Operation Platinum

Status Mars

Två månader har gått och det är dags för en uppdatering. Ni som inte hört talas om Operation Platinum kan ta en titt HÄR. Självklart är det inte för sent att hoppa på tåget än.
Skriv gärna en rad och berätta om era troféäventyr.

 

Tobias börjar lite egocentriskt med sig själv. Jag tog tillslut sista online-trofén i Little Big Planet Karting och hoppade sen på grinden av online-spelande i Tekken Tag Tournament 2 innan jag åkte på en månads semester. Resident Evil 6 hann jag också med ett varv i men behöver köra en hard-runda innan platinan ramlar in. 2 av 12 avklarade.

 

Näst på tur har vi Svamprikets egen Trofé-mamma Elin. Hon ser ut att ha spelat en ruskig massa spel under de senaste månaderna men endast en platina har ramlat i Hitman Absolution. Jag gissar att det kommer bli platinaregn när hon slutför allt. 1 av 9 avklarade.

 

Än mer hardcore blir det med Markus som siktar på att höja sin totalprocent av avklarade troféer till över 90%, idag ligger han på strax över 80%. Mycket grind har lett till en platina i Red Dead Redemption. 1 av 10 avklarade.

 

Jonas ser ut att ha sugits in i Ni No Kunis värld men före det sprang han igenom fantastiska The Walking Dead. 1 av 5 avklarade.

 

Mikael verkar gilla barnspel och har spelat igenom Sly Cooper och Book of Spells. Kan vi gissa tillsammans med en knatte i hushållet? 2 av 8 avklarade.

 

Zatoiswan är näst på tur och ser ut att ha haft kul med Xcom om än ingen platina än. 0 av 1 avklarade.

 

Returglas kommenterade även på förra inlägget och ville ta en platina under 2013 men jag fick aldrig något PSN-namn så jag kan inte spåra honom 🙂

 

Ny för den här månader är Magnus som vill få upp sin grad av troféer till 30% och ta en till platina i år.

 

Också ny den här månaden är Per som siktar på en platina under 2013.

 

Olle är ännu ett tillskott och siktar på en platina och över 30% i trofégrad.

Officiella hashtaggen är för övrigt #SvampPlat13, sprid ordet!

Kommentarer

 1. Jag står fortfarande på det hypotetiska staketet gällande huruvida jag ska delta. Tiden för troféjakt ser ut att bli försvninnande liten. Men samtidigt antar jag att jag klarar åtminstone någon om jag försöker.

  Skitkul att se era framsteg i vilket fall som helst och jag önskar er verkligen lycka till.

 2. Jonas Söderström skriver:

  Jo nog sögs jag in i Ni No Kuni alltid, vilket fantastiskt spel!

  Tog precis platina i det också, woop!

  Men platinan i The Walking Dead tog jag i december, så nu med Ni No Kuni så är det 1/5!

 3. Jag har börjat minska ner på troféjagandet iom att spelglädjen försvann när jag tvingade mig själv att spela ut spel på svåraste svårighetsgraden. Men, iom att mitt mål var 9 platina på ett år och jag redan har 1 så har jag 8 kvar och det är ju ett tag kvar på året. Vissa spel kommer jag ta platinum i för att det är roligast och vissa för att jag vill. Så målet kvarstår iaf. Bara med mindre press. 🙂

 4. Tobias Andersson skriver:

  Jonas, my bad kollade fel på månad 🙂

  Elin, alla hittar spelglädje på sitt sätt så pressa dig inte bara för att 🙂

 5. Jonas Söderström skriver:

  No probs! Skönt att man ligger skapligt i fas dock! Nu ska jag plocka upp en uppföljare på ett jävla kunglir; Infamous2!

 6. Per Danielsson skriver:

  Tjao!
  Tack för en bra sida. Detta tåget hoppar jag mer än gärna på. Hade helt missat att psnprofil ens fanns. Har som mål med 2013 att ta min första Platina. Oerhört irriterande att inte ha någon än. Men är nära i flera spel men den som SKA in först är den i Resident Evil 5.
  Trevlig helg!

  Mvh “Fattaren”

 7. zatoishwan skriver:

  Filip, kom med på tåget du också!

  För min del så lär det dröja innan platinan plingar in, just nu ser det inte ut at hinnas innan sommaren.
  X-Com är fortfarande kul och är nu inne på andra genomspelningen. Bävar lite för fjärde planerade genomspelningen på svårighetsgrad Classic och med ironman aktiverat, lär få bygga ut gravgården då..

 8. Olle Jonsson skriver:

  Är gärna med i fortsättningen, Tänkte försöka ta två Platinas, samt öka min Completion Rate till över 30% till att börja med under året.

  Mitt PSN-namn är BrOlleJonsson

 9. Fixade 100% i Ecolibrium idag, så nu är min completion rate på hela 80,5%.

  Är även en trophy (bli rank 40) ifrån att ta platinum i BioShock 2, och efter det är jag en trophy (bli rank 50/rebirth) för att ha fixat 100%.

  Det rullar på. 🙂

 10. Per "Fattaren" Danielsson skriver:

  Mina damer och herrar!
  Min första Platina är nu inne. Spräckte nollan i Heavy Rain efter massa slit med bråkiga slut och mängder av tid med att titta på filmsekvenser och eftertexter. Som andra säkert gjort var bilkörningen min sista uppgift. Tog mig bara fyra försök att köra felfritt men nu är det alltså klart. Sjukt gött!

