Operation Platinum

Status september

Operation Platinum är ett vänskapligt sätt att tillsammans sporras till spelframgångar. Mer information finns HÄR. Självklart kan man hoppa på tåget även nu, skriv bara i kommentarerna nedan.

Det är bara fyra månader kvar på året och spelhösten är i full gång. Att ta platinas kräver fokus, något som är svårt att ha när det regnar nya spel över en.

 

Tobias har grundligt spelat igenom hela Mass Effect-serien och sen pratat om den ungefär lika länge. Tyvärr har det inte lett till nån platina. Just nu är det sista troféerna i Last of Us som jagas. 5 av 12 avklarade.

 

Markus fortsätter ösa på och har plockat Ratchet and Clank: All For One, Sound Shapes och Lightning Returns. 9 av 10 avklarade.

 

Per har spelat igenom InFamous Second Son sen sist och ser ut att ha begravt sig i Diablo 3 just nu. Inga nya platinas. 2 av 4 avklarade.

 

Robert ser inte ut att ha spelat så mycket Playstation sen senast. 2 av 4 avklarade.

 

Elin är det inget hejd på, Wolf Among Us, Murdered: Soul Suspect och Wolfenstein New Order avklarade. 15 av 17 avklarade.

 

Anders tog snabbvägen med trippla platinas i Sound Shapes och fortsatte sen med Wolf Among Us, InFamous: First Light och South Park: Stick of Truth . 7 av 6 avklarade och nytt mål behövs.

UPPDATERING:
Nytt mål är totalt 25 platinas innan årets slut.  0 av 6 avklarade.
(Samt att ligga före Jonas “Baduun” Söderström och gå förbi Filip “FOhlsson” Ohlsson i den totala räkningen)

Niclas har spelat igenom InFamous: First Light och behöver ett nytt platinamål. 2 av 2 avklarade.

 

Harmslama glömde lämna sitt PSN-namn så jag kan inte spåra honom. ? av 3 avklarade.

 

Filip tog tag i Playstation All-Stars Battle Royale och gick i mål, dags för nytt mål? 6 av 6 avklarade.

 

Jonas har inte tagit nån ny platina så han börjar hamna på efterkälken då Anders klivit upp på 7-1.

 

Zatoishwan har spelat igenom första säsongen av Walking Dead. 3 av 4 avklarade.

 

Michael har fortsatt med Borderlands 2 och Bioshock Infinite men ingen platina än. 0 av 3 avklarade.

 

Thalin verkar inte ha spelat så mycket Sony senaste tiden. 0 av 2 avklarade.

 

Mikael gick till slut imål med Borderlands 2 och har dessutom hunnit med Wolf Among Us. 2 av 5 avklarade.

 

Marcus tog tillslut platinan i Castlevania Lords of Shadow 2 och har dessutom klarat av Beyond: Two Souls. 4 av 5 avklarade.

 

Olle har spelat en massa Rogue Legacy, tyvärr finns det ju ingen platina i det spelet. 1 av 5 avklarade.

 

Anton har varit flitig över sommaren och avslutat Fallout 3, Jak & Daxter och Sound Shapes. 7 av 6 avklarade och ett nytt mål behövs.

 

Mikael har mest spelat Rayman i sommar, tyvärr ingen platina. 1 av 2 avklarade.

 

Magnus har inte fått tag i någon platina men har spelat en hel del Walking Dead säsong 2 och Killzone. 0 av 2 avklarade.

 

Bubbowie har spelat mycket Guacamelee sen sist men ingen platina än. 3 av 8 avklarade.

Kommentarer

 1. Anders Brunlöf skriver:

  Ja det gick ganska fort när bollen väl började rulla. Vet inte om jag ska sätta upp en siffra för året, ska nog mest se till att Jonas inte kommer ikapp igen. Fast iofs. 25 innan årets slut är nog inte alls omöjligt..

  Vi kör på det.

