I mitten av februari startade vi tävlingen Operation Platinum, en vidareutveckling på på det platinajagande vi sysslat med här på Svampriket ett par år. Tre mål utlystes; flest, snabbast och sällsyntast platina innan juni månad var slut. För de som följt kampen så har det svängt en hel del under tävlingens gång men nu är målsnöret passerat och det är dags att presentera vinnarna.

Flest platinas

  1. PunkLurch 35
  2. Krilledood 32
  3. Glimman 21

35 platinas, i snitt en var fjärde dag i 141 dagar, är riktigt bra jobbat. PunkLurch har dominerat kategorin under en lång tid men fick under sista tiden konkurrens av Krilledood som nästan jagade ifatt. Riktigt bra jobbat!

Snabbast platina

  1. He-Man089 Tekken Tag Tournament HD, 1h 42min
  2. Steefmachine Murdered: Soul Suspect, 2h 50min
  3. TRAKTOR_RALLE Grim Fandango Remastered, 4h 22min

Steefmachine tog ledningen tidigt med sitt smarta grepp med Murdered: Soul Suspect där han gjorde en ”träningsplatina” i PS3-versionen innan PS4-versionen sprangs igenom. Fem dagar för målgång så kommer dock He-Man089 på slutspurten och drämmer in en snabbare tid med Tekken Tag HD. Jag skulle gissa att det tränats en del framför allt i bowling-minispelet i förväg. Smart spelat!

Mest sällsynt platina

  1. Donot86 OlliOlli2, 0,86%
  2. Ragowit The Binding of Isaac, 1,15%
  3. TRAKTOR_RALLE Helldivers, 1,34%

En kategori som är lite lurig då det är procenten när tävlingen är slut som gäller. TRAKTOR_RALLE låg länge bra till med Helldivers men sen kom två tävlande in med The Binding of Isaac samtidigt som procenten för Helldivers gick upp. I slutet så cementerade dock Donot86 vinsten med en tung platina i OlliOlli2. Stark insats från flera tävlande!

Tävlingen är över för den här gången, hoppas alla tävlande lyckades pressa sig till saker de annars inte hade gjort. Tyckte ni det här var kul och skulle ni vilja se liknande tävlingar här igen? Skriv gärna kommentarer med önskningar på vad. För er som vann så skicka ett mail till mig med er adress så kommer ni få era vinster med posten.