Svamppod

Avsnitt 53: Återkomsten

Vi är tillbaka! Utspridda i ett stormigt land, med nyköpt utrustning gör Svamppod Fyrkant comeback. Anders håller numera i rodret och försöker styra så gott det går. Medverkar gör även Ludde Lundblad, Linus Svensson och Tommy Håkansson.

Och vilken comeback det blir! Under veckorna som gått har vi hunnit spela en hel jävla del, klämt på både gamla och nya konsoler. Nya Zelda, nya Mario, Gran Turismo 6, Need For Speed: Rivals, Call of Duty: Ghosts, Resogun, Playstation 4 (och dess kartong), Adventure Time, Papers please, Device 6 och mycket mer avhandlas i ett och samma avsnitt.

Det blir över tre timmar podcast – och det är förbannat skönt att vara tillbaka! Tack för ert tålamod.

Avsnitt 53: Återkomsten

 

Kommentarer

 1. Marcus skriver:

  Underbart att ni äntligen är tillbaka! Roligt att höra Anders och linus i podden också =)

 2. Natalie skriver:

  Varför dyker inte programmet upp som ospelad i Podcaster??

  • Anders Brunlöf skriver:

   Natalie: Vi har haft problem med våra servrar under natten, morgonen och förmiddagen. Därav har vissa upplevt problem att få hem podcasten, medan andra har fått hem den direkt.

   Problemet tycks vara åtgärdat nu så prova att uppdatera feeden i podcaster. Vid fortsatta problem är det bara att du hör av dig igen.

 3. JohanOlov (Ebriusum) skriver:

  Det är TIIIIIIIISDAG!

  Trevligt att ni är tillbaka och grymt kul att Linus är med också. Tycker heller inte att ljudet lider särskillt mycket av att ni inte sitter i samma rum heller. Hellre en pod där fler av er är med än en pod med superkrispigt ljud, det är i alla fall min åsikt.

 4. Quid skriver:

  Kul att ni är tillbaka, riktigt bra “premiäravsnitt”! 🙂

 5. mUnky' skriver:

  Fan va skoj att ni är tillbaka! Å såååå gött att höra Anders röst igen 😀
  Hoppas att ni är här för att stanna. En av veckans höjdpunkter.

 6. Lance McCloud skriver:

  Härligt!

  Kommer vänta så jag kan ha er i lurarna på jobbet imorgon, men känns tryggt att se att ni är tillbaka. Efter att ha läst beskrivningen om hur ni löst situationen så kan jag bara säga att det känns som helt rätt väg att gå. Svamppoden har varit ett inslag i mitt schema sedan starten och även om förändring ofta är jobbigt så känner jag bara att det är gött att ni är tillbaka.

  Återkommer med kommentarer på det faktiskt innehållet i avsnittet senare, om nödvändigt. 😉

 7. Lovelime skriver:

  Blev på bra humör när mina podcasts synkade och en nytt avsnitt dök upp i min app, har bara lyssnat några minuter, men förstod direkt på introt att en viss person skulle dra i trådarna, blev oerhört glad och fick ett stort smile på munnen när jag hörde Anders hälsa oss välkomna! och log ännu lite till när Linus introducerades…
  Det här verkar oerhört lovande, jag satt dessutom och försökte avgöra om folk satt på olika platser långt ifrån varandra (då jag med andra förespråkade att ni skulle spela in på asvtånds för att förenkla möjligheter till personers medverkan) , vilket jag ju snabbt fick reda på att ni ju gjorde. Men ljudet är skitbra ändå!.

  Men nu ska jag lyssna vidare med spänning samtidigt som jag ska Julstäda. Återkommer förhoppningsvis med feedback senare.

 8. Axl_Rock skriver:

  Älskar tisdagar igen!! ljuder var perfekt. tar vilken ljud kvalitet som helst bara gameplayet är bra

 9. Lovelime skriver:

  Så nu var avsnittet slut, och vad lätt det var att städa helt plötsligt 🙂 .

  Detta var något av de bästa avsnitten under hösten. Mycket pga av att ni var fyra personer, då det känts som det i flera avsnitt under hösten bara varit Samson och Tommy eller Tommy och Ludde. Med fyra personer blev det ganska mycket skilda åsikter, vilket ju som regel leder till diskussioner, vilket ju alltid är possitivt. Sen så var det ju riktigt lång å bra med.

  Tommy kändes som han var i lite andra tankar stundtals :), framför allt när det skulle pratas om One Piece och Anders fick dra ut meningarna ur Tommy.

