Krönika

Bilduppdatering

Jag tänkte prova en sak, och se om det är tillräckligt underhållande för att kanske bygga vidare på i framtiden. Se det här som ett testinlägg. Kom gärna med feeback. Om själva konceptet uppskattas kanske jag försöker göra någon slags bloggserie baserat på idén. Och då måste det ju ha ett fiffigt namn, så kom gärna med förslag på såna också.

Där har ni liksom vad seriens inlägg skulle handla om. Är det ett koncept värt att bygga vidare på? Är det underhållande? Några tips? Jag vet att det röda texten är skitjobbig att läsa, men bortsett från det. :p

Inga kommentarer

 1. Tobias skriver:

  Definitivt underhållande och värt att fortsätta med. Uncharted var bäst 🙂

 2. blutt skriver:

  Om jag inte missförstått det hela så är det kanske ett försök att efterlikna lolcatz, med typ Game-lolz eller nått? Tror att det är jävligt svårt att få till det om du använder svenska då allt låter så trist och fjantigt om du jämför med engelskan.

  Och ska jag vara brutalt ärlig, så skrattade jag inte ihjäl mig! Höjde mest ögonbrynen och försökte förstå skämten. Idén är dock bra! Krävs nog bara lite mer genomtänkt “casual-humor” för att lyckas underhålla den stora mängden. Eller så är det bara jag som är för dum för att förstå skämten 🙂

  Hoppas du uppskattade min ärlighet!

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Ludde Lundblad, Tommy Håkansson . Tommy Håkansson said: Så jag tänkte prova en sak, och se om det duger. Vad tycks? https://www.svampriket.se/14/bilduppdatering/ […]

 4. Tommy Håkansson skriver:

  Tobias:
  Var är allt det gröna! 🙁

  Blutt:
  Jag vet inte om min grammatik ska känna sig förolämpad över att du tror jag försöker efterlikna lolcats. :p Angående språket är det nog en väldigt bra poäng du har där. Frågan är bara om det skulle skära sig med engelska i en för övrigt svensk blogg. Jag ska testa mig fram lite, och se.

  Angående lite mer “casual-humor”. Det är ju inte riktigt menat som skratthumor, utan lite mer “dra på smilbanden för att det är lite sant”-humor. Du tror inte liknande inlägg skulle tjäna på att spela på vad bara gamers vet? Jag inbillade mig att det skulle bli lite roligare om man tog skämt som byggde på att gamers vet att Uncharted-spelen varit väldigt gröna och Unreal-motorn alltid varit väldigt dålig på att rendera hår. Men jag är kanske för nördig och ovanför mångas huvuden där. 8< Tummen upp för ärlig feedback! 🙂 Det är ju som sagt ett experiment.

 5. metalslime skriver:

  mina smilband drogs det i!
  typ såhär–> =)

 6. Sindawilya skriver:

  Jag tyckte det var underhållande 😀
  Kan nog hålla med om att det skulle göra sig ännu bättre på engelska dock. Iaf vissa texter. Om det var jag hade jag blandat som jag ville bara.

 7. Tomten skriver:

  blutt:

  “Tror att det är jävligt svårt att få till det om du använder svenska då allt låter så trist och fjantigt om du jämför med engelskan.”

  Har aldrig förstått mig på dom så säger sådär. Att du tycker det är ju bara för att engelska inte är ditt modersmål, det är ju inte så att alla engelskspråkiga tycker allting på engelska låter skithäftigt. Snarare låter det precis som svenska gör för oss ;P

  Att vi kan tycka engelska låter häftigare eftersom det inte är vårt språk, fine, men det är inte svenska språket i sig som är fjantigt.

 8. Kindo skriver:

  Tomten:

  I beg to differ! Jag har länge funderat på detta, om huruvida vi tycker att svenska låter fånigt jämfört engelska bara för att engelska är ett mer främmande språk. Jag har en god vän som växte upp i Kanada, och talar engelska som modersmål. Hon flyttade hit när hon fyllde 18 år, och efter ett par år så talar hon nu flytande svenska. För inte så längesedan tog jag upp det här, och ville veta vad som lät bäst (minst fånigt) i hennes öron, engelska eller svenska. Flera exempel togs upp, där repliker, titlar, meningar m.m. från olika källor översattes från svenska till engelska eller vice versa, och trots att hon kan uppskatta hur gammaldags ‘teatralisk’ svenska kan låta (vi såg på Det sjunde inseglet några dagar tidigare), så hävdade hon bestämt att samtliga exempel lät bättre på engelska. De svenska exemplen tyckte hon oftast lät lite töntiga, medan de engelska varianterna lät häftigare, precis som vi tycker många gånger.

