Under den förra veckan hade jag hand om Svamrikets Instagramkonto, och lade upp diverse bilder på olika spelrelaterade föremål som vi har här hemma. Det var himla kul, och jag hoppas det uppskattades av följarna! Igår beslutade jag mig för att avrunda veckan med att posta några bilder från 15-17 år gamla nummer av Super Play, för jag tycker det är lite kul att se tillbaka på hur det var då, och vad vi trodde om kommande spel och framtida konsoler. Ta till exempel hur vissa av oss trodde att Playstation 2 skulle se ut.

IMG_1952

Eller den här roliga rubriken till en artikel om Dreamcast, vi visste ju inte!
IMG_1950
Eller hur man i svensk spelpress kunde uppmana spelutvecklare att inte göra våldsamma spel, medan man placerar en halvnaken kvinna bredvid texten helt utan anledning.

IMG_1954(1)

Men mest intressant av allt tyckte jag den här nyhetsartikeln om Marios Gamecube-debut var.

IMG_1953

Dels är den intressant för att Miyamoto tydligen säger att han vill att Mario ska ”växa upp”, vilken känns otroligt olikt både honom och Nintendo till den mån att jag undrar om det är en tafflig översättning. Å andra sidan har ju Mario faktiskt tappat vikt och blivit lite tuffare i flertalet spel, så på sätt och vis kanske man kan säga att han växte upp.

Men det allra mest intressanta är hur Miyamoto talar om hur Mario och Luigi ska vara tillsammans än en gång, för första gången sedan Super Mario World, när de debuterar på Gamecube. För den som spelat Super Mario Sunshine vet ju att det inte riktigt blev så, och att Luigi inte alls spelar en roll där som i Super Mario World. I slutet av artikeln säger Miyamoto att man skulle tro det var Luigi som hade huvudrollen om man såg spelet nu, vilket får mig att undra… Kan det vara så att Mario Sunshine och Luigi’s Mansion en gång i tiden var ett och samma spel? Egentligen känns det inte så konstigt om man tänker på det. Båda har en maskin fastspänd på ryggen. Luigi suger, Mario sprutar (höhö). Kan det ha varit så att de stod för två olika spelmekaniska funktioner inom samma spel, som i exempelvis Donkey Kong 64? Men att man till slut delade upp det i två olika spel?

Om så är fallet, så är det ju så jäkla typiskt att Mario fick hamna på en tropisk semesterö, medan Luigi fick irra runt i ett fuktskadat gammal ruckel.