Operation Platinum är ett vänskapligt sätt att tillsammans sporras till spelframgångar. Mer information finns HÄR. Självklart kan man hoppa på tåget även nu, skriv bara i kommentarerna nedan.

Precis som förra året så tänker jag göra kortare avrapporteringar varannan månad. Det är alltså dags att gå igenom vad vi hunnit skrapa ihop när en sjättedel av tiden gått.

 

Tobias gick ut starkt i januari och tog platinan i både Hotline Miami och Remember Me. Det visade sig också att det räckte med att ladda sin gamla PS3 sparfil i PS4-versionen av Sound Shapes för att platinan skulle ramla in även där. Lite eftermiddagsmys med Trine 2 gav dessutom en enklare platina. Far Cry 3 avklarades också förutom några coop-banor som förhoppningsvis kan fixas med en vän inom kort. Även det suveräna Blood Dragon klarades av till 100%, dock utan platina. Just nu är det dock Strider och Castlevania Lords of Shadow 2 som ligger i siktet, det är bara det där med tiden… 4 av 12 avklarade.

 

Markus har en stor backlog som han försöker minska ner en aning och med det ta en hög platinas. Sen årsskiftet har både Need For Speed Most Wanted och Guacamelee hunnits med. 2 av 10 avklarade.

 

Per kör också vidare i år och har satt siktet lite högre än senast. Uncharted 2 blev förra årets sista platina och 2014 års första blev uppföljaren Uncharted 3. 1 av 4 avklarade.

 

Vår gamla Junior-skribent Robert hoppar på i år och även han sitter på en stor backlog. Assassin’s Creed 2 och Skyrim är redan avklarade och jag har på känn att han kommer behöva höja sitt årsmål. 2 av 4 avklarade.

 

Roberts fru är ju Svamprikets Platinadrottning så vi kan ju inte köra det här utan henne. Elin satte ett relativt lågt mål men efter att Lego Marvel, Crysis, Dishonored, Lego Lord of the Rings och Lego Movie redan är avklarade så lär det vara dags för ett nytt mål. 5 av 5 avklarade.

 

Anders nådde inte riktigt ända fram till Jonas förra året och har ställt in sig på ett lugnare tempo i år. Dock vill ju Anders spela alla spel samtidigt så ingen platina har nåtts än. 0 av 6 avklarade.

 

Niclas är ny för i år och har siktet på att dubbla sin platinasamling. 0 av 2 avklarade.

 

Harmslama glömde lämna sitt PSN-namn så jag kan inte spåra honom. ? av 3 avklarade.

 

Filip hoppar på i år och kommer även han med en backlog som ska filas ner. Ratchet & Clank All for One, Little Big Planet Karting, Bioshock 2 och Darksiders är redan i hamn så jag gissar på en målhöjning. 4 av 6 avklarade.

 

Jonas vänder på utmaningen och sätter som mål att ha fler än Anders när året är klart. Hittils i år är Borderlands 2 avklarat. 1-0 till Jonas.

 

Zatoishwan hoppar på även i år och siktar på i alla fall ett stort RPG. 0 av 2 avklarade.

 

Michael är också ny för i år och ligger nära platinan i Far Cry 3, han och Tobias ska bara hitta tiden för coop-banorna. 0 av 3 avklarade.

 

Thalin siktar på att ta sin första platina. 0 av 2 avklarade.

 

Mikael har mycket att göra med skolan men det hindrar honom inte från att plocka några platinas under året. 0 av 5 avklarade.

 

Marcus Siktar på att slå Per men har en 3DS som stjäl uppmärksamheten. 0 av 5 avklarade.

 

Olle är med i år igen. 0 av 5 avklarade.

 

Anton är ny för i år och sätter siktet relativt högt. Dishonored är redan färdigt. 1 av 6 avklarade.

 

Mikael hoppar på i år och trots tidspress så ska det samlas platinas. 0 av 2 avklarade.

 

Magnus hoppar på tåget även i år. 0 av 2 avklarade.