Krönika

Spelet som inte fick ta slut

Jag spelade New Super Mario Bros. Wii extremt intensivt när jag väl fick det. Om än solo, om än i co-op så fanns det inget annat spel just då. Och tillsammans med Emelie så klarade jag spelet efter en vecka eller så, la spelet åt sidan för stunden eftersom det under denna tid haglade spel som “jag bara måste” spela.

Jag har stundtals kommit tillbaka till NSMBWii, för att riktigt “hundraprocenta” det. På varje bana i spelet så finns det nämligen tre guldmynt som man kan samla på. När man samlat alla dessa, på alla banor i alla världar, låser man upp en nionde hemlig värld, med ytterligare åtta banor, med tre guldmynt på vardera. Väldigt utmanande banor, förövrigt.

Successivt har jag tagit mig igenom spelet och samlat mina mynt. Det har inte varit särskilt ofta men med jämna mellanrum. Tagit små framsteg, med långa mellanrum. Inte för att spelet inte är underhållande, utan för att jag konstant har en massa annat skit att spela.

Men sen för någon vecka sedan tog vi beslutet att ställa in Wii:et i sovrummet och köra det på tv:n där. Helt plötsligt kunde jag spela 2D-Mario utan att resa mig upp. Visserligen väldigt bekvämt, men samtidigt inte bra, eftersom jag nu har 100% i New Super Mario Bros. Wii. Jag kan inte samla mer. Och med det känner jag mig lite trasig, för det här spelet var ett sådant som inte fick ta slut, det var det spelet som jag vände mig till när jag ville ha enkel, lättilgänglig spelglädje.

Nu är det slut, på riktigt och jag har inget mer att kämpa för. Dags att plocka 121 stjärnor i Super Mario Galaxy 2 nu kanske?

Kommentarer

 1. pskjonte skriver:

  Spelade igenom det här i våras med en god vän i co-op. Jag har aldrig haft så roligt med ett co-op spel. Det bästa i år, lätt. Som du säger, tråkigt när det tar slut. En del banor var helt crazy svåra, speciellt när man ibland spelade tre eller fyra pers. AH, vilka härliga skratt man fick…

 2. bleunt skriver:

  Om du inte har förbrukat New Super Mario Bros är det väl bara att ta itu med det. 🙂 Galaxy 2 kommer jag aldrig ta alla stjärnor i. Galaxy hade inga riktigt dåliga uppdrag, men det har Galaxy 2. Och dem tänker jag vägra spela.

  • Anders Brunlöf skriver:

   Jag tog ju alla 121 stjärnor i första Galaxy, så jag känner mig manad att upprepa bedriften i tvåan. Dock har jag spelat det så lite än, så jag har inte stött på någon dålig bana ännu.

   Tiden får utvisa, helt enkelt.

 3. Baldbull skriver:

  Galaxy 2 har faktiskt 242 stjärnor! där den sista hör till dom svåraste stjärnorna genom alla spelen (enligt mig)

 4. Anton Albiin (EttGlasVatten) skriver:

  Oj, själv spelade jag igenom NSMBWii med 3 kompisar och klarade det samma helg (från fredagen det släpptes till och med söndag samma vecka).

  Det var en väldigt fascinerande upplevelse när vi insåg att vi var väldigt hungriga och tittade på klockan – och insåg att vi hade spelat konstant utan avbrott i åtta timmar i sträck! Ingen av oss kunde hur tiden hade gått så snabbt. Som när man var liten på badhuset, minns jag att någon sa.

 5. EmmyZ skriver:

  Ställa in Wii:n i sovrummet? Där sa du något! Jag kan inte spela i soffan eftersom den står för långt bort från teven. Så därför blir många spel ospelade på Wiin. Här kanske vi har lösningen :p

Skriv en kommentar