Operation Platinum

Operation Platinum: Återkomsten

Anders drog redan under 2010 igång något han kallade för Troféjakten. En vänskaplig tävling där han skulle hinna före en av sina vänner till nivå 13 i PS3s trofésystem. Anders vann och åt en trevlig gratismiddag med tillhörande Jägergrogg.

En tid senare återintroducerades konceptet i ny tappning. Målet var nu att samla platinatroféer, belöningen man får när man når alla mål i ett spel (dvs samma sak som att ta 1000/1000 på 360). Det var nu inte menat som en tävling utan snarare en sporre att samla troféer tillsammans. Målet var att ta tio stycken före 2011 års slut, Operation Platinum var fött. Vi var fyra personer som hakade på; jag och Markus klarade det med god marginal, Anders tog sin sista med några timmars marginal och Jonas villade bort sig i Dark Souls.

Ett år har gått sedan dess. Jag som gillar utmaningar fick blodad tand och fortsatte samlandet, mätaren när klockan gick över midnatt till 2013 stod på 21 platina. En brokig samling av elva troféer hade lagts till under 2012 från bla God of War, Borderlands och Uncharted. En rolig upptäckt när jag började här på Svampriket var att jag inte var ensam om att samla, Junior-profilen Elin sitter just nu inne med respektabla 41 Platinas.

Så vad nu då? Sätta upp nya mål? Nån som vill vara med i så fall? Målen kan ju såklart vara individuella och jag har nog inte några problem med att nån Gamerscore-jägare hoppar in heller; det fina är ju att vi utmanar oss själva, tillsammans.

Min plan är att fortsätta i ungefär samma takt som 2012 men att försöka trycka upp det till 12 på ett år, dvs att jag ska ha 33 när det blir 2014.

Vad är ditt mål?

Vill du vara med och ha ditt gamercard i kommande uppdateringar så skicka ett mail eller skriv på Twitter.

Kommentarer

 1. Markus Persson skriver:

  Jag är gärna med ännu en gång!

  Tror mitt mål får bli att plocka 10 nya platinums (har 20 just nu, så jag ska ha 30) och samtidigt försöka putsa upp min “completion ratio”. Enligt http://psnprofiles.com/Ragowit är den i skrivandes stund på 79%, vet inte vad som är rimligt men jag siktar på att få den över 90% innan årets slut.

 2. Niklas Sintorn skriver:

  Ni är inte kloka! Jag har noll trophies, minsann 😛 För mig är det sällan intressant att nöta ett spel så mycket som det krävs för att ta alla. Men det är ju bra att vi är så olika som spelare. 🙂 Lycka till!

 3. Niklas Sintorn skriver:

  Noll trophies som i noll platinum då, såklart. Annars har jag hundratals!

 4. Trazh skriver:

  Hade varit kul detta om jag ens ägt en PS3’a eller krysslåda. Men har ändå personliga mål att beta av min Backloggery så mycket som möjligt (typ 50 spel).

 5. Tobias Andersson skriver:

  Du får gärna dela med dig av dina mål Trazh 🙂

 6. Trazh skriver:

  Tobias: Jag sitter med detta: http://www.backloggery.com/trazh
  Man samlar på sig mer och mer spel genom reor och spel man missat genom åren och hyllan växer, så denna sidan är bra att sätta upp mål av hur mycket spel som ska tas an. Jag tror jag sätter som mål att minst 50 spel ska spelas igenom under 2013.

 7. Tobias Andersson skriver:

  Ett i veckan, låter vettigt om det inte är massa rollspel.

 8. Som du och jag har diskuterat tidigare, Tobias, så hoppas jag att få se något nytt gällande achivements/trophys till nästa generation.
  Såklart ska alla gamla trofeer och gamerscore följa med till nästa maskin, men att de särskiljer på något vis nya och gamla generationen, så man kan vara med “från början” så att säga.
  För undertecknad som skaffade en ps3 för några månader sedan så är det ju synnerligen svårt att komma ikapp.

  Fast jag är ju inte direkt någon trophy-hunter heller, är för dålig spelare och är för duktig på att ge upp 😉

 9. Jonas Söderström skriver:

  Kul att du återupptar trofejakten! Jag är gärna med, vette fan vad mitt mål ska vara men säg 5 platinatrofeer då!

 10. Jag tycker det ska bli kul med extra sporrning. I och med att jag inte har en aning om vilka spel jag ska spela så kör jag på det mål jag haft sen jag landade på lvl 23 och satsar på lvl 24 som delmål med åtminstone 9 platina till innan året är slut så jag landar på 50 jämna. 🙂

 11. Räkna in mig också, IngloriousMike heter jag på PSN. Hade mål på 10 platina och ett totalt antal på 1000 troféer tills årsslutet. Landade på 999 troféer och 8 platina. Kommer ha lite mindre tid i år men… ska vi säga 8 platina även 2013?

 12. Returglas skriver:

  Jag har tagit endast en platinum och det är i Saints row The third, vikket var kul hela vägen. Så jag kan väl ha som mål att ta en till 😉

 13. zatoishwan skriver:

  Jag är gärna med!

  Kan i dagsläget ståta med exakt noll platinum och har som målsättning att ta en platina under 2013

 14. Ricky skriver:

  Oj, lvl.23 är respekt! Själv är jag nöjd med min nivå 13. Platinum är skoj, men inte lika skoj som det är frustrerande! 🙂 sen var det ju det här med tid…

 15. Zatoishwan skriver:

  Sådärja, nu var jag (DaveInTheWoods) med där också med mina noll platinum och lvl 6 🙂 🙂 🙂
  Kom igen nu ni andra, nu då jag är med så vågar vem som helst hänga på.
  Är det inte fler som vill spräcka nollan under 2013 ?

 16. Anders Brunlöf skriver:

  ..ni behöver en hashtag 🙂

 17. Markus Persson skriver:

  Tog platinum i Red Dead Redemption förra veckan, och fixade alla DLC igår så nu har jag även 100% i Red Dead Redemption!

  Så nu återstår 9 platinums för mig.

  Dock så är “completion ratio” fortfarande på 79% eftersom jag började spela Dungeons & Dragons: Daggerdale med min yngre bror.

  Näst på tur, ta alla trophies jag har kvar i BioShock 2, helst innan Infinite släpps (lite mer än en månad kvar).

 18. Magnus Reuter skriver:

  Jag är ju tre månader sen .. men hoppas jag kan vara med ändå.
  Mina mål är:
  – att komma upp till 30% CR
  – en till platinum under året

  PSN name: smorfer

 19. Tobias Andersson skriver:

  Magnus, jag la till dig i nya inlägget 🙂

 20. Jacob skriver:

  Jag är också sen, men tänkte försöka ta min första platina under året. Behöver lite motivation.

  användarnamn : wezzy_se

Skriv en kommentar