Krönika

Put your paper where your mouth is

Alla snackar idag om Nintendo och den konferens som de höll under dagen. Och det är kul att beskåda hur fort vinden ändå vänder. Under E3 förra året gick Nintendo från klåpare till hardcore-spelarnas hjältar, under ett fåtal timmar. Men nu verkar de flesta missnöjda igen. Jag själv såg inget från konferensen, dels för att jag var upptagen men framförallt för att jag inte trodde att något intressant skulle hända eller utannonseras. Jag har ju redan bestämd mig för att hoppa över 3DS.

Tyvärr så dök det ju upp i flödets bakvatten att det visats upp mer från det kommande Paper Mario-spelet som utannonserades under fjolåret. Och det är ju istället här jag blir sur. Super Paper Mario var nämligen bland de första spelen jag spelade till mitt Wii. Jag gillade det skarpt, så pass mycket att jag såg till att lägga de tidigare delarna under mitt bälte också, i väntan på en fortsättning. Men en sådan har inte kommit. Istället lägger man nu ut serien på bärbart format. Inte min kopp av te.

Jag gillar inte att spela bärbart. Eller i alla fall hemskt sällan. Så snälla Nintendo, kan inte vi som jobbar på rövavtrycket i soffan också få en fortsättning på Paper Mario-sagan? Jag har väntat så länge..

Kommentarer

 1. Anton Albiin skriver:

  Har du spelat Thousand Year Door? Det absolut bästa i serien!

  Själv tycker jag Paper Mario till Wii inte alls levde upp till mina förväntingar. Det var alltför avskalat, för få rpg-element och för långa, ofta totalt meningslösa och intetsägande, dialoger!

  • Anders Brunlöf skriver:

   Japp, har spelat samtliga i serien och håller Thousand door som favoriten. Finns faktiskt med på min Topp 100 (http://bitlof.wordpress.com/topp-100/topp-100-del-4/)

   Beträffande Super Paper Mario så gillade jag de långa och intetsägande dialogerna, det fanns mycket humor i dem och jag var då upplagd för den sagoliknande värld som vi fick besöka.

   Sen har ju jag inte tidigare spelat vidare mycket RPG så att dem inslagen var nerskalade fungerade ju väldigt bra för mig.

 2. Farbror Atlas skriver:

  Inte gilla att spela bärbart? Är du tokig? 😉

  Men jag håller med de flesta andra om den bleka line-upen för 3DS. Både DS och GBA hade bättre lanseringstitlar och även om det väntar spännande titlar runt hörnet så är det överdrivet många av dem som är uppföljare och remakes.

  Till DS dök det faktiskt upp massvis med nyskapande och smått unika titlar under dess första levnadsår som kompletterades med klassiska spelserier, får hoppas att det avslöjas mer spännande grejer snart. Jag lär förmodligen köpa på releasedagen ändå. Har aldrig missat att köpa en Nintendo-maskin på släppdagen sedan Super Nintendo kan inte bryta den traditionen hur som helst. 😛

  • Anders Brunlöf skriver:

   Jag är lite tokig tror jag bestämt 😛

   Men 3DS är väl egentligen inte mycket mer än en flott uppdatering, egentligen? Folk verkar förvänta sig en helt ny konsol med helt nya spel, men i grunden är det ju fortfarande en DS.

   Och det kan faktiskt hända att jag skaffar mig någon typ av DS eller GBA snart, efter ditt intensiva tjat 😉

 3. Tommy Håkansson skriver:

  Det är lite konstigt att Paper Mario släpps till bärbart. Där har det ju varit Mario & Luigi-serien som stått för RPG-elementen. Kanske kommer nästa Mario & Luigi-spel till Wii. :p

Skriv en kommentar