Fredagslistan

Stackars Nintendo!

Idag höll då Nintendo sin presskonferens i Amsterdam, där de på riktigt presenterade sitt nya flaggskepp 3DS. En presskonferens som inte kommer gå till historien som “den bästa presskonferensen genom tiderna” om man ser till vad “folk” har tyckt till om den. Än en gång har “folk” blivit besvikna på Nintendo. Alla minns vi väl Miyamotos fail på E3 i somras, som jag var tvungen att försvara honom för. Men jag tror att även om Nintendo hade bjudit på den häftigaste presskonferensen du kan föreställa dig, skulle ändå “folk” ha klagat. Så är det. Nintendo har blivit spelvärldens nya hackkyckling!  Det är tufft att reta Nintendo, och gör man inte det så är man antingen en fanboy eller ett barn.

Vad är det egentligen “folk” vill ha? Är det endast en Nintendo HD-konsol som skulle göra att “folk” skulle få tillbaka respekten för Nintendo? Är det inte längre tillräckligt med att de år efter år levererar spel, som sprudlar av spelglädje?

Är så less på uttryck som “det är snyggt, för att vara ett Wii-spel“, “att vifta är inte att spela” eller den bästa (läs sämsta) kommentaren om Wii, myntad av herr Berglöf från RadiogamerWii är kul, om man är full eller ett barn

Ja, jag är lite av ett Nintendo fanboy. Jag är uppväxt med deras lilla grå, och på den vägen har det fortsatt. Självklart har jag ägt andra konsoler också, men har alltid hittat tillbaka till Nintendo. Men jag ska vara ärlig mot er. Även jag har förkastat Nintendo. Låt mig berätta och ta lärdom.

När Wii släpptes var jag eld och lågor. Jag älskade den och vad den kunde erbjuda mig. Jag hade innan den anlände, inte tittat åt Microsoft eller Sony överhuvudtaget. Var inte intresserad och med ett Wii i min ägo, stod ett inköp av någon av deras apparater inte högt i kurs.

Men av en händelse, fick jag låna ett 360, med spelen GTA IV och Bioshock. Det tog mig fem dagar innan jag rusade iväg och inhandlade en alldeles egen krysslåda. Det som sedan hände, är något jag verkligen skäms över…

…jag spelade inte Wii på nästan ett år, om man bortser från de två veckorna på sommaren då jag nötte Wii Sports Resort. När jag gick till spelbutiken, tittade jag inte ens på Wii-avdelningen. Det intresserade mig inte för fem öre.

Som tur är, har jag tagit mitt förnuft tillfånga och nu spenderar jag lika mycket tid med båda mina konsoler. Något jag faktiskt har Svamprikets egna Tommy att tacka lite för. 360 erbjuder mig något som mitt Wii inte kan och vice versa. Ingen av dem är sämre än den andra, de är bara bäst på olika saker.

Det jag vill ha sagt med detta, är att du som känner sånt förakt mot “barnkonsolen med ful grafik” kanske kan ta ditt förnuft till fånga och ge den en ärlig chans. Vem vet, du kanske skulle gilla det?

Inga kommentarer

 1. Niklas (Kraid) skriver:

  Jag är kanske inte rätt person att kommentera då jag är något av en Nintendo-fanboy själv, men jag håller med helt och hållet. Det känns ju bara dumt att jämföra ett Wii-spel med PS3 eller Xbox360, men ändå görs det jämt och ständigt. Man spelar under helt andra förutsättningar och med helt andra förväntningar på spelen (iaf jag).

  Visst hade det varit riktigt schysst med svulstig HD-grafik på Nintendos lilla vita, men på sistone tycker jag att utvecklarna lyckats med att göra riktigt snygga spel till den, exempelvis Donkey Kong Country Returns, A Shadow’s Tale och Kirby’s Epic Yarn. Jäkligt kul att konsolen rest sig precis innan gonggongen och fått några riktiga spel som inte “bara är för barn”

 2. Ludde Lundblad skriver:

  1+ Niklas 😉

 3. Peter skriver:

  Riktigt bra skrivet. Jag håller med till fullo.

