Många har semester men några stackare måste ju spela TV-spel…

Först ut är Tobbe som lyckades pricka in tre veckor semester mitt i regnet men som nu sakta smälter bort på ett varmt kontor.

The Walking Dead: 400 Days (PS3)

walking dead 400 days square[betyg:3]Sent på bollen som vanligt så njöt jag av The Walking Dead under några regniga sommardagar, både spelet och säsong tre av serien. Lagom till att jag var klar landade den DLC som ska fungera som brygga till säsong 2. En säsong utan Lee. Fem nya personer med separata historier knyts över 400 dagar samman och dina val ser ut att bestämma vilka som kommer finnas med i nästa säsong. Spelmässigt är det lika fantastiskt som Lee och Clementines äventyr men när man river av fem historier på totalt en dryg timme är det svårt att hinna känna något för karaktärerna. Dock är det här bara upptakten så det är lite orättvist att bedöma det som ett lösryckt spel, om än att det gärna hade fått vara lite längre.

Tommy har varit fullkomligt ledig, och har därmed hunnit beta av en hel del titlar, som alla varit riktigt jäkla bra. The Last of Us är en av dem, men han behöver mer än 24h på sig att låta den upplevelsen sjunka in.

The Walking Dead: 400 Days (360)

walking dead 400 days square[betyg:4]Det första extramaterialet till förra årets bästa spel är en extremt destillerad upplevelse som fokuserar likt en laserstråle på en av beståndsdelarna som gjorde The Walking Dead så bra. Det är otroligt pressade situationer där svåra val som leder till hemska handlingar hela tiden krävs av spelaren. Det som saknas 400 Days är den andra sidan av spelupplevelsen The Walking Dead bjuder på, nämligen relationerna och det emotionella bandet som byggs upp som gör att man verkligen bryr sig om vad som händer. Det går liksom inte att etablera i ett så kort äventyr där du får följa fem personers ~15 minuter långa berättelser. Med det sagt är 400 Days fortfarande väldigt bra på vad det gör, och är fortfarande snäppet starkare än det fulla spelets första kapitel.

Mario & Luigi: Dream Team Bros (3DS)

[betyg:4]Mario & Luigi-serien är ett bra exempel att peka på när det sägs att Nintendo inte kommer med något nytt och fräscht. Det är kanske serien som tillåter utvecklarna mest fritt spelrum, både när det kommer till gameplay såväl som dialoger. Varje gång en ny del släppts har jag sagt att det varit den bästa delen hittills, och det är på sätt och vis sant även den här gången. Dream Team Bros är tekniskt sett det bästa och mest fulländade spelet i serien hittills. Men samtidigt är det även det första spelet som inte helt förnyar grundkonceptet. Att styra Luigis drömvärld genom att påverka hans fysiska kropp är egentligen bara en variant av vad vi gjorde i Bower’s Inside Story. Det finns dock nya inslag i striderna, och även om det inte känns lika fräscht som tidigare så är det fortfarande ett riktigt jäkla bra spel.

Pikmin 3 (Wii U)

[betyg:5]Det är så vackert. Tekniskt och estetiskt. Det är så gulligt. Det är så varmt. Det är så drivande. Den som efter Skyward Sword bekymrade sig över att Nintendo tappat upptäckarglädjen kan vara lugn. Med ett nytt upplägg som fokuserar mer på utforskande av öppna områden än dungeon crawling, och ett förbättrat stridssystem, är Pikmin 3 utan tvekan seriens bästa inlägg. Även om jag saknar co-op i kampanjen, och den sista bossen är en besvikelse, så kommer det här guldkornet att vara med och tävla i toppen av min GOTY-lista. Och det är förmodligen det bästa stationära spelet jag kommit i kontakt med hittills i år.

Game & Wario (Wii U)

[betyg:4]Egentligen ska jag inte betygsätta det här spelet, men det känns lite som att åsikterna som yttrats på diverse spelsajter har varit lite ensidiga. Därför känner jag ett ansvar att lyfta fram det faktum att vissa av oss faktiskt älskar det här spelet för var det är. För det första så är det inte ett Wario Ware. För det andra skjuter spelet sig själv i foten genom att ha ett singleplayerläget, eftersom det skapar förväntningar som det misslyckas totalt med att uppfylla. Men med 2-4 vänner bredvid dig i soffan är det här en riktigt underhållande multiplayerupplevelse. Minispelen är mycket roligare än de borde vara, och det kommer plockas fram så fort det finns gäster här hemma, många år framöver.

Samson har smakat på en massa indiespel, men känner inte att han har tillräckligt mycket speltid i någon av dem för att göra dem rättvisa i recensionsform, men ett 3DS-spel hanns med innan månaden var slut i alla fall..

Project X Zone (3DS)

walking dead 400 days square[betyg:1]Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det här spelet. En taktiskt rollspelsfighter helt utan djup med karaktärer från Namco och Capcom. Fighterna är kul under inlärningen (ca 30 min) men sedan är det bara en serie repetitioner på samma tema. Porträtteringen är pubertal och dialogen är fånigt dålig och stinker bland annat av en kvinnosyn från medeltiden. Project X Zone underhåller för stunden och är vackert att se på, men i övrigt finns inget att hämta.

Flipper och Pikmins! Ja, det är vad Ludde har roats sig med den senaste tiden. Han har även försökt spela The Walking Dead, men det är lite för påfrestande för hans psyke.

Star Wars Pinball (Wii U)

[betyg:4]Att spela flipper är något av det roligaste en kan göra för en guldtia. Jag har alltid haft en dröm om att äga ett alldeles eget bord, gärna då Indiana Jones And the Last Crusade. Men då jag är kommunalanställd finns inte rikitgt den ekonomin. Tur då att det finns digitala bord och tur då att de är så roliga att spela på som de är i Star Wars Pinball. Detta är ett otroligt kompetent och underhållande flipperspel som du bör testa. Typ nyss!

Pikmin 3 (Wii U)

[betyg:4]Det är inte ofta som jag nu för tiden köper ett spel. Antingen så får jag hem de för recension, eller så lånar jag dem av någon av mina kollegor här på Svampriket. Men ibland kommer det ett spel som jag känner att jag bara måste äga. Pikmin 3 är ett sådant spel. Det är utan tvekan det bästa spelet till Wii U. Det är underhållande, charmigt, vackert, frustrerande, mysigt, trevligt, och alldeles underbart. Äger du inget Wii U än, har du nu längre inget att skylla på. Tro mig! Du behöver spela Pikmin 3!