Svamppod

Avsnitt 49: Sonic – Lost Worlds, mer Pokemon och The Stanley Parable

Samson och Tommy håller Stockholmsfortet! Tommy har fortsatt spela Pokemon och har bland annat testat onlineläget, vidare har han även kört en del in Sonic: Lost Worlds. Så hur är det nu, är det Sonics svar på Galaxy? Samson har mest haft asont i ryggen, men har spelat lite indiespel och kladdat runt på sin iPad.

Länkar
Bingo Rimér vill starta spelsajter och spelgala
Watch Dogs försenas
Om förhandsbokningarna
Om justeringar i ekonomiska prognoser
Om att tidigare titlar inte gått som förväntat
Xbox Ones Inspelningsfunktioner bara för guldmedlemmar
Utvecklare får gratis servrar på Xbox One

Avsnitt 49: Sonic – Lost Worlds, mer Pokemon och The Stanley Parable

Kommentarer

 1. treqie skriver:

  Jag känner lite som samson där. Skulle eg vilja prova pokemon, för det kom precis när man blivit “för gammal”. Och samtidigt hör man folk som säger att det är kul. Var det inte runt samma tid som det kom såna där runda.. brickor folk spelade med? Pogo tänker jag på, men kanske är fel.

 2. treqie skriver:

  Tommy: Här i Övik finns det en pizzeria för dig – http://i56.tinypic.com/25z3u35.jpg

 3. Tommy Håkansson skriver:

  Borde ju heta Pizzachu!

 4. Racso skriver:

  Tack Samson att du kämpar för att göra podden även när du har ont.

 5. Axl_Rock skriver:

  Tror tyvärr Samson att red dead redemption redan funnits på psn+. Tack för ännu ett bra avsnitt. Mycket trevligt bara när ni är två också

 6. Tensora skriver:

  Liten nyfiken på att köpa en DS. Nån som vet I vilken utsträckning spel släpps till både DS och 3DS? Eller är det 3DS och 2DS konsolerna som gäller för nya spel? 😮

 7. Tensora: Du kan spela DS spel på en 3DS/2DS, men inte tvärt om. Tycker nintendo är bra som kör på med bakåtkompatibla system, men deras namnsättningar gör det rörigt för konsumenterna. Det var samma visa med Wii U. Men om du köper en 2DS kan du spela alla spel med DS i namnet. Det släpps i princip inga spel till DS längre utan enbart 3DS/2DS och det har varit så sedan en tid tillbaka.

  Angående Pokémon så ska man ju ha klart för sej att en halvan är ett enkelt, gulligt JRPG med häftiga monster och olika minispel som extra grädde… men den andra halvan är riktigt hardcore. För de som tävlar i Pokémon finns nämligen ett oanat djup bakom hur du väljer att sätta ihop ditt lag och sedan går ut och föder upp dina monster. Du måste föda upp vissa för att låsa upp attacker du kanske vill ha, se till a attackerna stämmer med varelsens “ability” och att du tränar för rätt “effort values” med mera. Laget bör bestå av varelser med olika roller, “wall” och “sweepers” med mera, lite som rollerna i ett DOTA spel. Det existerar även ett riktigt djupt meta spel med olika bilds och vanliga strategier som utmanas av nyare eller oväntade kombinationer, lite likt vad vi ser i Star Craft.

  För mej har det mest varit kul att försöka samla så många jag kan och fylla mitt Pokédex. Det finns så pass mycket att göra i spelen att du kan välja lite vad du tycker är roligast helt enkelt. Spela socialt, tävla, samla med mera.

 8. Lucas skriver:

  Har ganska nyss börjat lyssna på retroresan(2 månader sedan) och vart ledsen direkt eftersom jag var sen på bollen, och podden var nerlagd. Men har nu hittat hit pga retroresan och kunde inte vart gladare!
  Mycket trevlig podcast!

  Måste även tillägga att jag var dum nog att förhandsboka Sonic, antar att jag likt många andra drömde om en ok Super Mario galaxy-kopia…
  Det suger röv!

  Hade bra!

 9. Danefantom skriver:

  Tjenixen,

  Jag håller inte riktigt med era åsikter att sonic är en okapabel plattforms hjälte. Jag tyckte faktiskt om unleashed och det kändes precis som den mixen av töntig coolhet som jag vill ha ur ett sonic spel. Jag älskade sonic generations (även om där fanns väldigt mycket outnyttjad potential). Jag kommer spela sonic lost world oavsett om kritiken mot spelet är rätt hård. Jag får väl bara ducka undan glåporden och hoppas på det bästa.

  Sonic kan, det är bara sega som måste förstå det.

 10. T4 was Here skriver:

  Jag gillar Sonic och jag är sur, för Sonic Team bygger inte ordentligt vidare på det bästa Sonic spelet någonsin, Sonic Rush till DS.
  Sure, dom tog med “Turbo mätaren” men den är inte lika stark som i Rush och man kan inte trixa fram points och mätare varje gång man stutar eller grindar vilket gör dom lång partierna där men bara flyger fram underhållande även om man bara spammar A/R.
  Det fanns inga dumma hinder som man måste glida under i Rush heller och man fick spela någon annan än Sonic för mer variation men med samma kontroll och banor så man får inte några Big problem~

  Och Samson, Sonic kommer aldig att försvinna, för det är inte spelen dom flerst av fänsen är nostalgiska över, utan alla annan popkultur han har skapat med mer på gång: http://blogs.sega.com/2013/10/02/sonic-boom-working-title-a-new-animated-series-coming-fall-2014/
  Sega höll vid med när jag sa att han behövde en ny serie.
  Men om dom inte gör nästa spel baserat på den så får Sega ett annat klassiskt problem med Sonic.
  Att lore’ena inte stämmer överens.
  Som hur till denna dag brittiska Sonic fäns tycker att Metal Sonic ska heta Metallix som han gör i Sonic The Comic och blir arg när han inte gör det.
  Och det är bara toppen av ice berget.
  Men nog om Sonic.

  Vad smörja Bingo än gör har det nog inte skit mot NSFWgamer.
  För pervos med pennor slår snuskgubbar med cameras everytime.

  Tycker att det vore extremt kul om Titanfall sålde som smör TILL PC!
  Åh va sur Microsoft skulle bli~

  Ha ett bögbra kramkalas på GameX.
  -T4

  PS
  Spel Sonic Rush!

 11. T4 was Here skriver:

  PPS
  Protip: Man kan använda sin Pokémon Global Link login på andra Pokémon siter.
  Som Pokémon Trading Card Game Online.
  Kul och gratis.

 12. zendesk.com skriver:

  jajaja, es un intercambio de ideas interesante lo relacionado en este escrito quee he hallado en este weblog, lo he revisado con atencion y en estos momentos me gustaria comentar.
  en esta pagina.

  Chekea y puedes visitaa mi blog:: zendesk.com

Skriv en kommentar