 4. Tommy Håkansson skriver:

  Jag tycker samtliga PC-ägare från och med nu alltid ska säga “snyggt för att vara konsol” och “varför kommer det till konsol när det skulle vara så mycket bättre till PC?” så fort de kan om ett spel. 😀

  Och angående HD: Wii-spel körs i 480p. Black Ops till exempel, körs i mindre än 600p (544p till PS3, faktiskt). OMG HELA 66P SKILLNAD!!

  Ludde är till och med mer fanboy än jag är nu för tiden. :p
  Jag tror jag hackar mer på Nintendo än han gör.

 5. Niklas (Kraid) skriver:

  Absolut Mattias! Läste dock någonstans att det inte skulle släppas i Europa 🙁 Får hoppas det ändras.

 6. Spel-Malmer skriver:

  Mitt problem med Wii har inte något med upplösningen att göra. Den erbjuder helt enkelt tillräckligt mycket spel som jag personligen känner gör det värt att lägga ut pengarna det kostar.

  Det finns säkert spel jag skulle gilla till Wii, men det rör sig om några väldigt få spel. Att då lägga ut pengar på en produkt som är prissatt till ett pris som inte motiverar den faktiska hårdvaran känns inte helt kul. Har svårt att ställa mig bakom en tillverkare som så tydligt säljer undermålig hårdvara till överpris.

  Att det enda spel jag faktiskt är intresserad av med stor sannolikhet inte ens kommer till europa så kan jag inte motivera ett köp. Nu tvivlar jag inte på att man kan hitta bra spel till Wii, men det är för få för att intressera mig.

  Jag hackar inte på Nintendo för att det är inne och häftigt. Jag tycker bara helt enkelt att tre Mariospel, några återanvända GameCubespel och löftet om ett JRPG från Mistwalker är nog. Vissa finner säkert nöje i andra titlar, och lite WiiSports kan väl vara lite kul en stund, men I’m sorry, det är inget för mig.

  (Shit jag kommer bli sågad för detta inlägg…)

 7. Tommy Håkansson skriver:

  Spel-Malmer:
  Hehe, nej då. Lovar att inte såga. 🙂

  Jag tycker faktiskt lite synd om dig, om har en så smal spelsmak att du bara hittar tre spel i hela Wii-biblioteket som intresserar dig. Antingen det, eller så är du lite dåligt informerad (vilket är troligt med tanke på att spelmedia ignorerar alla Wii-spel som inte är från Nintendo). Å andra sidan finns det väl tillräckligt många “vuxna seriösa spel med realistisk grafik” för att hålla dig sysselsatt ändå.

  Själv spelar jag allt. Allt som är bra. Och det finns många bra spel till Wii. Vissa är OK med att helt missa guldkorn som Little King’s Story, Bit.Trip Runner, Zack & Wiki, Boom Blox och Lost Winds 2, men jag gillar inte att missa bra spel.

  Jag spelar allt från Nintendogs till Gears of War. För jag är inte hardcore gamer eller casual gamer — jag är bara gamer.

 8. Spel-Malmer skriver:

  Klart det finns fler än tre bra spel till Wii. Men det är inte direkt att motsvarande spelupplevelser inte finns på andra konsoler också. Det finns bra spel till de konsolerna också som jag inte spelat ännu. Så varför köpa en onödigt dyr konsol till då? Sitter man redan på en Wii, by all means, njut av det som är bra, men de spelupplevelser som är unika i sin natur för Wii är ju inte överväldigande många. De flesta verkar finnas på WiiWare.

  Sen tycker jag du tillskriver mig åsikter jag inte har. “Vuxna seriösa spel med realistisk grafik” kan vara nog så trevligt, men samtidigt så är ett av mina favoritspel den här generationen är det underbart vackra, men absolut inte realistiska eller vuxna spelet, Prince of Persia från 2008. Det är inte ett tungt actionspel. Där är det helt andra värden som tilltalar mig. För att inte tala om Infinite Undiscovery som inte ens är ett särskilt bra spel, utan ganska fult, ganska fånigt, men med mycket charm. Gillar det också. Men inte ens JRPG:n finns det särskilt många till Wii. Har flera stycken till min 360. Tales of Vesperia (igen ett med orealistisk grafik) är en favorit.

