Något av det bästa jag vet är rykten om kommande konsoler. Det spekuleras så mycket att man blir helt snurrig, och äntligen är vi där när det gäller Nintendos NX. Vi går även in lite på den kommande patchen som möjligtvis kan göra Batman: Arkham Knight spelbart på PC. Slutligen säger vi ett stort grattis till svenska Counter Strike-laget Fnatic som tagit sin tredje majortitel.

 

Nintendo patenterar konsol utan skivläsare

Nintendo har patenterat en maskinvara som verkar vara en spelkonsol, rapporterar Eurogamer. Flitiga Neogaf-användare har hittat bilder och text hos det amerikanska patentverket som beskriver vad som skulle kunna vara Nintendos nästa konsolprojekt, NX. Det speciella med konsolen är att den inte verkar vara utrustad med en skivläsare. Dessutom ska kontrollenheten ha en skärm, i likhet med Wii U:s gamepad.

Niklas tankar: Nu är vi långt inne i spekulationsland och det kan mycket väl vara så att det aldrig blir något av patentet som Nintendo har fixat. Det kan också handla om något helt annat än NX, som man ju egentligen inte berättat någonting alls om. Men om det skulle vara så att det här faktiskt är information om hur NX kommer att bli verkar det som att det skulle bli den, mig veterligen, första stora konsolen som inte läser fysiska kopior av spel. För mig personligen vore det jätteskönt att slippa alla skivor och kassetter, men jag sitter också på en stabil internetuppkoppling och har inga problem att ladda ner spel. Men vad händer när nätet går ner eller för folk som inte har en stabil uppkoppling? I framtiden lär vi gå ifrån fysisk media, men frågan är om vi är redo för det redan inom några få år. Nintendo har lovat att prata mer om NX nästa år, så den som lever får se.


 

PC-patch för Batman: Arkham Knight på väg

En patch som ska lösa en del av problemen med PC-versionen av Batman: Arkham Knight testas nu och ska snart vara klar att släppas. Det skriver utgivaren Warner på Steamsidan för spelet. Batman: Arkham Knight slutade säljas på PC då versionen led av svåra tekniska problem. Patchen som nu är på väg skulle egentligen ha släppts tidigare i augusti.

Niklas tankar: Det går verkligen inte bra för PC-versionen av Batman: Arkham Knight. Att man fortfarande inte ens lyckats få ut patchen som ska fixa ”en del” av vad som var fel med spelet är nära nog en katastrof. Arkham Knight är utan tvekan ett av årets absolut största släpp, och att PC-versionen är så eftersatt är pinsamt. Vi har kommit långt sedan det var acceptabelt att PC-portningarna av konsolspel var på sin höjd mediokra och i många fall urusla. Fler än någonsin spelar på PC och det borde vara en skyldighet att se till att den versionen åtminstone är något sånär spelbar. Om inte, se åtminstone till att fixa det så snabbt som möjligt.


Fnatic trefaldiga majorvinnare

Foto: Steelseries

Foto: Steelseries

Svenska Counter Strike: Global Offensive-laget Fnatic vann sin tredje majortitel efter att ha försvarat sin titel i finalen mot franska Team EnvyUs på ESL One Cologne i helgen. EnvyUs började starkt, men efter en timeout där spelarna kunde snacka ihop sig kom Fnatic igen och vann.

– Vi trodde på det hela vägen, men den matchen var väldigt tuff rent mentalt. Jag har inga ord alltså, de känslor jag känner nu är obeskrivbara, sa Olof ”Olofmeister” Kajbjer efter vinsten enligt Aftonbladet E-sport.

Fnatics League of Legends-lag vann i helgen även finalen i EU LCS Summer. Också i det laget finns en svensk, Martin ”Rekkles” Larsson.

Niklas tankar: Kolla! Jag har lovat att jag ska börja följa och rapportera mer om e-sport, och nu är vi här. Men det är inte min rygg som ska dunkas här, utan Fnatics. Vi svenskar är helt okej på e-sport ändå, och då särskilt när det kommer till Counter Strike. Även om jag inte förstår jättemycket (ännu) av det jag ser under en Counter Strike-match på proffsnivå ser jag att det är makalösa skills som krävs för att bli ett av tidernas bästa CS-lag. Stort grattis till Fnatic!