Jag lovade Anders en text till idag, men är helt nollställd. Jag är småbakis och jobbar sent. Det här skrivs på jobbet mellan svar i telefon och på mejl. Jag har dunkat huvudet i skärmväggen i några timmar nu och försökt komma på vad jag ska skriva om.

nu tänker jag bara skriva det första som dyker upp i mitt huvud
Jag håller ju på tillfället på att spela The Vanishing of Ethan Carter, kanske ska jag skriva en text om problematiken med utforskande i narrativdrivna sp… Nej just det, det har Peter redan gjort. Men en text om Lifeline som jag håller på att spela igenom för andra eller tredje gången (beroende på om man räknar mitt första, misslyckade försök) kanske? Nä, just det. Det skrev Niklas om bara för några dagar sedan.

Nä, vafan, nu tänker jag bara skriva det första som dyker upp i mitt huvud.

Jag vill spela ett spel med en hängmatta i. Troligtvis är det huvudsakligen på grund av att jag just är väldigt sugen på att lägga mig ner i en hängmatta och sova. Men jag är ändå ganska övertygad om att det hade varit en bra idé.

Jag är inte så intresserad av att hängmattan ska ha någon spelmekanisk funktion. Jag vill bara att den ska vara där. Uppbunden mellan två låga palmer som skuggar både hängmattan och sandstranden under den. Utanför skuggan sträcker sig den vida sanden ner i ett turkost hav, en bukt innesluten i stora klippformationer.

Sentinel_Beach_renderDet låter kanske just nu som att jag bara beskriver mitt drömresemål. Och det är väl kanske inte helt inkorrekt. Men! Just nu hade jag möjt mig med spelversionen. Ett underbart semesterparadis att lunka runt i och ha det allmänt toppen. Äventyra lite, men ingenting för ansträngande.

Jag vet att vi fått paradisöar i både Just Cause och Far Cry, men hur kul det än är att bränna djungler och spränga palmer vill jag ha ett lugnare tempo och mindre skjutvapen. Tänk Sentinel Beach i det där plattformsspelet till Playstation 2 som jag alltid tjatar om. Fast kanske till och med ännu mindre farligheter.

Jag vill i maklig takt utforska en paradisö. Utan någon direkt story eller några stora mål. Kanske lite smått och gott att hitta runt om på ön. Kanske några djur som springer iväg när man kommer nära. Kanske spår av en sedan länge övergiven civilisation.

Det är vad jag vill ha. Såhär en onsdagkväll. När jag är något bakfull.