  Och vill jag spela små arkadspel finns ju Xbox Live Arcade och PSN. Så vad är unikt med Wii utöver Mario? Var är mängden spelupplevelser som jag inte kan få någon annanstans? Varför köpa en koloss till för 2000 spänn? För metroid prime? Bra spel, men jag har redan kört ettan på GC.

 9. Tommy Håkansson skriver:

  Du skrev ju själv att det bara är några väldigt få spel till Wii du skulle gilla. Men nu låter det mer som att du plötsligt säger att det mer beror på att du kan få samma Sorts spel på HD-konsolerna. Visst finns det till exempel plattformsspel på HD-konsolerna också, men varför säga nej till Bit.Trip Runner bara för att du spelat Super Meat Boy? Det är ju lite som att inte vilja spendera pengar på Fallout 3 bara för att man redan spelat Elder Scrolls IV. Och det är exakt så konstigt det låter när du säger att du inte har något intresse av Metroid Prime 3 eftersom du redan spela ettan. Jag förstår inte riktigt sättet att resonera på.

  Det jag sa om vuxna spel härstammar från en kommentar du droppade på Twitter om att du inte gillar Wii för att konsolen inte har några vuxna spel.

  Vad gör Wii så unikt utöver alla titlar som du bara kan spela där?
  Vad är det för fråga? Ställde du samma fråga innan du köpte både 360 och PS3 också? För är det två konsoler som är väldigt lika varandra i spelutbudet så är det ju PS3 och 360. Den som står ut mest är ju i så fall Wii. Om du pratar om att bredda dina spelupplevelser till max borde väl ändå 360 + Wii eller PS3 + Wii vara det ultimata. Annars handlar det helt enkelt bara om att du har för smal smak för att uppskatta Wii-biblioteket.

 10. Kindo skriver:

  Tommy: Som trogen PC-spelare så är det där något jag absolut ska börja göra – ‘snyggt för att vara 360/PS3.’ Hehe… Det stämmer ju. 🙂

 11. blutt skriver:

  Den europeiska presskonferansen vart jävligt långtråkigt. Kass engelska från samtliga nyckelpersoner, förstörda skämt pga den torraste tolk jag sett och daltade info vi redan visste. Dock fick vi reda på ett datum, vilket var det stora syftet med det hela. Sen kan vi i Europa och gotta oss med att konsolen släpps två dagar INNAN storebror USA. Såg inte presskonferanserna i Tokyo eller New York(hölls de nån mer stans?), men kan tänka mig att dom va lite proffsigare framfört!

  Gällande ståndpunkt i det sk TEH CONSOLE WARZ så spelar jag mest Xbox360 för stunden pga att maskinen känns mest utvecklad och stabil samt att spelbiblioteket tilltalar mig mest i sin helhet. Dock kan jag säga att Nintendo innefattar de bästa spelupplevelserna jag varit med om denna generationen, även ifall dom är få.

  Bokade 3DS samma dag som den utannonserades och kommer definitivt INTE avbeställda. Ser fram emot den som fan, och vill man sura för den inte är lika stark som en PS3:a så får man väl göra det! haha.

  KID ICARUZ HAZ RETURNEDZ!

 12. Spel-Malmer skriver:

  Tja Metroid Prime var bra, men vill jag spela ett fps idag så förväntar jag mig bra grafik OCH spelkänsla. Det ena behöver inte utesluta det andra. Metroid Prime 3 har jag testat och ogillade verkligen kontrollen. Men det är väl en vanesak kan jag tro. Fin art-direction, men grafiken var ingen höjdare jämfört med de övriga konsolerna. Varför är det ok? Och tittar jag i listan över wiispel så finner jag bra spel, men ytterst få som tilltalar mig. Är det fel?

