Operation Platinum

Målgång!

Operation Platinum är ett vänskapligt sätt att tillsammans sporras till spelframgångar. Mer information finns HÄR. Självklart kan man hoppa på tåget även nu, skriv bara i kommentarerna nedan.

Året är över och så är även platinajakten för den här gången. För vissa kommer det nog till och med som en lättnad, de som suttit sent in på nätterna med en sista förbannad trofé man egentligen inte orkar ta bara för att få se platinan dinga in.

Ni som varit med på resan får gärna berätta om era äventyr i en kommentar. Var det jobbigt att spela “under press”? Fick ni ut något av det? Berätta!

 

Tobias satte ett mål på en platina i månaden och det gick bra fram till hösten då vi drog igång PowerPlay-projektet; helt plötsligt blev det andra spel som stal all tid. Som slutspurt avklarades några gamla halvfärdiga spel, Resident Evil 5 och 6 och Modern Warfare 2. Totalen landar på 13 av 12 avklarade.

 

Elin var den som gick in med flest troféer av oss alla, och visst har vi knappat in lite men hon har ändå en bra marginal. 5 av 9 avklarade platinas men med tanke på barntillökningen så är det bra jobbat!

 

Markus drog till med en ordentlig slutspurt och bockade av Uncharted, Trine 2 och The Walking Dead. 11 av 10 avklarade, riktigt starkt om än att procenten inte riktigt nådde fram till målet, men det vet vi ju är all DLCs fel.

 

Jonas satte ribban högt och vaknade smått panikslagen ur sommardvalan. En stark slutspurt med Sly 2, Trine 2 och Little Big Planet Karting räckte inte hela vägen men jag tror det var viktigare att hålla undan för Anders utmaning. 9 av 12 avklarade.

 

Med några få dagar kvar på året så tryckte Mikael in platinan i Far Cry 3 och nådde sitt mål. 8 av 8 avklarade, bra jobbat!

 

Zatoishwan nådde sitt mål i mitten av oktober med Ni No Kuni. 1 av 1 avklarade.

 

Magnus nådde sitt mål redan i april med The Walking Dead. 1 av 1 avklarad.

 

Per tog sig i kragen och pressade sig igenom Crushing i Uncharted 2. 3 av 3 avklarade, mission accomplished!

 

Olle plockade fram Lego-skillsen och tog en platina i Lego Marvel. 3 av 3 avklarade ger ett fulländat Lego-år!

 

Anders hade ett lite annorlunda mål, att slå Jonas. Trots platina i både The Walking Dead och Ratchet & Clank Nexus så var Jonas för stark. Dags för Anders att bjuda tillbaka den där middagen nu?

Det var allt för den här gången. Jag tror inte alls det är omöjligt att det här konceptet återkommer någon gång i någon form i framtiden igen. Det hindrar ju dock ingen från att fortsätta samla.

#SvampPlat13

Kommentarer

 1. Spelare H skriver:

  Tjo, är lite intresserad av det här med platinums. Är det stor skillnad på det och steam achievements? På Steam upplever jag att det är vissa achievements som är löjligt svåra, såna som jag bara kollar på och säger “glöm det!”.

 2. Magnus Reuter skriver:

  Spelare H : En platinum kan man bara få om man klarat ALLA “achievements” i ett spel, typ 30 av 30st.

  Jag ser gärna att det här upprepar sig, försökte ta en till med Far Cry 3 men det sket sig då det var 5 tropfys som krävde medspelare, försökte få sonen att spela med men han somnade ifrån eller orkade inte 🙁

 3. Anders Brunlöf skriver:

  Jag fastnade i XCOM: Enemy Unknown. End of story 🙂

  Grattis till alla som klarade era mål!

 4. Per Danielsson skriver:

  2013 blev året då jag tog min första Platina. Mycket pga denna utmaning men mest för att jag fick för mig att vilja se alla slut i Heavy Rain. Med tanke på all tid det tog var det lika bra att sikta in sig på de andra som jag saknade i spelet. Den värsta var när man ska köra mot trafiken felfritt. Tog ett X antal försök men till slut satt den.
  Min andra Platina blev i fantastiska The Walking Dead. Mycket enkel. Man behöver som bekant bara klara spelet.
  Den tredje hann jag med “tack vare” att jag blev sjuk och hade mängder av speltid. Det fick bli att klara Uncharted 2 två på Crushing. Ett helvete på många sätt men med tålamod gick det vägen.
  Min fjärde är på ingång då även Uncharted 3 är klarat på Crushing numera(enklare än tvåan).
  Ser fram emot fler utmaningar i samma koncept här på Svampriket.

  Trevlig helg!

 5. Jonas Söderström skriver:

  Bästa platinan för mig va nog ändå FF13, jäkligt nice att grindea klart där.

  Annars så va Ni No Kuni helt fantastiskt, bästa spelet jag lirat på länge.

  Tobbe; Kommer du köra något annat format på platina jakten eller slopar du den helt?

  • Jonas Söderström skriver:

   Vet inte hur jag kunde missa att läsa;

   “Jag tror inte alls det är omöjligt att det här konceptet återkommer någon gång i någon form i framtiden igen. Det hindrar ju dock ingen från att fortsätta samla.”

   My bad!

 6. Tack för utmaningen och ett riktigt roligt spelår! 🙂

  Bästa platinan står nog mellan Spec Ops: The Line som var helt galet jobbigt och Sly 3 som klev ifrån att vara trevligt underhållande att spela till att bli en ren plattformspina för att ta platinan. Båda dessa påminner mig om svårigheter som faktiskt gick att klara av trots vissa… *hrmm* problem. 🙂

 7. zatoishwan skriver:

  Jag är väldigt glad att jag var med i år. Om jag inte varit med skulle jag inte tagit platina i år, sista sträckan i Ni No Kuni var väldigt seg, men nu i efterhand så känns det väldigt bra.

  Ser jättegärna en ny platinajakt i år (vink) (vink)

 8. Markus Persson skriver:

  Kul att följa dessa statusrapporter! Var några tunga spel jag spelade under 2013 och det är nog bara en platinum som sticker sig ut ur mina elva och som jag känner mig lite stolt över att ha tagit. Och det är ICO.

Skriv en kommentar