Det känns som att uppföljare är något som man får räkna med numera. Med det ekonomiska klimat som råder så krävs det nästan att ett spel har ett namn för sig, något som intalar konsumenten att det han eller hon kommer lägga sina pengar på är något som besitter någon typ av kvalité.

Men är vi spelkonsumenter verkligen så dumma som det verkar?

Något som man definitivt behöver jobba mer på är alla dessa uppföljares namn. Är det bara jag som tycker att Killzone 3 låter fruktansvärt löjligt? Eller Mass Effect 2 för den delen? Och värst av alla i modern tid; Left 4 Dead 2. Det fyndiga med titeln och hela poängen med den från första spelet sopades helt bort i förmån för en tvåa.

Visst, de är inarbetade franchises och man skulle nog tappa lite av att dumpa titeln helt. Så även om det fortfarande inte är optimalt så funkar ju undertitlar som alternativ där. Uncharted 2: Among Thieves låter ju ändå som ett spännande spel, tvåan till trots. Och Kane and Lynch: Dog Days är ju faktiskt en riktigt bra titel. Det går om man vill, som folk brukar säga.

Det här är något som filmvärlden led av för inte alls så länge sedan. Jag blandar garanterat ihop Dödligt Vapen 2 och 3, Polisskolan 5 med 14.

Men idag ser det lite annorlunda ut. Även om The Dark Knight är en uppföljare på Batman Begins så har filmen ingen tvåa i titeln. Det fungerar utmärkt ändå och det dumförklarar inte konsumenten. Jag fattar att filmen kommer handla om Batman och rent spontant känner jag mig betydligt mer sugen på The Dark Knight än Batman 2, även om det i slutändan är samma film.

Tänkte avsluta detta inlägg med lite förslag till utvecklare/utgivare:

  • LittleBigPlanet 2 LittleBiggerPlanet(s)
  • Gears of War 3 Gears to the End
  • Left 4 Dead 2 Still Left 4 Dead
  • Portal 2 The Return of Glados

Om man kan vara kreativ i alla andra aspekter så borde man väl också kunna komma fram till något bättre än en intetsägande 2.0-titel? Ge mig lite lekfullhet, för fan.