  I barndomen spelade jag SEGA, så något nostagiskt skimmer finns inte kring Mario. Han är mer obehagligt creepy än charmig tycker jag. Men visst, SMG2 är säkert kul när man provar det men är det något som skapar habegär hos mig? Nej det kan jag inte säga.

  Sen har jag kollat min twitterfeed och det enda jag hittar om Wii var det jag säger här att jag inte hittar spel som tilltalar mig. Inget om varför.

  Nu har jag troligtvis som du säger för smal smak för att uppskatta Wiibiblioteket, men bred nog att nästan alltid ha roliga spel att spela trots det. Jag spelar ju heller aldrig mer än ett spel åt gången. Tycker i ärlighetens namn att de andra konsolerna har större bredd i sitt utbud än Wii. Det handlar inte bara om grafik att man väljer en HD-konsol att spela på.

  Skall jag vara helt krass så finns där några spel till Wii som jag säkert skulle kunna uppskatta, men bara ETT (1) spel som jag någon gång verkligen känt jag vill ha. Och det kommer troligtvis inte till europa. Så är det inte på de andra konsolerna. Där kommer ett ständigt återkommande habegär.

  Så tyck synd om mig, men Wii är ytterst ointressant och har i min mening ett spelutbud som är allt för inriktat på pussel och “spelglädje”, som om det inte gick att få i ett spel med bra grafik och ljud.

  Wii har sin plats, men det är ändå främst som en barnkonsoll den skiner. Synd bara att de tar ockerpris för hårdvara som var gammal när den kom.

  (Och PS3:an är lånad av jobbet. Skulle nog inte köpt den annars).

 13. Spel-Malmer skriver:

  Ang. “snyggt för att vara 360/ps3” från PC-spelare. Hör vi inte det redan? Och jag skulle inte säga att PC-spelen är så beyond konsolerna heller som allmänna skillnaden Wii/360. Är för det mesta högre upplösning på texturer och fler samples i skuggor etc på PC. Hade konsolerna varit snabbare hade PC sett bättre ut idag. De hålls tillbaka. Sen kör ju väldigt många laptop, vilket också håller PC-spelen tillbaka en hel del.

 14. Tommy Håkansson skriver:

  Att du har en smal spelsmak och baserar dina åsikter på resonemang jag inte förstår är självklart inget som behöver försvaras. Jag försöker inte övertala dig om något. Jag ifrågasatte dig aldrig i min första kommentar till dig här. Prioriterar man uteslutande grafisk prestanda och inte uppskattar lekfulla lättsamma spel är konsolen såklart inte för dig. Och där har vi pudelns kärna — vissa kan uppskatta en bred variation av alla olika sorters spel, vissa kan det inte. Och för de sistnämnda räcker det med bara en av HD-konsolerna.

  Och tweeten jag syftade på var: “@Peter_Carrot Inte helt ogrundat. Det finns ju väldigt mycket barnspel till konsolen och inte så många vuxnare spel.”

  Jag vet dock inte riktigt vad du menar med barnspel.
  Jag kollar igenom Wii-biblioteket på Metacritic och ser bara ett enda barnspel.

  PS.
  Jag tänkte inte ta upp det faktum att du kallar Wii för överprissatt, men när du upprepade det en gång till kan jag inte låta bli. Jag tänker anta att du menar att konsolen kostar mer än vad just du personligen har lust att spendera på den. För överprissatt är en produkt rent objektivt inte så länge det är ett pris som marknadens konsumenter är villiga att betala. Vad produkten kostar att producera är irrelevant, då alla företag sätter en så hög prislapp som de kan komma undan med utan att det skadar produktens framgång.

  Det är alltså marknaden som bestämmer om produkten säljs till ockerpriser eller inte. Det vore tjänstefel av Nintendo eller något annat företag att sätta lägre priser än vad konsumenterna är villiga att betala.

 15. Zebulon Macahan skriver:

  Jo, Tommy, i och med att dagens konsoler nu börjar få några år på nacken, kan vi som tar vårt spelande lite mer seriöst än alkisar och barn, och spelar på PC, med rätta säga att vi “Det halvsnyggt, för att vara konsol.”

