Operation Platinum

Status maj

Operation Platinum är ett vänskapligt sätt att tillsammans sporras till spelframgångar. Mer information finns HÄR. Självklart kan man hoppa på tåget även nu, skriv bara i kommentarerna nedan.

Det är återigen dags att kolla hur det går för våra deltagare. Självklart kan man hoppa på tåget även nu  in och kötta!

 

Tobias har sprungit in i PowerPlay-perioden av retrospelande så tid är en stor bristvara. Strider har dock hunnits med och Mass Effect håller på att spelas om som meditativ uppvägning till retronötandet; kanske att det kan bli en platina där också. 5 av 12 avklarade.

 

Markus fokuserar ju i första hand på backlogen med Diablo 3 har ändå slutförts. Just nu verkar Ni No Kuni köras hårt. 3 av 10 avklarade.

 

Per har spelat sjukt mycket fotboll senaste månaderna, så mycket att platinan ramlade in i Fifa 14. Just nu spelas mycket Rayman dock. 2 av 4 avklarade.

 

Robert har jobbat vidare på sin backlog utanför Sonys värld, förutom lite Battlefield 4. 2 av 4 avklarade.

 

Elin kör på som om hon inte gjorde annat, Platina i Ratchet & Clank 2, 3 och Nexus plus PS4-versionen av Lego The Movie och Thief. Dags för ännu en målhöjning. 10 av 7 avklarade.

 

Anders har kommit in i ett stim av att ha 10 spel i luften samtidigt utan att riktigt komma i mål med nåt av dem. Hoppas han inte glömmer Jonas utmaning. 0 av 6 avklarade.

 

Niclas har knipit ännu ett av Kratos äventyr, Ascension. Thomas Was Alone har också gått varmt senste tiden. 1 av 2 avklarade.

 

Harmslama glömde lämna sitt PSN-namn så jag kan inte spåra honom. ? av 3 avklarade.

 

Filip fortsätter fila på backlogen. Uncharted 3 har tagits hand om och det har även spelats lite Deadly Premonition. 5 av 6 avklarade.

 

Jonas mål är ju att ta fler än Anders i år men har inte spelat så mycket mer än lite Skyrim. 1-0 till Jonas.

 

Zatoishwan har ännu inte satt tänderna i det stora RPG han suktar efter men har spelat lite Walking Dead. 0 av 2 avklarade.

 

Michael har kört vidare med Ni No Kuni. Dock är det dags att ta de där sista coop-banorna i Far Cry 3 med Tobias. 0 av 3 avklarade.

 

Thalin verkar inte ha spelat så mycket Sony senaste tiden. 0 av 2 avklarade.

 

Mikael har spelat lite allt möjligt den senaste men någon platina har det ännu inte blivit i år. 0 av 5 avklarade.

 

Marcus har siktet inställt på att slå Per men nu står det lika efter platina i både Lightning Returns och InFamous Second Son. 2 av 5 avklarade.

 

Olle har spelat lite allt möjligt den senaste men någon platina har det ännu inte blivit i år. 0 av 5 avklarade.

 

Anton kör på och har tagit både Sly Cooper Thieves in Time och Hotline Miami. 3 av 6 avklarade.

 

Mikael har kört en del InFamous på PS4 men ingen platina än. 0 av 2 avklarade.

 

Magnus kör både Walking Dead och Wolf Among Us så det lär trilla in platina när båda säsongerna är klara. 0 av 2 avklarade.

Kommentarer

 1. Anders Brunlöf skriver:

  Det går så sjukt dåligt för mig hittills i år. De enda som är nära att vara färdiga är Wolf among Us (när allt väl släpps) samt Infamous: Second Son. Hoppas jag kan hitta lite semester i sommar att jaga ikapp lite.

 2. Jag kämpar på som sagt med min backlog, men det går inte så snabbt just nu eftersom det är tunga titlar jag har börjat med. Storyn i Mass Effect 1 & 2 är avklarat och jag spelar Ni no Kuni just nu. Jag har ingen aning vilket spel som blir det nästa för platinum, men det känns inte som det blir att satsa på platinum i Ni no Kuni iaf.

 3. Niclas skriver:

  Efter många frustrerande timmar i GoW: Ascension så vill jag aldrig mer se spelet så om någon vill ha det så ger jag gärna bort det :p

  Nästa platina får nog bli Ni No Kuni då det är ett så mysigt spel 🙂

  • Tobias Andersson skriver:

   Då ska du veta att de patchade bort det svåraste i spelet, hissfärden i slutet som du var tvungen att ta utan checkpoint eller ny hälsa. Antagligen värsta partiet i hela serien.

   • Marcus Engström skriver:

    Jag tänker enbart på den hissfärden när jag tänker tillbaka på när jag tog platina i det spelet. Känns inte bra att det inte finns bevis på att man har klarat den nu.

