Julen är över och det är också Svamprikets fjärde och sista adventstävling. De tävlande har nagelfarit Annas fantastiska bild och lämnat in sina svar. Ingen tog allt, men de tävlande lyckades ändå plocka imponerande många av de mer eller mindre gömda referenserna. Och dessutom bjuda på en hel del… kreativa gissningar. De kanske var fel, men vi uppskattade dem ändå.

Skillnaden mellan bidraget som kom först och bidraget som kom sist var inte stor, men när alla bidrag var räknade (och felaktiga svar borträknade) så stod en ensam vinnare kvar.

Men innan vinnaren avslöjas måste jag bara säga, vad fan. Jag hade skrivit klart det här inlägget, lagt det för publicering och satt mig ner för att hålla kväll. Och då bestämmer du dig för att skicka in ditt bidrag som hoppar ett poäng över vinnaren vi redan utsett? Jag har god lust att inte ens ge dig vinsten.

Men, en tävling är en tävling och reglerna var att bidraget skulle in innan söndagen, så jag antar att jag inte kan göra annat än säga:

Grattis Johan Andersson!

Johan lyckades pricka in inte mindre än 24 av bildens totalt 29 referenser. Men det innebär att han också missade 5 stycken. Så för att han, och alla ni andra, ska kunna se vilka referenser som var så tokgömda att ingen lyckades ta dem bjuder vi nu på facit:

 

Julkalender 2013liten