 16. Spel-Malmer skriver:

  That’s the point. Jag tycker inte Wii har ett brett spelutbud, till skillnad från vilken av HD-konsolerna som helst. Lite annorlunda möjligtvis, men inte brett i sig.

  Sen för att jag inte gillar samma spel som du så betyder det inte nödvändigtvis att min spelsmak är smal. Jag får skit för att jag gillar FF13. Har då de som kritiserar mig smal spelsmak? Troligtvis inte. Men vissa saker tilltalar en, andra inte.

 17. Tommy Håkansson skriver:

  Oja, att avfärda en enskild titel är exakt samma sak som att avfärda en konsols hela bibliotek. :p

 18. Tobbe Borg skriver:

  Nintendo har: metroid, mario, mario kart och Zelda. Alla helt awesome typ.

  Men xbox så får du: gears of war, fable, mass effect, bc1&2, mw1&2, black ops, forza, rdr, dead space, halo, re5, fallout, oblivion osv. plus HD och ett BRA online-läge.

  Visst Zelda var grymt men Fable II är bättre och Mass Effect-serien piskar skiten ur båda. Mario Kart – Forza. Metriod – GoW, MW2, BO.

  Inte avsaknaden av HD som fick mig att sälja mitt Wii “and never look back”, det kan jag lova. Utbudet är bredare och bättre. Och snyggare.

 19. Tommy Håkansson skriver:

  Haha, tummen upp för att jämföra Mario Kart med Forza. 😀

 20. Retro-Kim skriver:

  Jag håller verkligen med dig Spel-Malmer.
  Jag har spelat spel längre än jag vill erkänna och Mario har aldrig tilltalat mig. Mario var underbar på Game & Watch då han var en anonym ”gubbe” som lika gärna kunde uppfattas som en pojke.
  Min lillebror (och hela världen) älskade Mario och köpte NES enbart för det spelet.
  Själv uppfattade jag det som creepy (passande ord då man ogärna vill använda de verkliga associationerna) att spela en medelålders, lätt överviktig man som dessutom hade mustasch. Jag tyckte det var svårt att identifiera sig med hans yttre.
  Jag älskar Super Mario 2 och har spelat igenom hela äventyret med Toad och Prinsessan många gånger. Jag älskar koncept, design, ja ALLT, utom att tvingas spela med Mario.
  Trots detta ger jag Mario en chans med jämna mellanrum och köpte Galaxy och New Super Mario Bros.

  Mega Man, Link, Samus Aran, Kid Icarus och Little Mac – det är karaktärer jag tycker om och kan identifiera mig med. Gör Nintendo en prequel där Mario är en pojke så kommer jag förboka spelet samma dag det utannonseras!

  Min Wii köpte jag för att kunna spela Fire Emblem Radiant Dawn och Wii Ware.
  Min PS3 inköptes för att kunna avnjuta MGS 4, FF 13 och Resident Evil 5.
  .
  Köpte ingen 360 för att jag inte trodde den skulle få några bra (eller många). Sedan förstörde 360 skivor för många vänner och spelutbudet verkade vid första anblick dränkas med bil- och sportspel som i 90% av fallen inte tilltalar mig.
  Sedan uppfattade jag 360 som lite framstressad och med sämre prestanda.

  Grundskälet vilade ändå på det Tommy säger – om man har en 360 behöver man ingen PS3 eller vice versa.
  För rikast spelupplevelse Wii, 360 eller PS3, PC och något handhållet.

  Så här i efterhand har jag använt min PS3 väldigt sparsamt. Alla spel var en besvikelse och jag köpte inte ens RE5.
  På Wii spelar jag mest GC-spel.
  Min favorit blev istället helt oväntat NDS som verkligen kompenserat för besvikelsen med de andra plattformarna.
  De stora slagskeppen bland 360-speltitlar lyckas, trots en uppryckning, inte att charma mig.

 21. Retro-Kim skriver:

  “Köpte ingen 360 för att jag inte trodde den skulle få några bra (eller många) JRPG skulle det vara..