    • Tobias Andersson skriver:

     Spelet patchades faktiskt i slutet av mars 2013, före det fick man inget liv eller magi mellan vågorna av fiender i den jävla hissen. Jag klarade det på hard efter typ två dagars skrik och nån vecka senare kom patchen… X)

     • Marcus Engström skriver:

      Vi kan i alla fall trösta oss med att datumet på våra platina är före datumet på patchen.
      Jag brukar istället misshandla handkontrollen på såna ställen. Det stör inte omgivningen lika mycket. 🙂

 4. Filip 'Tallkottar' Ohlsson skriver:

  Jag har lagt trofejagandet på hyllan för tillfället. Att plocka 4 st platinum på en dryg vecka i samband med förra statusuppdateringen brände mig rätt hårt. Jag uppdaterar inte mitt mål än utan filar mer på backlogen och laddar upp tills jaktlusten återvänder.

 5. Elin skriver:

  Jag har haft en rejäl fart på platinajakten än så länge. Men eftersom det är dumt i mitt fall att lägga ribban för högt så sätter jag nya målet på 12 avklarade platina i år. Sitter just nu med evighetsspelet Terraria så ett lågt mål känns mest realistiskt.

 6. Zatoishwan skriver:

  Det ser väl ganska ljust ut så här långt – ett av de stora RPG jag har i siktet är Final Fantasy XIV trots (?) att det är ett MMORPG.
  Jag känner mig rätt säker på att alla trofeer kommer tas där innan året är slut (har redan tagit de flesta), bortsett från en sketen bronspeng som är väldigt svår och kan lägga krokben för de planerna.
  Tänkte lite taktiskt ta platina i Walking dead även om det är lite fegt då det är en autoplatina bara man klarar spelet.

  Om allt går enligt planerna så blir det 3-4 platina i år, inte 100% klart vilka det bli ännu

 7. Per Danielsson skriver:

  Marcus har inte dragit ifrån ska sägas. 2-2 står det i vår match.

 8. Bokbindar Anton skriver:

  Nu står inte min PS3a uppkopplat till något nät så det lär nog trilla in fler tills nästa uppdatering. Men det ser ut som att jag kommer nå målet.

  Någon som vet hur många man behöver vara för att spela Tomb Raider i multiplayer? Det spelet hade jag otroligt roligt med i singleplayer delen så det hade ju varit roligt om man hade plockat multiplayer delen också.

  Är glad att jag tagit del i detta, att jaga platina är annars inget jag direkt har gjort innan men är spelet bra så tycker jag bara att det är roligt.

 9. Anders Brunlöf skriver:

  I förrgår och igår fick jag tummen ur och tog min första platina för året, i Infamous: Second Son. 1 av 6 avklarade. Mitt sikte är inställt på:

  * South Park: The Stick of Truth (Som jag redan spelat, fast till 360)
  * The Wolf Among Us, Säsong 1
  * The Walking Dead, Säsong 2
  * Jak and Daxter 1 (Från HD-collection. Har klarat spelet, ska bara samla allt nu)
  * Sly Cooper 4: Thieves in Time

  Sen vill ju jag klara av 8 platinas under året, så jag landar på 20 totalt. Ett bonusmål kan man säga. Får se hur det går med det.

 10. thalin skriver:

  Efter +200 timmar i Diablo 3 reaper of souls så kavlar jag nu upp ärmarna och jagar trophys! Först ut blir Final Fantasy X hd remake

 11. Bubbowie skriver:

  Hej kära svampar. För fem minuter sen tog jag platinum i Lords of Shadow 2. Det var min första för i år så jag tänkte hoppa på ert blanka fina tåg. Bubbowie heter jag på både PSN och XBOX – live.
  En liten fråga: vad har ni för tankar om DLC när det kommer till operation platinum? Måste man ta de troféerna också eller räcker det med huvudspelet?

  • Vi är inte så hårda här, man bestämmer själv hur man vill spela och vilka mål man har. Personligen så i denna Operation Platinum så nöjer jag mig med att just ta platinum. Fixar jag även 100% så ser jag det som en bonus.

 12. Mikael "IngloriousMike" Brolin skriver:

  Jakten på platinas går.. trögt, minst sagt. Gled in i en svacka i mars där tv-spelen inte längre lockade, tiden fanns inte mm. Suget är nu tillbaka, laddar om och kör nu. Siktar på Heavy Rain, Borderlands 2 och Sly Cooper – Thieves in Time innan sommaren är slut så klarar jag nog målet till slut 😉

 13. Zatoishwan skriver:

  The Testament of Sherlock Holmes reades ut på PSN och hej hopp så plingade första platinan in där. Fortfarande ingen platina i något RPG, huvudkandidaterna där är Dragon Age Inquisition och Bound by Flame.

 14. Zatoishwan skriver:

  Jag verkar ha fastnat för deckarspel.. Tog just ytterligare en platina, nu i ” dangan ronpa : trigger happy havoc “.
  Japansk galenskap, typ en mix av persona 4 och Ace attorney

Skriv en kommentar