Information

Vinnare i den fjärde adventstävlingen

Julen är över och det är också Svamprikets fjärde och sista adventstävling. De tävlande har nagelfarit Annas fantastiska bild och lämnat in sina svar. Ingen tog allt, men de tävlande lyckades ändå plocka imponerande många av de mer eller mindre gömda referenserna. Och dessutom bjuda på en hel del… kreativa gissningar. De kanske var fel, men vi uppskattade dem ändå.

Skillnaden mellan bidraget som kom först och bidraget som kom sist var inte stor, men när alla bidrag var räknade (och felaktiga svar borträknade) så stod en ensam vinnare kvar.

Men innan vinnaren avslöjas måste jag bara säga, vad fan. Jag hade skrivit klart det här inlägget, lagt det för publicering och satt mig ner för att hålla kväll. Och då bestämmer du dig för att skicka in ditt bidrag som hoppar ett poäng över vinnaren vi redan utsett? Jag har god lust att inte ens ge dig vinsten.

Men, en tävling är en tävling och reglerna var att bidraget skulle in innan söndagen, så jag antar att jag inte kan göra annat än säga:

Grattis Johan Andersson!

Johan lyckades pricka in inte mindre än 24 av bildens totalt 29 referenser. Men det innebär att han också missade 5 stycken. Så för att han, och alla ni andra, ska kunna se vilka referenser som var så tokgömda att ingen lyckades ta dem bjuder vi nu på facit:

 

Julkalender 2013liten

 

 

Kommentarer

 1. JohanOlov (Ebriusum) skriver:

  Så trots att jag hade 32ish svar så missade jag fem stycken 😀 Sorry för den något sena inlämningen men fint folk kommer alltid sent … konstigt då att jag kom in som sista bidrag o.O

  Jag vill tacka mina föräldrar för att dem uppfostrat mig till den TV-spelare jag är idag, min familj för att dem står ut med mina spelsessioner och stödjer mig i min hobby och sist, men inte minst Svampriket för att ni inte är Gamereactor.

  Dem jag missade:
  22. Halo, såg jag som Kingdom Hearts Keyblade.
  28. Zelda, kunde för mitt liv inte minnas vart den kom ifrån.
  10. Sly Cooper, jag gissade på ViVi’s stav från FFIX.
  3. FF, missade helt.
  11. Team Fortress, jag gissade bara på Med Pak från valfri shooter.

  Tycker dock att jag borde få bonus poäng för pepparkakorna samt Lunar Whale referensen 😛

 2. Marcus skriver:

  Grattis! Detta var den roligaste tävlingen av alla fyra=)

 3. Marcus skriver:

  jag trodde halo var boss nyckeln i zelda=)

 4. Reless skriver:

  Grattis till Johan!

  Jag hade 23 rätt MEN…jag hade med lite drygt 30 svar 🙁
  Renarna är från Mortal Kombat!
  När ni gjort en så fin stjärnhimmel så måste det ju vara Star Ocean 🙁
  Jag är säker på att snön kommer från Ice Man i Mega Man.

  Det var i alla fall roligt att sitta och försöka lösa detta med min broder även om det flummade ur lite 🙂

  God Jul och gott nytt år på er alla!
  Svampens år 2014, Kramkalas!

 5. Marcus skriver:

  Gott nytt år på dig reless!/ mulker

 6. Reless skriver:

  Tack detsamma! Trevlig stream var det 🙂

Skriv en kommentar