 22. Tobbe Borg skriver:

  @Tommy “Haha, tummen upp för att jämföra Mario Kart med Forza. :D”

  Ja, men jag kom inte på något annat bilspel till Wii som var bra. Eller kul. Finns det?

 23. metalslime skriver:

  Man är ju ändå rätt nyfiken på att få se den där 3d-tekniken med egna ögon.. Nyfikenheten kanske segrar i slutet ändå.

 24. Tommy Håkansson skriver:

  Tobbe:
  Excitetruck är ju ett av världens 20 bästa spel någonsin. Fast det borde inte heller jämföras med Forza. :p Realism ska hålla sig borta från Wii. Ingen idé med den hårdvaran. Wii för mig är ett lekfullt komplement. Inte min huvudkonsol, men samtidigt inget jag skulle klara mig utan.

  Xbox 360 är min jämnåriga flickvän.
  Wii är min 8 år yngre älskarinna.

 25. Ercarret skriver:

  Jag minns det snarare som att Nintendo fick i stort sett stående ovationer för sin E3-konferens medan det spottades en hel del på framförallt Microsofts (med all rätt).

  Jag upplever inte att Wii får särskilt mycket oförtjänt kritik. Alla konsoler har brister som de kritiseras för. Wii saknar HD, vilket jag länge varit ganska likgiltig inför eftersom jag hade en SD-TV till så sent som i våras – trots att jag har haft en 360 i drygt tre år. 360:n saknar å sin sida Blu Ray medan PS3:an inte har samma onlinemöjligheter som 360:n (har jag hört). I fanboydebatter får Sony och MS rätt mycket skit för de bristerna, och jag vet inte om jag hör folk kritisera Nintendo för bristen på HD mer än vad jag hör folk kritisera de andra tillverkarna för deras maskiners respektive brister.

  Saken är ju att Wii ligger i samma prisklass som åtminstone basversionen av 360, med PS3:an en tusenlapp ovanför, så jag tycker att det är fullt rimligt att ställa ungefär samma krav på de olika konsolerna. Visst har de en annan inriktning än de andra konsolerna, men jag ser inte hur det skulle kunna vara en anledning till att få ducka undan kritiken.

  @Tommy: Men har du inte hört PC-spelarna? Det gör de ju redan! 😛

 26. Tommy Håkansson skriver:

  “Saken är ju att Wii ligger i samma prisklass som åtminstone basversionen av 360, med PS3:an en tusenlapp ovanför, så jag tycker att det är fullt rimligt att ställa ungefär samma krav på de olika konsolerna.”

  Är inte det lite som att år 2008 kritisera PS3 och Xbox 360 för att inte ha rörelsekänsliga kontroller? För vi ska ju ställa samma krav på dem, right? :p Eller att kritisera dem för att man måste punga ut 1000kr extra för motion controlls idag, medan vi får dem på köpet med Wii.

  När olika konsoler har olika målgrupper och försöker sig på olika saker tycker jag inte vi ska använda prislappen som ett riktmärke för vad vi ska förvänta oss av dem.

 27. Ercarret skriver:

  Ja. Jag tycker att det var fullt rimligt att kritisera Sony/MS för bristen på rörelsekontroller 2008, om det fanns ett intresse för det. Tekniken fanns uppenbarligen, men Sony/MS valde bort det. Nu finns det ett intresse av HD till Wii. Det kommer ju inte hända, men kritiken är rimlig.

  Sedan hörde jag själv till skaran som var kritisk till Kinects prissättning och trodde att det skulle käppar i hjulet på försäljningen. Tji fick jag och det verkar ha fungerat rätt bra ändå, kommersiellt, men jag väntar förmodligen tills dess att priset gått ned (och jag fått ett större, mer Kinect-kompatibelt vardagsrum :P).

