Svamppod

Avsnitt 57: 2014-pepp

När 2014 års första Svamppod Fyrkant spelas in befinner vi oss fortfarande i Gävle, och inte jättemycket har hänt sedan senast. Så vi har inte spelat vidare mycket, och det första segmentet blir därmed väldigt kort. Istället lägger vi fokus på vad vi kommer spela, så småningom. Vi går alla igenom det nya årets spelsläpp, vad vi är pepp på och vad vi gärna står över. Dessutom har vi backaren Mikael Ottebrand i vår Gävlestudio, som berättar om hur han en gång i tiden bidrog med pengar till en viss podcast.

Avsnitt 57: 2014-pepp

Kommentarer

 1. En pojke med en plastpåse skriver:

  Här har ni den första delen av Svamprikets första Fanfiction: http://kazilion.tumblr.com/post/72143007825/linus-passion-del-1-svampriket-fanfiction
  Jag är inte riktigt säker på hur många delar det kommer att vara men jag tror det kommer att bli fem.

  Den heter….Linus Passion. Prata gärna om hur dålig den är, och om någon skulle känna sig förolämpad av någonting så säg till så kan jag ta bort det eller liknande.

  Och en fråga såklart. Ni måste döda, gifta och ha samlag med en av dessa
  * Lena Headey http://www.imdb.com/name/nm0372176/?ref_=nv_sr_1
  * Rooney Mara http://www.imdb.com/name/nm1913734/?ref_=nv_sr_1
  * Jessica Alba http://www.imdb.com/name/nm0004695/?ref_=nv_sr_1

  Och för att fira er första Fanfiction så ställer jag en extra fråga. Har ni några Celebrity Crushes ?

  • Ruben skriver:

   Kära Kentlåtnamn, även om jag inte ingår i redaktionen för ärade Svampriket och således icke tillhör den direkta målgruppen för din fanfic, så måste vissa känslor ändock meddelas.

   Glädjande nog så verkar du följa den stolta fanfic-traditionen som dikterar “Hellre, snarare än bra”, med charmiga språkliga krumbukter och nonsenshandlingar av inblandade karaktärer. Du har förstått att det viktigaste inte är budskapets form, utan budskapet i sig: En hyllning är en hyllning, är en hyllning, och däri ligger det fina, o.s.v.

   Visst skulle jag kunna gå på Rickys linje och även jag ondgöra mig över ”döda, gifta & ligga”-lekarna, eller för all del motverka den återkommade “Linus är sämst”-kommentaren, men.
   Men, när fantastens fiktion ifråga har den goda smaken att uppkalla en fiktiv(?) pizzeria efter Världens Bästa Namn så gäller ingen kritik. Alla gillar bekräftelse/uppmärksamhet, så Högsta Betyg till dig Plastpåspojken/Kazilion.

   I övrigt: Svamppod fortsätter att vara en bra anledning att fortsätta existera som lyssnare. Livet blir helt enkelt roligare varje tisdag. Fortsätt gärna med det.
   (Bonusavsnitten däremot… Vad sägs om 100% mindre snopp-prat och 50% mer psykologiska djupdykningar i redaktionens olika psyken? Eller, för all del, gör ett definitiv bonusavsnitt där ni säger allt som någonsin behöver sägas om sex/underliv/intimhygien/kroppsfunktioner och gå sedan vidare med prat om allt möjligt annat som faller er in).

 2. Quid skriver:

  Vad ska man säga? Lika bra som vanligt och det är alltid kul med gäster. Extra kul att Ottebrand också är pepp på WildStar! 🙂

  Fråga: Vilken är er favoritkonsol genom tiderna?

  Förresten, vad händer med skitsnack? Det kanske är hemligt? I så fall kanske vi backare kan få lite förhandsinfo i nästa bonuspod? :p

 3. Lucas skriver:

  Tjena!

  Måste börja med att säga att jag håller med Ludde om att spela singleplayer spel tillsammans med någon, tycker alltid det blir mer givande när man delar upplevelsen med någon. Har precis spelat igenom “Bioshock infinite”(Anders spela det nu!), men spelade igenom det själv då. Men nu ska min fru spela igenom det tillsammans med mig, hon spelar ingenting alls annars men jag har lyckats övertala henne. Ska bli kul att dela det med henne. Har nog aldrig gått och tänkt så mycket på ett spel efter att jag spelat igenom det, och jag behöver verkligen någon att diskutera spelet med.

  Måste även tacka för att ni gör min vardag så mycket bättre!
  Arbetar på ett lager sen fem år tillbaka, och det är både tråkigt och otillfredsställande. Men med svamppod och retroresan i öronen blir allt fantastisk. Går runt och skrattar och ler för mig själv hela dagarna 🙂

  Sist men inte minst vill jag säga att det är kanon att Sandra kommer vara med mera i framtiden och tacka för en bra pod!

 4. ReDead skriver:

  Lyssnarfråga: Vad använder ni för inspelningsutrustning till era Youtube-filmer?

  • Anders Brunlöf skriver:

   Hej!

