Operation Platinum

Status mars

Operation Platinum är ett vänskapligt sätt att tillsammans sporras till spelframgångar. Mer information finns HÄR. Självklart kan man hoppa på tåget även nu, skriv bara i kommentarerna nedan.

Precis som förra året så tänker jag göra kortare avrapporteringar varannan månad. Det är alltså dags att gå igenom vad vi hunnit skrapa ihop när en sjättedel av tiden gått.

 

Tobias gick ut starkt i januari och tog platinan i både Hotline Miami och Remember Me. Det visade sig också att det räckte med att ladda sin gamla PS3 sparfil i PS4-versionen av Sound Shapes för att platinan skulle ramla in även där. Lite eftermiddagsmys med Trine 2 gav dessutom en enklare platina. Far Cry 3 avklarades också förutom några coop-banor som förhoppningsvis kan fixas med en vän inom kort. Även det suveräna Blood Dragon klarades av till 100%, dock utan platina. Just nu är det dock Strider och Castlevania Lords of Shadow 2 som ligger i siktet, det är bara det där med tiden… 4 av 12 avklarade.

 

Markus har en stor backlog som han försöker minska ner en aning och med det ta en hög platinas. Sen årsskiftet har både Need For Speed Most Wanted och Guacamelee hunnits med. 2 av 10 avklarade.

 

Per kör också vidare i år och har satt siktet lite högre än senast. Uncharted 2 blev förra årets sista platina och 2014 års första blev uppföljaren Uncharted 3. 1 av 4 avklarade.

 

Vår gamla Junior-skribent Robert hoppar på i år och även han sitter på en stor backlog. Assassin’s Creed 2 och Skyrim är redan avklarade och jag har på känn att han kommer behöva höja sitt årsmål. 2 av 4 avklarade.

 

Roberts fru är ju Svamprikets Platinadrottning så vi kan ju inte köra det här utan henne. Elin satte ett relativt lågt mål men efter att Lego Marvel, Crysis, Dishonored, Lego Lord of the Rings och Lego Movie redan är avklarade så lär det vara dags för ett nytt mål. 5 av 5 avklarade.

 

Anders nådde inte riktigt ända fram till Jonas förra året och har ställt in sig på ett lugnare tempo i år. Dock vill ju Anders spela alla spel samtidigt så ingen platina har nåtts än. 0 av 6 avklarade.

 

Niclas är ny för i år och har siktet på att dubbla sin platinasamling. 0 av 2 avklarade.

 

Harmslama glömde lämna sitt PSN-namn så jag kan inte spåra honom. ? av 3 avklarade.

 

Filip hoppar på i år och kommer även han med en backlog som ska filas ner. Ratchet & Clank All for One, Little Big Planet Karting, Bioshock 2 och Darksiders är redan i hamn så jag gissar på en målhöjning. 4 av 6 avklarade.

 

Jonas vänder på utmaningen och sätter som mål att ha fler än Anders när året är klart. Hittils i år är Borderlands 2 avklarat. 1-0 till Jonas.

 

Zatoishwan hoppar på även i år och siktar på i alla fall ett stort RPG. 0 av 2 avklarade.

 

Michael är också ny för i år och ligger nära platinan i Far Cry 3, han och Tobias ska bara hitta tiden för coop-banorna. 0 av 3 avklarade.

 

Thalin siktar på att ta sin första platina. 0 av 2 avklarade.

 

Mikael har mycket att göra med skolan men det hindrar honom inte från att plocka några platinas under året. 0 av 5 avklarade.

 

Marcus Siktar på att slå Per men har en 3DS som stjäl uppmärksamheten. 0 av 5 avklarade.

 

Olle är med i år igen. 0 av 5 avklarade.

 

Anton är ny för i år och sätter siktet relativt högt. Dishonored är redan färdigt. 1 av 6 avklarade.

 

Mikael hoppar på i år och trots tidspress så ska det samlas platinas. 0 av 2 avklarade.

 

Magnus hoppar på tåget även i år. 0 av 2 avklarade.

Kommentarer

 1. Att beta av min backlog går segt just nu, mestadels eftersom det är stora titlar jag spelar. 🙂 Mass Effect är avklarat och Mass Effect 2 är jag en bra bit in i! Andra titlar jag har fixat från min backlog är Brothers: A Tale of Two Sons och Castle Crashers.

  Det spel som är närmast en platina är Diablo 3. Ska “bara” samla 5 miljoner guld. Tror jag är runt 3,9 miljoner just nu, så ca 1 miljon kvar.

 2. Robert skriver:

  Ska tilläggas att min backlog kommer i första hand. Det betyder att jag spelar spel som inte spelas på ps3 eller ps4, och även spel som inte innehåller troféer. Just nu går Final Fantasy IX varmt.

 3. Elin skriver:

  Gick riktigt bra med platinorna i år, men jag tänker inte vara för självsäker och råka ut för bakslag á la förra året så jag höjer mitt mål med 2 platinor. Dvs 5 av 7 avklarade. 🙂

 4. Bokbindar Anton skriver:

  Dishonored var kul att fixa allt på. Just nu gjorde jag det dumma valet att spela Dragon Age. Tror inte jag orkar spela igenom det med tre olika karaktärer så kort efter varandra. Men vi får se.

  Persona 4 Golden och Remember me blir det här näst antar jag.

  Men har vi några regler här? Jag har ju en del spel som jag börjat på för länge sen som jag skulle kunna starta upp igen för att fixa allt på. Får man göra så eller ska man helst börja från noll?

  • Du sätter upp dina egna mål och dina egna regler, och se till att ha kul! 🙂 Att man slutför gamla påbörjade spel tycker jag bara är roligt att se!

   • Bokbindar Anton skriver:

    Hmm hmm får se hur jag gör isåfall. Mest spelat 3DS och Vita under 2012 och 2013. Men nu vid jul vid diverse reor så skaffade jag mig ett helt gäng PS3 spel så jag har många roliga nya spel att välja bland.

 5. Marcus Engström skriver:

  I början av året tog min 3DS all min tid.
  Men de senaste veckorna har jag spelat Lightning Returns. Det blir antagligen en platina där idag eftersom det bara saknas en liten bronstrofé nu.

 6. Per Danielsson skriver:

  Är det dax för en uppdatering snart månne? 🙂

Skriv en kommentar