Oräkneliga är det timmar som jag har spenderat framför tv-apparaten, med det otroligt actionspäckade och fartfyllda hockey-spelet, med det fantastiskt fantasifulla namnet Ice Hockey!

Bara själva känslan, att man innan varje match fick skräddarsy sin egen kedja, var underbar. Min favorituppställning var att ha två tjockisar längst bak, sedan en mellis och en smalis på topp!
Japp, det var precis i dessa termer man pratade, när man diskuterade laguppställningar!

Uppföljaren till detta smått fantastiska spel blev Blades Of Steel.
Ett spel som jag idag anser inte har ett dugg återspelningsvärde.
Men då när det kom! Oj, oj, oj! Man kunde slåss! Visserligen kunde man även göra det i Ice-hockey, men det här var något helt annat!


När det blev slagsmål bröts matchen och spelet förvandlades till ett fighting-spel! Det enda man gjorde var att åka omkring och mucka gräl 🙂

Men sen så kom det! Spelet som vände upp och er på allt! Helt plötsligt kändes det som att man spelade hockey på riktigt!

Satan i gatan vad häftigt det var! Jag och mina vänner gjorde egna turneringar och satt uppe många sena nätter, för att se vem av oss som var bäst!
Mycket fula ord och slag på axlar blev det!

En dag kom min far in på mitt rum och frågade om inte han kunde få spela en match i EA Hockey mot mig? Självklart sa jag, det var inte direkt ofta som min far spelade tv-spel med mig!
Jag tror att det var när jag gjorde 12-0, som han reste sig från fåtöljen, slängde kontrollen i golvet och skrek: JÄVLA UNGJÄVEL!!!

Jag hoppas att mina ungar aldrig blir bättre än sin far, på att spela tv-spel 😉