  Sen borde kanske Filip se sig över axeln också. Vill minnas att han utnyttjade mitt år utan spel att knappa igen och förbi mig. Nu kommer jag snart ikapp igen, Filip! Hör du det!? 😉

 2. Anders Brunlöf skriver:

  (Till er som tycker det är fusk med Sound Shapes. Prova Death Mode. Att klara av det är fan värt 3x platina 😉 )

  • Bokbindar Anton skriver:

   Dom hade gärna fått ha mer Death mode trofeer istället för dom man fick via beat school. Dom gillade jag aldrig.

 3. Mikael "IngloriousMike" Brolin skriver:

  Hördu Anders, jag ser inte dina Sound Shapes troféer som fusk alls, har intrycket att det är ett svårt spel och varje platina kräver oftast sin lilla tid. Är själv så snubblande nära platinan i Heavy Rain, men den förbannade bilkörartrofén gäckar mig NÅ SÅ DJÄVULSKT! Vet inte hur många försök/timmar jag lagt ner bara här…

  FYI så har Rogue Legacy visst en platinatrofée. Så det så! 😉

 4. Bokbindar Anton skriver:

  Det finns platina i Rogue Legacy. Håller själv på att se om det är något jag kan klara. Att minst dö femton gånger på en genomspelning blir nog spännande. Jag får väl höja mitt egna mål. Fyra till innan året är slut borde väl gå.

 5. Filip "Tallkottar" Ohlsson skriver:

  Playstation All-Stars Battle Royale blev min svansång. Varken vacker eller prestigefylld men den fick markera slutet på min relation med speltroféer.
  Tiden då man jagade små collectibles i spel man sedan länge tröttnat på är nu något som tillhör det förflutna.

  Sedan jag började jaga troféer 2009 (2012 på kontot som använd i troféjakten) så har min njutning av tv-spel sjunkit drastiskt. Mycket spelande gick ut på att systematiskt bocka av en “att-göra” lista.
  Troféerna påverkade mitt sätt att spela.

  Alltid skulle spel klaras på högsta svårighetsgraden. Man skulle döda X antal personer med varje vapen. Man skulle nå maxnivån med någon förmåga man aldrig använder. Man skulle klara arkadläget med alla karaktärer trots att man var nöjd efter att ha klarat det med 4 och man skulle spela 200 matcher online fastän man inte uppskattar tävlingen.

  Nej det är tydligt att min jag och mitt spelintresse inte mår bra av troféjakt så med min senaste platinumtrofé lägger jag jaktbössan i förrådet och lämnar jakten.

  Tack för mig.

  • Anders Brunlöf skriver:

   Jag kan relatera till vad du beskriver men jag har aldrig låtit platina-jakten tagit överhanden. Istället väljer jag att skita i vissa platinas, även om de är inom räckhåll. Spel ska vara kul – och om man bara jagar försvinner det roliga ganska snabbt.

   Vi har Operation Platinum för att uppmuntra varandra att jaga vidare, så det är lite vad jag försöker göra nu. Hitta ett spel som är roligt att sjunka djupt i. Börja där, och försök hitta glädjen i jakten igen. För under mitt spelfria år var det mycket jag saknade, men Platina-jakten var en av de saker jag kände mest abstinens från.

   • zatoishwan skriver:

    Precis!
    Det är lätt att sugas in så att man “måste” ta troféer och platinas och det blir ett slit och släp av allt.
    Det är flera spel jag tänkt ta platina i, men halvvägs dit känner jag att det inte är roligt längre.
    Har blivit peppad av mass Effect spoilercastarna så det kommer bli en vända till genom dem och ett försök på platina i tvåan (med reservation till hur det kommer att gå att tackla harbinger på insanity…)

    • Filip "Tallkottar" Ohlsson skriver:

     Jag förstår vad ni menar och håller helt med. Troféjakt ska vara något man vill göra för att man älskar spelet i fråga. Inte något för att öka sin platinasamling. Jag tror att jag kommer återvända. Dock kanske inte i Operation Platinum. Jag tror jag får ut mer av mitt spelande om jag inte känner att jag har ett mål jag måste uppnå.

