Vi hinner inte ens andas ut efter E3 innan nästa stora evenemang dras igång, nämligen fotbolls-VM. I en hel månad ska Brasilien försöka visa världen sin allra bästa sida, och samtidigt se till att alla som demonstrerar för mänskliga rättigheter och ett bättre liv för landets alla fattiga slås ner hårt och effektivt. Under större delen av mitt vuxna liv har jag varit totalt ointresserad av fotboll. Intresset ökade dock markant när min hemmaklubb Falkenbergs FF tog sig upp i Allsvenskan inför den här säsongen. Med barndomsidolen Henke Larsson som tränare till på köpet! Dessutom är ju VM alltid VM. Sverige är visserligen inte med, men jag kommer, tillsammans med mina brasilianska vänner, heja fram de gulgröna till seger.

Mitt ointresse för fotboll gör såklart även att jag kan väldigt lite om sporten. Det finns en del regler jag inte kan, och några jag inte förstår mig på. Det vill dock Level-5 råda bot på genom att släppa Inazuma Eleven GO lagom till VM. Glad i hågen har jag plockat upp spelet för att fräscha upp fotbollskunskaperna. Detta är vad jag har lärt mig hittills:

Det är hopplöst!

1. All fotboll kontrolleras av ett ondskefullt jätteföretag. Alla matcher är riggade, och det är bestämt redan innan vilket lag som ska vinna vilken match och med hur mycket. Allt för att jämna ut konkurrensen i fotbollsvärlden så att inget oväntat händer. Självklart kontrolleras även hela världen genom det här, eftersom fotboll ”makes the world go ‘round”.

2. Om ditt lag spelar en svinviktig match så tveka inte att ta in en vilt främmande snorunge som står vid sidan av planen om det skulle gå dåligt i halvtid. Det är heller inget fel i att besöka en dealer för lite “extra hjälp”. Första trippen får du såklart av din manager.

Shady, jäkligt shady.

3. Alla spelare är knutna till ett av elementen eld, vind, jord eller trä. Dessa är extra effektiva mot ett av de andra elementen. Zlatan är till exempel uppenbarligen knuten till eld, vilket gör honom extra bra mot Rooneys jordförmågor. Messi är såklart vind.

4. Om du inte kan dribbla förbi en försvarare är det helt okej att springa rakt in i denne med axeln först.

5. Om någon av spelarna blir riktigt förbannade, eller jättejättegärna vill göra mål, kan de frammana stora monster, riddare och robotar för att hjälpa dem. Med vad? Jag vet inte, men typ skjuta bollen i mål och så antagligen.

Helt normala förutsättningar.

6. Inte alla matcher går ut på att göra flest mål under 90 minuter. Vissa matcher kan man vinna bara genom att inte släppa ifrån sig bollen, eller att helt enkelt stjäla bollen från en motspelare. Detta gör att matcher ibland bara varar några sekunder. Inte helt optimalt för tv-tittarna.

Med dessa nyvunna kunskaper ser fotbolls-VM ut att kunna bli riktigt roligt! Jag ser fram emot att få se Messi frammana en jättestor Quetzalcóatl att hjälpa honom i matcherna, och att få se Ronaldo skjuta så hårt att bollen fattar eld. Jag hoppas också att det inte blir några skumraskaffärer med matcher där oväntade saker händer, utan att alla matcherna slutar precis så som FIFA har bestämt.

Game on!