Idag höll då Nintendo sin presskonferens i Amsterdam, där de på riktigt presenterade sitt nya flaggskepp 3DS. En presskonferens som inte kommer gå till historien som ”den bästa presskonferensen genom tiderna” om man ser till vad ”folk” har tyckt till om den. Än en gång har ”folk” blivit besvikna på Nintendo. Alla minns vi väl Miyamotos fail på E3 i somras, som jag var tvungen att försvara honom för. Men jag tror att även om Nintendo hade bjudit på den häftigaste presskonferensen du kan föreställa dig, skulle ändå ”folk” ha klagat. Så är det. Nintendo har blivit spelvärldens nya hackkyckling!  Det är tufft att reta Nintendo, och gör man inte det så är man antingen en fanboy eller ett barn.

Vad är det egentligen ”folk” vill ha? Är det endast en Nintendo HD-konsol som skulle göra att ”folk” skulle få tillbaka respekten för Nintendo? Är det inte längre tillräckligt med att de år efter år levererar spel, som sprudlar av spelglädje?

Är så less på uttryck som ”det är snyggt, för att vara ett Wii-spel”, ”att vifta är inte att spela” eller den bästa (läs sämsta) kommentaren om Wii, myntad av herr Berglöf från RadiogamerWii är kul, om man är full eller ett barn

Ja, jag är lite av ett Nintendo fanboy. Jag är uppväxt med deras lilla grå, och på den vägen har det fortsatt. Självklart har jag ägt andra konsoler också, men har alltid hittat tillbaka till Nintendo. Men jag ska vara ärlig mot er. Även jag har förkastat Nintendo. Låt mig berätta och ta lärdom.

När Wii släpptes var jag eld och lågor. Jag älskade den och vad den kunde erbjuda mig. Jag hade innan den anlände, inte tittat åt Microsoft eller Sony överhuvudtaget. Var inte intresserad och med ett Wii i min ägo, stod ett inköp av någon av deras apparater inte högt i kurs.

Men av en händelse, fick jag låna ett 360, med spelen GTA IV och Bioshock. Det tog mig fem dagar innan jag rusade iväg och inhandlade en alldeles egen krysslåda. Det som sedan hände, är något jag verkligen skäms över…

…jag spelade inte Wii på nästan ett år, om man bortser från de två veckorna på sommaren då jag nötte Wii Sports Resort. När jag gick till spelbutiken, tittade jag inte ens på Wii-avdelningen. Det intresserade mig inte för fem öre.

Som tur är, har jag tagit mitt förnuft tillfånga och nu spenderar jag lika mycket tid med båda mina konsoler. Något jag faktiskt har Svamprikets egna Tommy att tacka lite för. 360 erbjuder mig något som mitt Wii inte kan och vice versa. Ingen av dem är sämre än den andra, de är bara bäst på olika saker.

Det jag vill ha sagt med detta, är att du som känner sånt förakt mot ”barnkonsolen med ful grafik” kanske kan ta ditt förnuft till fånga och ge den en ärlig chans. Vem vet, du kanske skulle gilla det?