2. Gunsmoke

Titeln säger nästan allt! Krutrök! En titel som verkligen förmedlar vad spelet kommer att gå ut på. En himla massa skjutande!

Den tuffaste titeln ett cowboyspel någonsin haft. Red Dead Redemption framstår som ett barnspel i jämförelse 😉

Men vad är då Gunsmoke för ett spel, kanske många av er undrar? För i likhet med plats 12 på denna lista tycker jag att det ofta är som så, att när jag diskutterar NES-klassiker med folk är det förvånansvärt många som inte vet vad det är för något?

För att göra en lång beskrivning kort, kan jag säga att det är ett litet mästerverk i ”skjuta-som-fan-på-allt-som-rör-sig-med-en -massa-olika-tuffa-vapen skolan” fast istället för som vad som är brukligt (rymden/en hemsk framtid) är det placerat i en vilda västern miljö. Signerat Capcom, såklart!

Hör kan ni se själva vad jag pratar om 🙂

Glömde jag nämna att musiken är underbar?