Anders drog redan under 2010 igång något han kallade för Troféjakten. En vänskaplig tävling där han skulle hinna före en av sina vänner till nivå 13 i PS3s trofésystem. Anders vann och åt en trevlig gratismiddag med tillhörande Jägergrogg.

En tid senare återintroducerades konceptet i ny tappning. Målet var nu att samla platinatroféer, belöningen man får när man når alla mål i ett spel (dvs samma sak som att ta 1000/1000 på 360). Det var nu inte menat som en tävling utan snarare en sporre att samla troféer tillsammans. Målet var att ta tio stycken före 2011 års slut, Operation Platinum var fött. Vi var fyra personer som hakade på; jag och Markus klarade det med god marginal, Anders tog sin sista med några timmars marginal och Jonas villade bort sig i Dark Souls.

Ett år har gått sedan dess. Jag som gillar utmaningar fick blodad tand och fortsatte samlandet, mätaren när klockan gick över midnatt till 2013 stod på 21 platina. En brokig samling av elva troféer hade lagts till under 2012 från bla God of War, Borderlands och Uncharted. En rolig upptäckt när jag började här på Svampriket var att jag inte var ensam om att samla, Junior-profilen Elin sitter just nu inne med respektabla 41 Platinas.

Så vad nu då? Sätta upp nya mål? Nån som vill vara med i så fall? Målen kan ju såklart vara individuella och jag har nog inte några problem med att nån Gamerscore-jägare hoppar in heller; det fina är ju att vi utmanar oss själva, tillsammans.

Min plan är att fortsätta i ungefär samma takt som 2012 men att försöka trycka upp det till 12 på ett år, dvs att jag ska ha 33 när det blir 2014.

Vad är ditt mål?

Vill du vara med och ha ditt gamercard i kommande uppdateringar så skicka ett mail eller skriv på Twitter.