  Det här kan förstås inte tolkas som en generell sanning, men det har fått mig att bestämt hävda att engelska faktiskt *är* ett coolare språk, eller åtminstone att svenska låter larvigt, överlag. Sedan kan det ju förstås finnas en del undantag.

 9. Tomten skriver:

  Kindo:

  Jag tror mest att svenskan mer och mer anses “fjantig” av oss själva är för att vi är så otroligt USA-influerade i Sverige och typ vartannat program på TV är amerikanskt. Nästan all musik i Sverige är ju också på engelska, vilket folk från andra länder tycker är märkligt.

  Och om man, som svensk, rakt av jämför låt säga metal på engelska och svenska så det såklart utfånigt på svenska. Men det är ju bara vi med en gång utan att tänka hör det direkt som det är. Engelskan förstår vi vad det är, men när Iron Maiden sjunger “Run to the hills” tänker vi ju inte det som “Spring/fly till kullarna” på svenska när vi hör låten. Men det är ju precis så engelskspråkiga uppfattar det. Om vi skulle vara uppväxta med att precis allting är på svenska, såväl film som musik som spel, skulle vi aldrig tänka i banorna att engelska är coolare. Och så är det ju för t.ex. amerikanerna. Nästintill allt är på deras modersmål.

 10. blutt skriver:

  Tommy: Din grammatik är helt felfri! 🙂 Dock är det ju just den felaktiga grammatiken som gör lolcatz rolig! Skulle dom göra allt enligt ordboken hade nog många kliat sig i huvudet och undrat vad det är för fel på bildskaparna.

  Att spela på spelnörds-vetenskap fungerar garanterat, tror bara att det skall vara lite mer genomtänkt samt bättre utgångspunkter ifall det ska bli roligt. Detta var ju bara några exempel, vet inte riktigt om du la ner så mycket energi och tanke bakom dom? 🙂 För jag upplevde dom som ganska tråkiga och poänglösa. Den sista förstod jag inte alls om jag ska vara ärlig!(Även ifall jag spelat wow sedan release) Men där kan det ju vara så att jag har väldigt kass humor, samt den enda som vågar vara kritisk 🙂

  Tycker iaf du ska försöka köra på med Svenskan, hitta en egen nish, använda ett annorlunda gränssnitt(nuvarande skär sig ganska mycket som du sa haha) samt köra på det du tycker är roligt, tydligen är det bara jag som jag inte förstår nått, dom verkar ju bli underhållna utav bilderna 🙂

  Tomten: Det du säger är alldeles rätt, men det förändrar ju ingeting! Nu är det ju som det är, och det är helt enkelt lättare att få saker och ting låta bättre i våra svenska öron med Engelsk text.

 11. blutt skriver:

  Lite rättning:

  Tommy: dom “andra” verkar ju bli underhållna utav bilderna!

  Tomten: Jag menar självklart inte att vi lyssnar på text. 🙂 “saker och ting att låta/se bättre i våra svenska öron/ögon med Engelsk text/tal

 12. Tommy Håkansson skriver:

  Blutt:
  Näe, det är inget direkt genomtänkt. Det är bara saker som slog mig direkt när jag såg bilderna, och det var så jag kom på idén. Frågan är dock hur pass genomtänkt en sån här grej kan vara. :p

  Och den sista bilden är inte WoW, utan ett pissfult skitspel vid namn Thor. 😉
  Tyckte bara att det var värt att göra sig lustig över att de släpper en sån där screenshot år 2010, och tänkte att det kanske är för att hålla allas förväntningar dämpade så att vi blir positivt överraskade när spelet släpps med texturer. :p

 13. blutt skriver:

  Haha va det thor?? =) Trodde de va en tidig screenshot utav Wow, de va riktigt noobigt av mig att missa hahaha. DET va därimot roligt 😉

 14. gabriella skriver:

  Bildtexter är alltid roliga. Keep it up.

Skriv en kommentar