Operation Platinum

Resultat

I mitten av februari startade vi tävlingen Operation Platinum, en vidareutveckling på på det platinajagande vi sysslat med här på Svampriket ett par år. Tre mål utlystes; flest, snabbast och sällsyntast platina innan juni månad var slut. För de som följt kampen så har det svängt en hel del under tävlingens gång men nu är målsnöret passerat och det är dags att presentera vinnarna.

Flest platinas

 1. PunkLurch 35
 2. Krilledood 32
 3. Glimman 21

35 platinas, i snitt en var fjärde dag i 141 dagar, är riktigt bra jobbat. PunkLurch har dominerat kategorin under en lång tid men fick under sista tiden konkurrens av Krilledood som nästan jagade ifatt. Riktigt bra jobbat!

Snabbast platina

 1. He-Man089 Tekken Tag Tournament HD, 1h 42min
 2. Steefmachine Murdered: Soul Suspect, 2h 50min
 3. TRAKTOR_RALLE Grim Fandango Remastered, 4h 22min

Steefmachine tog ledningen tidigt med sitt smarta grepp med Murdered: Soul Suspect där han gjorde en “träningsplatina” i PS3-versionen innan PS4-versionen sprangs igenom. Fem dagar för målgång så kommer dock He-Man089 på slutspurten och drämmer in en snabbare tid med Tekken Tag HD. Jag skulle gissa att det tränats en del framför allt i bowling-minispelet i förväg. Smart spelat!

Mest sällsynt platina

 1. Donot86 OlliOlli2, 0,86%
 2. Ragowit The Binding of Isaac, 1,15%
 3. TRAKTOR_RALLE Helldivers, 1,34%

En kategori som är lite lurig då det är procenten när tävlingen är slut som gäller. TRAKTOR_RALLE låg länge bra till med Helldivers men sen kom två tävlande in med The Binding of Isaac samtidigt som procenten för Helldivers gick upp. I slutet så cementerade dock Donot86 vinsten med en tung platina i OlliOlli2. Stark insats från flera tävlande!

Tävlingen är över för den här gången, hoppas alla tävlande lyckades pressa sig till saker de annars inte hade gjort. Tyckte ni det här var kul och skulle ni vilja se liknande tävlingar här igen? Skriv gärna kommentarer med önskningar på vad. För er som vann så skicka ett mail till mig med er adress så kommer ni få era vinster med posten.

Kommentarer

 1. Liinus skriver:

  Bra jobbat allihopa!
  Det har varit kul och stundtals frustrerande att ta dom där palatinerna.
  Jag hamnade precis utanför pallplats men ser gärna en liknande tävling nästa år.

 2. Mannu skriver:

  Var roligt att tävla lite, även om jag bara var aktiv dom första 2 månaderna, och i slutet när jag fixade Tekken Tag HD.
  Självklart så vore det kul om en liknande tävlingen återkommer nästa år 🙂

 3. Bob Loblaw skriver:

  35 platina är riktigt imponerande. Själv kunde jag räkna mina på ena handen. Tur då för mig att en av dem var OlliOlli2 så att jag kunde kamma hem den mest sällsynta platina trofén. För mig så har tävlingen sporrat mig till att ta platina i spel som jag annars hade skippat så jag välkomnar liknande tävlingar.

 4. Bokbindar Anton skriver:

  Det var en riktigt rolig tävling.Minns dock knappt vilka platinas som jag tog.Var dock skoj att jaga några stycken i lite småknepiga spel. Tyvärr räckte inte det med platina i Conception 2 för att nå pallen för mest sällsynta. Hur kommer det fungera resten av året nu då? Blir det som förra året med en uppdatering varannan månad eller vad?

 5. Glimman skriver:

  Det var en rolig tävling, som pressade åtminstone mig till att ta flera platinas som jag inte orkat med/hunnit tidigare. Hamnade på pallplats iaf, och lite blodad tand har man väl fått på platinas. Men jag kommer inte hetsa något mer…

  Rolig tävling helt klart, speciellt när man kan kolla in de andra deltagarna på psnprofiles för att se vad de spelar så man kan komma ifatt lite 😉
  Bra jobbat allihopa!

 6. FrodoB skriver:

  Starkt jobbat och stort grattis till alla på pallplats! Skulle dock vara mycket uppskattat med en full lista i de tre tävlingarna så man kan se var man hamnade totalt. För egen del tänker jag främst på mest sällsynta platina. Går detta att få fram på ett hyfsat smidigt sätt? Tack på förhand och tack för en rolig tävling!

 7. DS skriver:

  Kul tävling, bra jobbat alla! Om Tobbe orkar vore det kul med en runda till nu i höst.

  Jag är också lite nyfiken på att se hela resultatlistan.

 8. Tobias Andersson skriver:

  Inget är bestämt än om en ny runda men det finns absolut en chans. Flera har frågat efter alla resultat så de kommer här: https://drive.google.com/open?id=14-BmuSxg9ddvbX1Xph_E10ECdA8uoHWozIcDyHtjzhg

Skriv en kommentar