Eftersom Svampriket är Sveriges största och bästa Nintendofanboyblogg innebär det att vi ofta får hemlig information angående Nintendo långt innan alla andra, ofta från Iwata själv. Enda anledningen till att vi ens skriver om saker som inte har något med Nintendo att göra är för att hålla den opartiska fasaden uppe, samt för att få gratis spel. Påminn mig förresten att neurolysera er i slutet av inlägget. Det vi fått veta den här gången är väldigt hemlig information* kring Nintendos nya konsol, som de kommer visa upp på E3 nu om bara några dagar. Det här är information som ni inte kommer kunna läsa någon annanstans!

Nintendo kommer inleda sin presskonferens med att Reggie går upp på scenen och snackar lite 3DS, och lite om deras senaste 5-6 år. Han kommer dock inte gå in på några försäljningssiffror den här gången. Efter en massa tråkigt skrytande går Reggie av scenen, och lamporna släcks ner. En strålkastare riktas mot ett skynke, och fram kommer Shigeru Miyamoto och viftar med ett svärd. På extremt knackig engelska förklarar Miyamoto hur grafik plötsligt är allt, och hur innovativt gameplay aldrig någonsin kommer kunna mäta sig mot en riktigt fantastisk visuell upplevelse. Bakom honom får vi se en stor bild av den nya konsolen, och han berättar hur de lyckats skapa en Nintendo DS för ditt vardagsrum. Miyamoto viftar med svärdet mot scenens kanter, och från varje sida kommer en lång rad av vitklädda kvinnor, alla fastkedjade i ett varsitt exemplar den nya konsolen. Publiken får för första gången bekanta sig med hårdvaran, då kvinnorna har 15”-skärmar fastmonterade på sina huvuden.

Den nya konsolen är en fröjd att beskåda. Den är pyramidformad, ungefär 30cm bred, 20cm hög och heltäckande lila till färgen. Nintendo vill gå tillbaka till sina hardcorerötter med starkare hårdvara samt fler spel för kärnspelarna, och har i den andan gått tillbaka till kassettformat. Alla spel ligger nu på ett nytt lagringsformat som baseras på samma teknik som SD-kort. Det är 500% dyrare att tillverka, men vi slipper laddningstider och installationer. Det är även första gången som Nintendo kör med full HD, och den enda HDMI-sladden som fungerar är Nintendos egentillverkade. Den kan du köpa separat för 499kr, då den inte följer med när du köper konsolen. Den stora nyheten är dock handkontrollen, som mycket riktigt kommer ha en 20cm bred och 15cm hög touchscreen. All grafik på den nya HD-skärmen målas upp i färgerna rött och svart, medan det kommer krävas fyra AA-batterier för att driva den i fem timmar. Kontrollen med backlitversionen av skärmen släpps följande år i samband med att konsolen släpps i färgen grönt.

Men hur är det med spelen? Det kommer inte finnas ett nytt äventyr med Mario inför releasen. Däremot kommer Super Mario Galaxy 1 & 2 att finnas tillgängliga i HD-konverteringar för 599kr styck. I stället för Mario får vi ett spel med brodern Luigi, där man ska leta saker under skräp med hjälp av en lövblås. Vi får även en konvertering av Skyward Sword, där man för första gången i ett Zelda-spel har lagt till ett onlineläge. Onlineläget består av minispel som du kan spela med folk du bytt friendcodes med, och Nintendo lovar att det kommer bli fantastiskt roligt när konsolens onlinefunktioner till slut aktiveras i slutet av 2014. Orkar du inte vänta så länge? Ingen fara, för under konsolens första två år planerar Nintendo ändå att avsikligt hålla alla återförsäljare extremt underförsedda för att skapa hype och efterfrågan. Och vad ska maskinen heta? Nintendo Super Wiirtual CubeBoy System HD 1080, såklart.

*Informationen kan till vissa delar vara spekulativ.