     Som beskrivit i tidigare statusinlägg så jobbar jag mig genom min backlog. Med backlog menar jag spel jag redan köpt men inte klarat av. Gratisspel man fått via tex PS+ eller dylikt räknas ej) Vilket har lett till mycket spelande under 2014 som baserats mer på vilka spel jag vill bli klar med snarare än vad jag varit sugen på. Detta har lett till att utrymmet för att bara spela det man känner för vid tillfället blivit ovanligt liten.

     Jag ska nu fokusera på att tunna ur ännu mer ur min backlog så jag känner att jag kan spela spel jag verkligen vill snarare än de jag känner att jag “måste” spela.

     Det låter kanske lite underligt att vara så besatt av att klara ut alla spel man äger men det är sådan jag är som person och det är inte bara “att släppa det”.

     Men om backlogen blir tillräckligt liten att jag känner att jag kan spela spel bara för nöjets skull så kommer förhoppnings trofésuget tillbaka.

 6. Anders Brunlöf skriver:

  En liten fråga till Marcus (chipus): Såg du tagit platina i Beyond: Two Souls. Har funderat på den jag med, hur var den att jaga? Likt Heavy Rain, eller knepigare?

  • Marcus Engström skriver:

   Beyond: Two Souls tar lite längre tid men är ändå lättare att ta. Man behöver t.ex. knappt hoppa någonting mellan kapitel för att ta alla slut och det finns inga svåra moment som har med kontrollen att göra. ”Björnen”-utmaningen i Heavy Rain är svårare än allt i Beyond.

 7. Per Danielsson skriver:

  Min första Platina var roligt nog också i Heavy Rain. Givetvis var bilkörandet det sista att göra. Ett tips är att kolla på nätet hur man ska köra, be sen någon läsa upp det för dig medans du kör. Leder till många garv och en del ilska men till slut sitter den, alternativt att du har memorerat allt och ändå kan ta åt dig äran 🙂
  Lycka till!

  • Marcus Engström skriver:

   Värt att tillägga är också att det är mycket lättare med Playstation Move. Funderade på att åka hem och hämta den istället för att agera kartläsare för dig.

 8. Jarestad skriver:

  Varit rätt dåligt spelande från min sida i år, tog dock min FÖRSTA Platina igår när jag och Tobias lirade Far Cry 3 Co-Op. En timmes spel till så fixar vi din också Tobbe!

 9. Per Danielsson skriver:

  Jag har en fråga till Anders. Vad är Sound Shapes? Verkar ju inte vara några konstigheter att ta Platina i direkt. Och du har ju dessutom tre (!) stycken? Fattar nada vad det är frågan om 🙂

 10. IzPiC skriver:

  Jag hakar gärna på såhär nu på slutet av året! Hoppas kunna hålla mig ifrån att köpa ett PS4 genom att klara ut lite spel och plocka platina, men jag kan ju börja lite blygsamt med 1 platina för att känna hur det känns!

  PSN: IzPiC

 11. Magnus skriver:

  Jag fattar inte hur ni gör .. Det ser inte ut som att jag kommer klara av en endaste simpel platinum i år .. 🙁

  • zatoishwan skriver:

   Hur? Till viss del beror det på vilka spel man väljer/gillar.
   Normalt kör jag själv mycket RPG:s och de är notiriska på att ta ofantligt lång tid att dra platina i.
   Just i år så har jag snöat in lite på deckare/pusselspel och de är ofantligt mycket lättare att platinera IMO.
   Sedan handlar det självklart en hel del om hur mycket tid och intresse man har.

   Jag uppskattar platinajakten för att den fått mig se delar av spel jag annars skulle missat, typ “bara” dra igenom storyn en vända sedan lägger man bort spelet.
   För att ta platina han man tvingas tänka om en del och prova en del rätt annorlunda saker.
   I år är det åtminstone två spel som jag fått ut mer av tack vare platinajakten.

 12. Niclass skriver:

  Just nu håller jag på att spela FFVII men när jag är klar med det så ska jag försöka att få i alla fall en platina till innan året är slut.
  Skulle gärna vilja ha en i ett av Mass Effect-spelen men vi får se 🙂

Skriv en kommentar