Uppdatering:
Och så kommer Aonuma med ett uttalande som gör hela det här inlägget (och min rant i nästa Svamppod) helt irrelevanta. Buuu!

Originalinlägget:

”Jag undrar vad Tommy kommer skriva om så här alldeles efter Nintendos E3-presentation. Kanske blir det en text om Uncharted 4?”

Surprise, motherfuckers! Det blir en text om Zelda!

Nintendo visade för första gången upp Zelda till Wii U. Ett fåtal blev besvikna över att spelets estetik inte såg ut som teknikdemot från 2012, medan vi andra nu mer vet att teknikdemonstrationer med Zelda visar oss hur nästa titel i serien INTE kommer se ut. Alltså kom igen, har det slutgiltiga spelet någonsin sett ut som teknikdemonstrationen?

Jag tänker inte skriva så mycket om själva spelet i sig, för vi fick inte veta så mycket. En mer öppen värld och estetik som påminner om Skyward Sword och Wind Waker. Nej, det mest intressanta för mig var hur ”Link” ser ut. Ja, för är det där verkligen Link? Eiji Aonuma rapporteras ha påpekat att ”no one explicitly said that that was Link.” Att personen bär annorlunda kläder spelar inte så stor roll. Det har Link alltid gjort i början av de senaste stationära speltitlarna. Nej, jag tror inte personen i klippet är Link. Och jag tror inte det är en man. Jag tror personen i klippet är Zelda. Varför tror jag det?

Håret.
håret1
Närmare bestämt längden på håret. Det ser precis ut som om någon satt upp långt hår i en hästsvans och bara klippt av det. Link brukar verkligen inte ha så där långt hår, och han har aldrig haft det uppsatt. Hårfärgen är dessutom mycket närmare den Zelda brukar ha än den Link brukar ha. Link har i regel mörkare hår än Zelda, och bortsett från Wind Waker-designen har han aldrig haft så här gult hår. Långt blont hår säger mig att det här är Zelda, inte Link.
håret2

Kläderna.
sheikmönster1
För det första bär personen en luva/cape, som om hen försöker dölja sin identitet. Ett plagg som är väldigt likt det hon bar i Twilight Princess, för att dölja sin identitet.
kläder1
Personen i klippet verkar efterlyst och jagad, vilket passar bättre in på Zelda än Link. Det skulle inte vara första gången som Zelda behövt slåss i det dolda, maskerad. Jag önskar vi fick se mönstret på manteln tydligare.
kläder2
Och på tal om mönster, är inte armarna lite lika Ganondorfs armar i Ocarina of Time – det spel där Ganondorf mest av allt presenteras som en Gerudo. Där nästan alla är kvinnor.
kläder4kläder3
Personens kläder har dessutom Sheikah-folkets färger vitt, blått och rött.
Precis som hon bar i Ocarina of Time.
1305158183ZOOT_PR_050811_05
Och ser inte skölden och väskan bredvid skölden ut som ett öga? Och ett öga är ju vad Sheikahs har som symbol, även om det är en annan design.
sheikmönster1

Det kan vara Zelda. Det kan vara en kvinnlig inkarnation av Hero of Time. Det kan även vara en manlig Link som helt enkelt har lite extra feminina ansiktsdrag och kroppsbyggnad. Eller varför inte en helt ny kvinnlig karaktär. Men det kan även vara Zelda! Och just nu tycker jag mer pekar på att det är Zelda, än att det är Link. Eiji Aonuma har gång på gång sagt att han vill ruska om den traditionella formulan, och för första gången kändes det som att han faktiskt vågade och lyckades i A Link Between Worlds. Det här är bara nästa steg i den omruskningen.