  Jag tycker att man ska sträva efter att vara så bra som möjligt. Det betyder inte att man MÅSTE ha alla features, men om man väljer bort någon så tycker jag inte alls att det är konstigt att man kan kritiseras för det. Det gäller alla konsoler. I mina ögon är bristen på Blu-Ray i 360:n ett större problem än bristen på HD i Wii:n, medan jag inte ser bristen av Blu-Ray i Wii:n som ett problem överhuvudtaget eftersom Wii-spelen inte är vid samma bristningsgräns som 360-spelen. Andra resonerar annorlunda och har andra preferenser. Men allteftersom tiden går så blir de tekniska tillkortakommandena allt tydligare. HD blir alltmer utbrett och spelen blir allt större. Bristen på Blu-Ray var inte en “brist” för två år sedan på 360, eftersom det inte behövdes på samma sätt som idag, och HD blev som jag sade i min förra kommentar inte ett 360-plus i min bok förrän i våras då jag uppgraderade från min SD-TV.

 28. Tommy Håkansson skriver:

  Ptja, angående Wii HD så tror jag inte Nintendo vill släppa en ny konsol bara för att hoppa upp från 480p till 540-600p. Jag tycker för övrigt det är dåligt att PS3 inte har funktionen att användas som en utegrill. 🙁

 29. Tobbe Borg skriver:

  “Xbox 360 är min jämnåriga flickvän.
  Wii är min 8 år yngre älskarinna.”

  Hur gammal är du? 😀

  Jag hade gärna haft ett Wii som komplement, don’t get me wrong. Men inte värt pengarna för mig just nu. Om valet står mellan pest eller kolera, då väljer jag 360, inte Wii. And that’s my point typ.

  Min nästa konsolinvenstering blir nog en Gamecube för övrigt. Har hittat konsol för 149:- så nu ska jag bara få tag i den där Zelda realsesen med både Ocarina och Majora, samt hitta WP och Wind Waker. Där har vi money well spent kan jag lova.

  Helvete vad mycket engelska jag slänger in. Ber om ursäkt, men det kändes rätt för stunden. Men klockan är 06:51 så jag är ursäktad.

 30. Ercarret skriver:

  Nej, självklart inte. Det tror jag inte heller, och jag ser ingen anledning till att släppa en Wii HD om det inte är nästa, fulla steg in i en ny generation. På samma sätt som vi aldrig kommer att se en 360 med Blu-Ray.

  Men jag måste lobba för att nästa Xbox ska få utegrillsfunktion! Tänk – man sitter ute, solar lite, äter lite gott, socialiserar lite med Kinect 2. Succé! 😛

 31. paq skriver:

  “Det finns inga bra spel till Wii”
  “Wii har bara Mario, Zelda och Metroid”
  “Alla spel till Wii är för barn”
  o.s.v…

  En dag tröttnade jag på kommentarer som dessa så jag gick igenom Wikipedias lista över alla spel till Wii och plockade ut dom som fått bra kritik, både i stora som små kretsar. Till det har jag markerat spelupplevelser som är helt exklusiva till Wii samt delvis exklusiva. Med det senare menar jag spel som återfinns på andra konsoler men som har features exklusiva för Wii-versionen.

  Listan hittar ni här:
  https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AvlLC5dc9aA0dFVYc3lqNmRja09Hb0FmMWJNRmd4YkE&hl=en_GB

  Då har jag inte ens nämnt WiiWare…

 32. Retro-Kim skriver:

  Paq: 114 titlar som fått god kritik är inte illa.
  Missförstå mig rätt – trots detta känns målgruppen för majoriteten av dessa titlar vara spelare som är 5-15 år.
  Något som förstärks av att det också är så Nintendo officiellt och inofficiellt ser på branschen till skillnad mot de flesta utvecklarna i väst.

  Av de 114 titlarna känns 8 som klockrena och intressanta titlar för mig.
  Jag äger redan idag 5 av dessa 8 och avnjuter hellre GC-spel på min Wiil
  Fast jag är inte missnöjd för det.

  Däremot förstår jag alla som ser 360 som ett bättre alternativ.
  360 tar onlinespelandet på allvar jämfört med Wii och målgruppens ålder för 360 upplevs som 15 – 25 utöver det uppenbart bredare och större utbudet spel.
  Det känns som ungefär som samma sak gäller för PS3:an.

Skriv en kommentar