 11. Härligt Per, och grattis! 🙂

  Själv tog jag precis platinum i BioShock 2 efter ett litet problem. Sista trophyn jag hade kvar var att bli rank 40 online, vilket jag blev men PS3:an låste sig precis när det stod att jag uppnått ny rank. Startade om PS3:an och jag var rank 39 (~90% in) igen. Spelade en match igen för att bli 40 men ingen trophy plingade till, här blev jag nervös. Kollade mina trophies och såg att jag redan fått platinum när den hängde sig, jag fick bara aldrig se det eller höra plinget, tyvärr. Men platinum iaf!

  Tyvärr har min completion ratio gått ner eftersom Sound Shapes och Scott Pilgrim har kommit ut med nytt DLC vilket innebär att de spelen inte längre är 100% för mig. Har även en trophy kvar i ett DLC i BioShock 2 (bli rank 50, använd rebirth) innan det spelet blir 100%.

 12. Per "Fattaren" Danielsson skriver:

  Tackar verkligen dig Markus!

 13. Tobias Andersson skriver:

  Verkligen kul att se att det går framåt för er. Själv plockade jag precis platinan i God of War Ascension så nu har jag hela serien 🙂

 14. Niklas Sintorn skriver:

  Kan glatt meddela att jag tagit min första, och möjligtvis sista, platinatrofé! Den trillade in automatiskt när jag klarade av sista avsnittet av The Walking Dead. ^_^

 15. Markus Persson skriver:

  Fixade alla trophies i det nya DLC:et till Scott Pilgrim vs. the World: The Game igår. Så nu är det spelet 100% igen.

  Gjorde dock inte mycket för min completion ratio, den gick från 80% till 80,1%. 🙂

 16. Då har jag äntligen fixat rank 50 i BioShock 2, och därmed tagit min sista trophy. Så 100% i BioShock 2!

  Completion ratio är nu uppe i otroliga 80,2%. 🙂

  Nu vidare mot BioShock Infinite.

 17. Jonas Söderström skriver:

  Nice Markus!

 18. Anders Brunlöf skriver:

  Fan alltså. När jag läser om era bravader minns jag hur kul det kan vara att verkligen “cruncha” ett spel efter en platina. Under nästa omgång ska jag vara med igen.

  Undrar förresten om troféer och sånt får följa med in på Playstation 4..?

 19. Per "Fattaren" Danielsson skriver:

  Platina nummer 2 är inne. Även jag tog den i The Walking Dead. Vilket underbart spel!

 20. Härligt, och grattis Per!
  Brunlöf, det tar jag för givet att det gör. Skulle bli mycket förvånad annars.

  Själv så har jag precis tagit platina #23 och spelet var BioShock Infinite. Helt suveränt spel. Ett top 10 all time enligt mig. Har även plockat alla online trophies i Guitar Hero: Metallica samt några andra enkla trophies jag hade missat för att få upp min completion ratio. Dock har jag redan påbörjat nästa spel, Motorstorm: Apocalypse så completion ration är fortfarande på 80%.

 21. Då har jag kört igenom Golden Axe till 100%! Klassiker. Tog bara 2-3 timmar, det svåraste var att hitta en partner för online trophyn.

  Satt även på ett tåg i söndags och hade med mig Vitan, så det blev några trophies i ZEN Pinball 2 också.

  Så nu är det fokus på Motorstorm: Apocalypse igen.

 22. Per "Fattaren" Danielsson skriver:

  Halloj!

  Tänkte kika hur det ser ut med uppdatering för April månad. Kommer dom ske mer sällan framöver eller hur funkar det? Jag är kanske lite extra sugen på det då mitt mål för 2013 var en Platina men har redan ordnat två 😀

 23. Tobias Andersson skriver:

  Jag tänkte köra uppdateringar varannan månad så början av Maj nån gång kommer nästa 🙂

 24. Då var platinum taget i Motorstorm: Apocalypse! Ett rätt så mediokert spel enligt mig. Split/Second var roligare enligt mitt tycke.

  Completion Ratio är nu på 81,5%

  Har tänkt försöka fokusera på Street Fighter IV ett tag nu. Tror jag inte har någon vidare chans för att ta platinum, men tänkte plocka de “enkla” troféerna för att finputsa min completion ratio innan nästa spel.

 25. Jonas Söderström skriver:

  En liten update från min sida då!

  Jag köpte jag upp Infamous2. Ville spela igenom det då jag gillade ettan skarpt. Platinan va relativt enkel att ta där. Och en riktigt bra spelserie i mitt tycke!

  Dragonage 2 körde drog jag ytterligare en genomspelning i och tog platinan där.

  Sedan dammade jag av Dark Souls och Final Fantasy 13.
  Dark Souls spenderade jag en hel del tid i, PVP och även “Co-op”en är riktigt rolig i det spelet. Fy fan va bra Dark Souls är.

  Apropå grind; Treasure Hunter trofén i FF13 är inte skitkul direkt (läste sen att jag inte behövde ha alla items samtidigt, och hade jag sålt av alla items som jag redan skaffat(och inte behövde) så hade det gått bra mkt snabbare). Men när den va avklarad så va det ganska enkelt att köra igenom dom sista missions som fanns och ta lite 5 stjärnor på dom.

  Och med det är jag väl uppe i mina 5 platinums, är ok att höja målet va Fixarn? 🙂

  Nu vet jag inte vad jag ska spela. Kanske blir det FF13-2 eller Uncharted 3. Båda spelen har jag typ 15% av trofeérna i. Funderar även på om jag ska köpa senaste Sly Cooper spelet då jag har hört mkt bra om det från Linus och Anders här på svampriket.

Skriv en kommentar