   Det skiljer från person till person. Vi är ju utspridda i landet som du säkert känner till. Jag och Tobias använder oss av Elgato Game Capture HD, vilket i alla fall jag kan rekommendera.

   Jag vet att Tommy använder en annan typ av utrustning, men jag minns rakt inte vad den heter.

 5. Niclas skriver:

  Hej jag undrar om ni har planer på att göra fler live streams? PowerPlay har varit riktigt kul att titta på och jag ser fram emot nästa säsong men skulle även vilja se andra live streams utöver PowerPlay. Tack för allt ni gör på svampriket!

  • Anders Brunlöf skriver:

   Hej Niclas!

   Kul att du gillar PowerPlay! Vi laddar just nu för fullt inför säsong 2, maila gärna in tips på utmaningar till Tobias eller andra tips till showen, vi vill bygga videoserien tillsammans med er.

   Live-streams var, och är en hjärtefråga för mig, och en av de saker jag ville införa när jag klev in i min roll som chefredaktör. Problemet är att det kräver mycket tekniskt kunnande, och vi är ju utspridda i landet, dessutom med olika utrustning och hårdvara.

   Men det är något jag konstant tänker på. Min motfråga till dig blir då vad du skulle vilja se live-streams av? Nya spel? Longplays? Vi försöker alltid lyssna till er för input och förslag, så bolla gärna idéer med oss.

   • Lucas skriver:

    Skulle vara kul om ni gjorde någon form av turnering mellan er svamprikare, tänk Mario kart, tekken eller egentligen vilket spel som helst som man kam tävla i. Men helst inte ett FIFA/NHL, tror det kan bli ganska tråkigt efter några matcher.
    Sen kanske ha någon form av “scoreboard” här på sidan och lägga ut en match i veckan.

 6. Ricky skriver:

  Som alltid, skitbra avsnitt! Hoppas på ett Retroresan-fenomen där avsnitten bara blev längre och längre.

  Inget ont om En Pojke med en Plastpåse, men dom här “döda, gifta & ligga”-lekarna är rätt så ointressanta. Kanske bara är jag!? =)

  Till slut vill jag bara meddela att jag börjat spela Gone Home helt efter Luddes förmaning, än sålänge verkar det inte som ett misstag! (goty)

 7. En pojke med en plastpåse skriver:

  Oj just det glömde att säga att Linus är sämst…typ Star Trek the video game sämst.

 8. Ricky skriver:

  Eh ok, jag ar nog tillbaka det där med “Inget ont om En Pojke med en Plastpåse”….

 9. Lucas skriver:

  Har inte spelat något bilspel på bra länge och fick plötsligt ett riktigt sug efter det. Skulle ni kunna rekommendera 2-3 spel?(xbox 360kr

  • Ottebrand skriver:

   Forza Horizon hade jag kul med så det kan jag rekommendera.

   • Lucas skriver:

    Tack för tipset! Verkar ju vara ganska kul med ” onlinerekord”(vet inte vad jag ska kalla det). Synd bara att jag är den inte i gänget som är intresserad. Är det ok ifall jag addar dig, så jag har några rekord att tävla emot?

  • Ludde Lundblad skriver:

   Håller med Ottebrand. Forza Horizon är awesome. Spelar det fortfarande, då och då. Kan även rekommendera Driver San Francisco. Det är ett bilspel med intressant story. På riktigt!

 10. kalle steamroller skriver:

  Hej! bra avsnitt! kul med wärn och ottebrand

  jag stod i valet å kvalet nu efter jul för att köpa en ny konsol. har senaste tiden mest spelat på steam. Valet stod mellan ps4 och wii u. Jag kollade runt lite här vad ni sagt och vägde av om spel som kommer till ps4 och ps+ men valet föll ändå på wii U. Ni har pratat mycket gott om spelen till wii och jag gillar verkligen plattformsspel. Jävligt många roliga spel som jag kan spela med flickvän och kompisar. Mario 3Dworld är så gött!

  ville bara skriva att det har blivt en till wii u nu när sandra berättade att hon knappt hade sålt nån 🙂

  keep up the going is so strong with this one

 11. Björn skriver:

  Var det ludde som nämnde gruppen De/vision? Fantastiskt bra 90tals synthpop som antagligen inte skulle falla herr Brunlöf i smaken. 🙂

  Bra jobbat som alltid!

 12. Lord Daedros Audron skriver:

  Trevligt avsnitt i vanlig ordning. Låg och löste Sudoku sent en kväll och lyssnade färdigt på senaste avsnittet.
  Ni är en trevlig skara med människor.
  Det är synd att man bor långt bort (Öland)för det hade varit roligt att träffa någon av er i verkliga livet någon gång.

  Inga frågor har jag att komma med eller jo kanske en. Sandra? Du har aldrig funderat på att läsa in ljudböcker? Med en sådan klar stämma känns det som ett perfekt syssla för dig.

  Tack för mig denna gång. Ser fram emot nästa avsnitt.

  —————–

Skriv en kommentar