November, månaden där alla storspel släpps, är äntligen över. Aldrig har vi nog haft så många femmor i en månadsresumé!

Linus vet att Tobbe skrev om Device 6 redan förra månadsresumén, men han kände att han ändå behövde säga sitt. För ni behöver höra från en person till att Device 6 är ett spel ni måste spela.

Device 6 (iOS)

[betyg:5]Det skiljer sig från allt annat jag någonsin spelat. Aldrig tidigare har jag upplevt ett spel som så lyckat knyter samman presentation, berättande och spelmekanik till en enhet. Det är smart, snyggt, coolt och en jävla massa andra like översvallande adjektiv. Om jag fick upp ögonen för Simogo efter deras senaste spel, Year Walk, är det här spelet som gör dem till en av de mest intressanta spelstudiorna idag.

Call of Duty: Ghosts (360)

ghostsboxart[betyg:2]Nä, nu får det räcka. Visst har jag redan tidigare känt att upplägget i Call of Duty behövt uppdateras, att den bombastiska rutschkanan gjort sitt. Men det är först med Ghosts som en uppföljare i serien blivit drastiskt sämre än spelet innan. Online håller det fortfarande en jämförbar kvalitet, visserligen, men singelplayerläget är ett skämt.
Det måste hända något nu.

Trots att Tommy fick hela fem spel att recensera den här månaden, är det bara ett spel som är klart för betyg. Så kan det gå när recensionsex dimper ner i slutet av månaden, och spelen är långa. Så i nästa månadsresumé blir det förhoppningsvis Layton, Phoenix Wright, One Piece, Zelda och Adventure Time! Men den här månaden är det bara Mario.

Super Mario 3D World (Wii U)

super-mario-3d-world-box-art[betyg:5]Inget annat AAA-producerat Mario-spel har haft så lite inblandning från Shigeru Miyamoto, och det verkar som att Galaxy-teamet kommer kunna axla ansvaret själva i en framtid där den gamle spelgurun dragit sig tillbaka. Gör Super Mario 3D World mycket nytt? Nej, det blandar snarare New-serien med Galaxy-serien på ett genialt sätt där det bästa av båda världarna möts. Om 3D-serien är spiken i kistan för New-serien återstår att se när vi vet hur mycket och länge det säljer, men i min bok är Super Mario 3D World bättre än någon Mario-plattformare varit sedan Super Mario Galaxy. Den som ännu inte är övertygad kan ju kika på min och Luddes videorecension, eller varför inte vår genomspelning.

Både det bästa Zelda sen A Link to the Past och det bästa Mario sen Galaxy på samma månad?! Ludde har dött Nintendo-döden, dvs stadiet efter Nintendo-tummen.

Super Mario 3D World (Wii U)

super-mario-3d-world-box-art[betyg:5]Nu har det gått över en vecka sen jag tillsammans med Tommy spelade igenom Super Mario 3D World. Jag är känd för att bli väldigt lyrisk över spel då och då och skrika GOTY i tid och otid. Men denna gång med all rätt. Jag har bestämt mig nu. Super Mario 3D world är årets bästa spel. Det är även ett av de bästa Mariospelen någonsin. Kanske till och med ett av de bästa spelen som jag har spelat.

LEGO Marvel Super Heroes (360)

58717-lego-marvel-super-heroes[betyg:4]Det är en omöjlighet att detta LEGO-spel, typ det åttioelfte i ordningen, kan vara dåligt. Eftersom det utspelar sig i Marvels universum och då inte bara fokus på en del av den, utan hela universumet finns det en hel del roliga karaktärer att kontrollera. Den charmiga humorn som alltid har kännetecknat dessa spel är intakt och att det är en uppsjö av figurer att styra, som alla har olika egenskaper, blir det en rolig och varierad upplevelse.

The Legend Of Zelda: A Link Between Worlds (3DS)

zelda[betyg:5]Templen. Musiken. Världen. Berättelsen. Gameplayet. Bossfighterna. Grafiken. Ja, allt, precis allt görs rätt i detta Zelda-äventyr. När jag skrev min recension utnämnde jag A Link Between Worlds till det tredje bästa Zeldaspelet någonsin. Det stämmer inte. Det är det näst bästa Zelda-spelet, någonsin.

Mannen som inte fick spela spelar nu ohälsosamt mycket för att hinna ta in ett års spel. Anders har dock hunnit med några nyheter också.

Ratchet and Clank: Nexus (PS3)

ratchet[betyg:3]Även om det är lite för kort så är det fortfarande underbart. Även om det är lite för lätt så är det konstant underhållande. Även om det ibland kan bli tjatigt(precis som undertecknad) så är det alltid, alltid vackert att se på(precis som..). Mest av allt är Ratchet and Clank: Nexus viktigt, för att det återigen tar lombaxen och sin vapendragare till den nivå de alltid bör ligga på. Framtiden ser ljus ut.

Divekick (PS3)

2484689-box_divekick[betyg:5]Jag brukade säga att man bara kan bli riktigt bra på endast en fightingserie. Detta var dock innan jag spelade Divekick. Där motbevisas jag, om och om igen. För oavsett hur mycket Street Fighter, Tekken eller Virtua Fighter du spelat så är du naken inför Divekick. Dina skillz är nollställda. Med endast två knappar, och tonvis med humor, lyckas One True Game Studios skapa det roligaste och mest inbjudande fightingspelet på flera, flera år. Jag är såld.

Platinajägaren och retrospelaren Tobbe har egentligen spelat massor, men bara ett spel som kvalar in som nytt.

The Legend Of Zelda: A Link Between Worlds (3DS)

zelda[betyg:5]En varm sommar 1992 kom jag hem från en idrottsdag till A Link to the Past. Minnet sitter hårt inpräntat och kärleken ligger som ett skimmer över den där dagen. Uppföljaren inledde jag på en buss till Holland med fulla 18-åringar och hardstyle dundrandes ur högtalarna. Det till trots så förälskade jag mig snabbt på nästan samma sätt som den där sommardagen. Jag tänker inte gå så långt som att det här skulle vara det bästa Zelda sen sin föregångare, jag har svårt för att rangordna saker, men det här är ett Zelda som ligger i samma stratosfär. Och det räcker för att beskriva hur bra det här är.