Operation Platinum är ett vänskapligt sätt att tillsammans sporras till spelframgångar. Mer information finns HÄR. Självklart kan man hoppa på tåget även nu, skriv bara i kommentarerna nedan.

Året är över och så är även platinajakten för den här gången. För vissa kommer det nog till och med som en lättnad, de som suttit sent in på nätterna med en sista förbannad trofé man egentligen inte orkar ta bara för att få se platinan dinga in.

Ni som varit med på resan får gärna berätta om era äventyr i en kommentar. Var det jobbigt att spela ”under press”? Fick ni ut något av det? Berätta!

 

Tobias satte ett mål på en platina i månaden och det gick bra fram till hösten då vi drog igång PowerPlay-projektet; helt plötsligt blev det andra spel som stal all tid. Som slutspurt avklarades några gamla halvfärdiga spel, Resident Evil 5 och 6 och Modern Warfare 2. Totalen landar på 13 av 12 avklarade.

 

Elin var den som gick in med flest troféer av oss alla, och visst har vi knappat in lite men hon har ändå en bra marginal. 5 av 9 avklarade platinas men med tanke på barntillökningen så är det bra jobbat!

 

Markus drog till med en ordentlig slutspurt och bockade av Uncharted, Trine 2 och The Walking Dead. 11 av 10 avklarade, riktigt starkt om än att procenten inte riktigt nådde fram till målet, men det vet vi ju är all DLCs fel.

 

Jonas satte ribban högt och vaknade smått panikslagen ur sommardvalan. En stark slutspurt med Sly 2, Trine 2 och Little Big Planet Karting räckte inte hela vägen men jag tror det var viktigare att hålla undan för Anders utmaning. 9 av 12 avklarade.

 

Med några få dagar kvar på året så tryckte Mikael in platinan i Far Cry 3 och nådde sitt mål. 8 av 8 avklarade, bra jobbat!

 

Zatoishwan nådde sitt mål i mitten av oktober med Ni No Kuni. 1 av 1 avklarade.

 

Magnus nådde sitt mål redan i april med The Walking Dead. 1 av 1 avklarad.

 

Per tog sig i kragen och pressade sig igenom Crushing i Uncharted 2. 3 av 3 avklarade, mission accomplished!

 

Olle plockade fram Lego-skillsen och tog en platina i Lego Marvel. 3 av 3 avklarade ger ett fulländat Lego-år!

 

Anders hade ett lite annorlunda mål, att slå Jonas. Trots platina i både The Walking Dead och Ratchet & Clank Nexus så var Jonas för stark. Dags för Anders att bjuda tillbaka den där middagen nu?

Det var allt för den här gången. Jag tror inte alls det är omöjligt att det här konceptet återkommer någon gång i någon form i framtiden igen. Det hindrar ju dock ingen från att fortsätta samla.

#SvampPlat13