  Anders, tyckte du gjorde ett helt ok jobb med att leda podcasten och det märks inte alls att du skulle vara ringrostig. Likaså när du ganska nyligen var gäst hos speltorskarna och du mer eller mindre styrde det avsnittet framåt så märktes det att du har rätt bra rutin på att spela in podcasts i ryggmärgen.

  Tack för ett ypperligt avsnitt.

 10. Martin C skriver:

  Tack för ajag t ni är tillbaka! Överlag var det ett riktigt bra avsnitt, även om jag kan tycka att det blev lite i längsta laget. En dryg timme känns lagom för min del.

  Det bästa jag tar med mig från podden? Överlägset Linus! Varje gång han öppnade munnen tänkte jag “det där var precis vad jag hade velat säga”. Sakligt, roligt och klokt. Han pratade kanske en tredjedel så mycket som övriga, men allt han sade kändes motiverat.

 11. Tobias Nilsson skriver:

  Om man springer i cirklar så börjar man spinna i Super Mario 3d world! Har aldrig testat den mot fiender men det är någon fort av spin i alla fall.

  Härligt med massa nintendosnack! 🙂

 12. ReDead skriver:

  Underbart att ha er tillbaka igen! Gick och log för mig själv nästan hela dagen på jobbet idag då jag lyssnade på er. 🙂 Trevligt att alla Svamprikare kommer vara med i podden mer regelbundet framöver.

  Bra att ni väntar med GOTY till januari, har alltid stört mig på när alla börjar ge utmärkelser redan i december.

  Angående handkontroller så tycker jag Wiimote + nunchuck är fantastiskt skönt, särskilt eftersom händerna inte är låsta till ett föremål, så att man kan ha de båda händerna precis hur man vill! Lätt bästa slöspelarkontrollen iaf: http://blogs.ocweekly.com/heardmentality/Lazy%20Gamer%20Playing%20Wii.jpg

  Kan väl slänga in en lyssnarfråga också: Kan ni spela några instrument? (och i så fall vilka, såklart :p)

 13. T4 was Here skriver:

  Åh hej, poden dog inte.
  Ta ett julklapps tips:
  https://www.adlibris.com/se/bok/sonic-mega-man-worlds-collide-1-9781936975686
  Lite av ett måste i varje gamers seriesamling.
  (Även om storyn är alla superhjälte crossover ni någonsin läst, bra art och bromans of evil)

 14. Hjorten skriver:

  Härligt med podd igen! Gillade att höra 4 personer sitta och snacka igen, härligt med “nya” röster i form av Anders och Linus.

  Men ni MÅSTE hålla er borta från fanboyandet i framtiden. Blev fruktansvärt drygt att lyssna på efter ett tag. Framförallt tyckte jag att Tommy bara blev mer och mer bitter ju längre in ni kom.

  Har dock höga förväntningar för framtiden! Riktigt skönt att ha er tillbaks 🙂

 15. kalle steamroller skriver:

  Kul att podden är tillbaka även om jag saknar samson. Han är duktig på att styra av när det blir lite för tjatigt men överlag va det ett bra första avsnitt. Jag tycker att Linus va riktigt kul att lyssna på och hade intressanta saker att säga. Ge han lite cred 🙂 han är ju grym!

  ha de gött å tack

 16. Björn skriver:

  Tycker det var ett riktigt bra avsnitt. Tycker ni visade tydligt att svamppod inte är enbart Samson även fast han givetvis är saknad. Kul att även Linus och Anders var med. Fortsätt så här! Ni gör ett grymt bra jobb och jag ser fram emot varje avsnitt! Nu hoppas jag bara att Anders ska få tid och ork att få ihop lite skitsnack också. 🙂

 17. Ruben skriver:

  Varmt välkomna tillbaka till podcastvärlden. Tisdagarna är nu återigen räddade.

  Angående Svamppodd och belöningar: Synd att pärlplattorna försvann, men de känns faktiskt inte livsnödvändiga. Vi mecenater betalade (vågar jag gissa) för att få en fenomenal poddcast, så lägg er energi på att leverera det istället för att oroa er över annat.

  (Grattis, förresten. Veckans bonusavsnitt var nog i störst behov av kvalitetskontroll sedan navelludds-bonusavsnittet. Jaja, jag vet, ni gör vad ni vill och “It doesn’t matter if you want it back” osv… Men fan, någon gräns för intima detaljer kan ni väl skaffa er snart?).

 18. yelo skriver:

  Åååååh vad fint med nytt avsnitt, tyckte att det var skitbra! KEEP GOING STRONK!

 19. […] Direct-sändning, tills Tommy Håkansson från Svampriket började prata om det i ett avsnitt av Svamppod Fyrkant. Han pratade om hur spelet verkligen känns som ett Final Fantasy från seriens storhetstid på […]

Skriv en kommentar