Hypen var inte enorm för Enslaved, och många beskriver det som en av årets överraskningar. Men det spelar egentligen ingen roll, eftersom ingen hype i hela världen någonsin hade kunnat förbereda oss för det här kulturella bombnedslaget som skickar chockvågor genom hela spelindustrin och vänder bak och fram på allt vi trodde oss veta.

Glöm Metroid Prime och Uncharted 2. GTA IV är ingenting, och Orange Box är ett gulligt lite försök av Valve. Super Mario Galaxy kan ta sig där solen inte skiner, och Ocarina of Time är en förlegad föredetting. Nu är det Enslaved som är kung på tronen, och med hela 106% i snittbetyg på Gamerankings innebär det att många recensenter överstigit skalorna och delat ut 11/10 i betyg på vissa ställen.

Hatten av till Ninja Theory, för att de skapat världens bästa spel någonsin.