Att döda är roligt. Extra roligt blir det om man får göra det med ett häftigt tillhygge i sin hand. Här följer nu mina 10 favoritvapen att ha ihjäl folk och fä med 🙂

10. Baseball bat (Double Dragon)

Ja, jag vet, baseballträet är inget som är exklusivt för DD-serien, men det var där jag först kom i kontakt med det och det var där jag lärde mig att älska det.

Känslan av att få det i sin hand var underbar och känslan av att förlora det var ännu hemskare!


9. Hidden blade (Assassins Creed)

Att promenara helt nonchalant på Jersusalems gator (har ofta önskat att det skulle finnas en ”vissla en obekymrad trudelutt” knapp, för att förstärka den känslan), för att i nästa sekund sätta bladet i ryggen på en inte ont anande indvid är roligt. Plus att det ser jävligt tufft ut!


8. Fire flower (Mario-serien)

Visst, svampen gör dig stor, men eldblomman gör dig stor plus att du kan skjuta ”mother fucking fire balls”! Sen får vi inte glömma att de har en fantastisk räckvidd också. Du kan ha ihjäl fiender på en helskärms avstånd utan problem.


7. Jo-jo (Gonnies II)

Men hallå!? Ni förstår väl? Det är en jo-jo! Den äl lila! Och den kan döda! Kan det blir mer awesome?


6. Master Sword (Zelda -serien)

Egentligen är väl namnet tillräckligt för att det ska hamna på denna lista, det är ändå mästarsvärdet, det bästa svärdet av alla.

Sen att det i vissa versioner kan skjuta projketiler, är inte dåligt det heller 😉


5. Red Shell (Mario Kart-serien)

Ett vapen som både är effektivt och förnedrande. Visst, det vidriga, äckliga blåa skalet, är väl ännu mer effektivt, men det är inte tufft någonstans, utan bara löjligt!

Nä, att avfyra ett rött skal, precis i rätt ögonblick, så att motståndaren står på huvudet alldeles innan mållinjen, det är är däremot tufft!


4. Lightsaber (diverse Star Wars spel + No More Heroes)

(Ni får säga vad ni vill, men enligt mig är det ingenting annat än ett lasersvärd som Travis svingar!)

Jag har en regel. Den regeln lyder: Ludde ska skaffa vapenlicens, den dagen då tekniken finns och lasersvärd börjar säljas till gemene man!

Allt blir så mycket tuffare med lasersvärd. Sen har vi ljudet. Eller hur? Ljudet av ett lasersvärd som svingas är som den ljuvaste musik.


3. Line Gun (Dead Space)

Om vi ska snacka effektivitet, så kan vi snacka Line Gun!

Det är som konstuerat enbart för att ta koll på Necromorpher! Det fyller sitt syfte och gör det på ett väldigt underhållande sätt. Att lägga ett skott längs med marken och se Necromorpherna falla som bowlingkäglor, det kallar jag spelglädje!


2. Lancer (Gears Of War 2)

Det var först i genomspelningen av del 2, som jag började använda mig av Lancern på det sätt den ska användas. MOTORSÅÅÅÅÅGGGAAAA!!!

Ett fantastikt underhållande och inte att förglömma förnedrande (vilket är viktigt i vapensammanhang, om ni inte redan har förstått det) sätt att döda sina fiender på.

Som vildvittrorna skulle ha sagt: ”nu ska blodet flyta, ahaaa


1. Shotgun (Resident Evil-serien + en himla massa andra spel)

Jag tror att det var med actionrullen Terminator 2 -Judgement Day, som min stora kärlek till hagelbössan blommade ut på allvar. Scenen när Arnold går i korridoren och tar fram ett avsågat hagelgevär ur en ask med rosor är episk och i SLOWMOTION!

Hagelbössan är helt enkelt det tuffaste vapnen alla kategorier. Det är sexigt, och sofistikerat, samtidigt som det kan vara brutalt och skoningslöst. Alla som har lyckats med ett headshot med ett avsågat hagelgevär i sin hand vet vad jag pratar om.

Håller för tillfället på att spela igenom Red Dead Redemption, gissa vilket som är mitt ”weapon of choice” 😉