Halva spelåret 2015 har nu passerat och vi på Svampriket känner att det är dags att stanna upp och se vad som har varit bäst hittills. Nedan följer de fem spel, utan någon rangordning, som har fått mest kärlek av oss på redaktionen fram tills dags datum.

Yoshis Wolly World

När Nintendo gör något bra, så gör de det förbannat bra. Yoshis Woolly World är ett typexempel på ett förbannat bra spel. Det är plattformsunderhållning på högsta nivå. Personligen håller jag detta spel mycket högre än alla New Super Mario Bros-spelen. I väntan på att Nintendo ska spotta ur sig Super Mario (Wii)Universe så är det till Yoshi jag vänder mig för att få mig lite Nintendo-kärlek. Sen så är det Yoshis som är gjorda av garn. FUCKIN JÄVLA GARN YOSHIS!! Briljant!

/Ludde Lundblad

Batman Arkham Knight

batman580

Hur Arkham Knight hamnar rankas i Rocksteadys Batman-trilogi är fortfarande uppe för diskussion. Men bara det faktum att det är en värdig del i serien är nog för att göra det till ett helt förbannat bra spel. Rocksteady fortsätter leverera de bästa superhjältespelen på marknaden, med snortajt gameplay och skithäftiga sekvenser, och det är en dröm att få vara Batman igen. Det är få spel och spelserier någonsin som visat så mycket kärlek till både fans och ursprungsmaterial. Visst finns det en del skönhetsfläckar man kan störa sig lite på, men på det stora hela är de inte svåra att se förbi. Arkham Knight var precis det spel som i alla fall jag ville ha och behövde just nu.

/Linus Svensson

The Witcher 3: Wild Hunt

witcher580

Då och då släpps spel man spela, spela och fortsätta spela utan att någonsin tröttna. Fallout 3 är ett sådant spel. Skyrim ett annat. För mig var Dragon Age: Inquisition tyvärr inte ett tredje. Tur då att CD Projekt Red valde att göra The Witcher 3: Wild Hunt till något av det mest massiva jag någonsin har spelat. Visst, striderna kommer inte i närheten av mitt andra favoritspel i år, Bloodborne, och sättet många kvinnor representeras på är riktigt unken, men jäklar vad imponerande det är. Det bästa med spelet är att jag aldrig var vad som kommer att hända härnäst. Kommer den här efterlysningen på en anslagstavla bara vara ett hämta- och lämnauppdrag, eller kommer det att ta mig land och rike runt och behandla allt från drakjakt till hustrumisshandel till kungamord. Det var längesedan ett spel väckte upptäckarglädjen i mig på samma sätt.

/Niklas Sintorn

Axiom Verge

axiom580

Att återvända till en plats man älskar, men att ändå känna som att det är första gången en är där är något många drömt om. Flera lager av beundran och behag som i nästan alla fall är omöjligt i den fysiska världen. I Axiom Verge däremot, färdas vi in i en värld och ett sätt att spela som känns så bekant men ändå så nytt och spännande. Thomas Happ träffar alla strängar på lyran i vad som är årtusendets hittills bästa och vackraste hyllningsbalad till Super Metroid och genren vi associerar med det.

/Peter Ahonen

Helldivers

helldivers580

Helldivers kanditerar för att bli både årets överaskning och årets mest bortglömda spel på en och samma gång. Och det skulle vara ett synnerligen grymt öde för ett sådant underhållande och väl ihopsatt spel. Jag skriver ihopsatt eftersom Arrowhead är ganska transparenta med var de hämtar sin inspiration ifrån. Helldivers består nästan uteslutande av komponenter som vi sett förut, men de är sammansatta på ett sådant smart och användarvänligt sätt att det som koncept känns nytt och fräscht. Inte minst när svårighetsgraden vrids upp och du upplever kaoset tillsammans med några mer eller mindre bekanta. Som helhet är det ett av de bästa spel jag upplevt hittills i år, vilket jag på förhand inte kunde se komma.

/Anders Brunlöf

Vad tycker ni om året hittills? Vilka spel tycker ni har varit bäst hittills i år?