Svamppod Sommar

Annas Sommarpod: Hasse & Tage

I den första Sommarpoden så är det Anna som håller i tyglarna och Ludde som beskedligt drar skrindan framåt och ämnet är inget mindre än: Hasse & Tage. Det blir en djupdykning i revyerna, filmerna och Lindemännen som präglade Sverige under sextio och sjuttiotalet, och bägge programledarna lyckas röra sig själv till såväl tårar som ståpäls.

Anna och Ludde måste dock be om ursäkt för några saker, Anna för svammel och faktatabbar, Ludde för att filmen Jim och piraterna Blom aldrig nämns och båda två ber om ursäkt för att volymen kommer skifta här och var. Det är trots allt femtio år gamla klipp. Hoppas ni finner detta lika gott som kaffe och mandelbiskvier, lös in BILETTEN och ta plats!


Hämta här

Kommentarer

 1. Tommy skriver:

  Hurra och grattis!

  Trodde aldrig att detta ämne skulle tilltala mig men ni lyckades. En mycket intressant och rolig pod.

  Tack!

 2. Daniel Hagström skriver:

  Helt sjukt fint avsnitt. Jag är stort fan av Hasse och Tage och som jag skrev på Luddes instagram så brukar min fru kalla mig för gubbe när hon kommer på mig med att referera till dem eller nynna på någon av deras låtar. Jag har själv så många minnen av deras revyer, låtar och filmer att jag inte kan räkna dem. För mig är julaftonens viktigaste stund Karl Bertil Jonsson. Då brukar julklapparna vara öppnade, allt matstök avklarat och chokladasken som står framme töms sakta men säkert. Kalle Anka har jag inte sett i sin helhet på säkert tio år. Jag kan också få ett helt sjukt sug efter att se eller lyssna igenom 88öresrevyn som jag brukade se om och om igen inspelat från tv som liten. Jag återkommer ofta till frasen “summan av lasterna är konstant” när någon pratar om att sluta röka. Om jag ska visa någon något som jag tycker är riktigt riktigt roligt så är det sannolikhetsmonologen som jag tar fram, skrattar ofta tills jag viker mig dubbel. När det talas om tro så hamnar mina tankar ofta hos Robert Lind i Kramfors och när någon oj-ar om att något gör ont så vill jag gärna säga “Spik i foten! Under franska revolutionen…” Hela tiden kommer referenserna till mig och jag skulle helt klart vara en annan person om jag inte växt upp med Hasse och Tage, som var något lite gubbigt redan när jag såg filmerna och revyerna under början av nittiotalet.

  Tack för det här det gjorde verkligen min dag!

 3. Jonas skriver:

  Underbar pod! Ni två kompletterar varandra tycker jag.. Perfekt sommarlyssning.. Tack:)

 4. annasofiaelin skriver:

  Åh, tack, tack, tack för bästa podden. Älskar att ni hade med om sannolikhet, kunde den utantill när jag var liten.
  Jag gick hem och köpte filmboxarna på en gång, perfekt till sommarstugan! =)

 5. Caymot skriver:

  Tack för en fantastisk podd! Som folkhemsvurmare, knegarsosse och välfärdsnostalgiker gick det här rakt in i hjärtat trots min hittills ganska begränsade relation till Hasse & Tage. Jag gör nu bot och bättring på den punkten 🙂

 6. Frameranger skriver:

  Ett på många sätt mkt fint avsnitt 🙂

Skriv en kommentar