Svamppod

Avsnitt 58: The Ludde and Linus Show

Sjukdom, helgjobb och väldigt opraktiska postkontorsbränder hindrar vår redaktion från att spela in ett “vanligt” avsnitt av er favoritpodcast. Men istället för att ställa in helt, så bjuder vi istället på något av ett specialavsnitt, där Ludde och Linus filosoferar om det mesta, ibland knutet till spel men minst lika mycket om ålder och film.

Vi är tillbaka i full styrka nästa vecka.

Avsnitt 58: The Ludde and Linus Show

Kommentarer

 1. bambilicious skriver:

  Eckerö linjen! <3

 2. Hjorten skriver:

  Måste bara få säga att Linus är ett något dåligt exempel på en tvspelare född i början av 90-talet. Stor backlogg på den pojken!

  Själv född 91 och har spelat mer eller mindre allt som togs upp i avsnittet. Fick min första konsol 94, en Snes, följt av en Mega Drive året därpå. Intresset väcktes där och har fortsatt sedan dess. Följt upp med såväl det mesta nya som plockat upp pärlor från förr!

 3. Toktotte skriver:

  Efter att ha spetsat öronen till er pod sedan (vad som känns som) urminnes tider är det väl dags att jag skriver en enkel rad och säger TACK! Tack för all fantastisk underhållning ni bjuder på vecka efter vecka!

  Tisdag kväll har blivit synonymt med svamppodslyx i badkaret. Hela jag ser ut som en svamp (av modell murkla, typ) när jag stiger upp, men det är ju bara passande.

  Även om alla i poden är ena riktiga sköningar kan jag inte hålla mig från att individuellt hylla självaste Ludde en smula, skönt personlig och kraftigt mysrolig. Skägg-gnugg på’re!

 4. Magnus skriver:

  Fint att Linus fick lite utrymme i programmet så att han har en chans att komma in i podden! Tycker att det är bra att han har en helt annan syn på gammalt mög än alla retro-romantiker. Född -75 så jag har varit med på resan, men kan inte se att det var bättre förr.

 5. ChrisX skriver:

  Jag och några kollegor är relativt överens om att detta avsnitt är ett av de bästa ifrån Svamppods håll!

  blev nästan som ett rent granskningsprogram av detta, fick lära känna både Ludde och Linus på djupet, det var både vackert och roligt!

  Verkar som Linus inte spelat många av klassikerna i spelväg (tänker både NES och SNES nu) så du har ju en fin framtid med många klassiker att köra när det vill bära av!

  (Tack återigen Ludde för en väl ljudande “Och det är tiiiiiisdag!” krävs pondus att säga det har jag märkt då jag var missnöjd med Anders start förra veckan.)

 6. BG Pixlarn skriver:

  Måste säga att det här var, för mig, det bästa Svamppod avsnittet på LÄNGE. Enda missen är att det kändes lite för kort. Kul att få en lite tydligare bild av Ludde och framförallt Linus. Hoppas få höra liknande avsnitt med Sandra, Anna och Tobbe i framtiden, så man får en lite bättre grepp om dem.

  Inget illa om Jättebossen och Nintendo-Ninjan, men de har vart ganska duktiga på att skylta med vilka dom är redan. Släpp fram resten lite mer, så man får en tydligare bild av dagens Svampar är.

  Skål på er!

 7. Alex skriver:

  MD/Sega-segmentet var ju smått deprimerande… trodde ni alla följde Revansch och Retroresan åtminstone?

  Dock ska väl erkännas att hade någon frågat mig om Xborx så hade det blivit på ungefär samma nivå. Kul med så vitt skilda perspektiv på spelhistorien hursom.

 8. Lovelime skriver:

  Har inte lyssnat klart ännu men vad glad jag blir att ni pratar arkad.
  Jag kan bekräfta för Linus att inreda sin lägenhet med ett arkadkabb ( taito egret 2 i mitt fall) är något av det coolaste jag inrett med!
  Nu ska det lyssnas vidare!

 9. Björn skriver:

  Ni fängslade mig helt i detta avsnitt. Man tror lätt att ju fler desto bättre men ni lyckades göra en grymt avsnitt på egen hand. Hoppas dock ni är fulltaliga nästa vecka.

  Linus, du bör testa Phantasy star 4

 10. sssHUNT3Rsss skriver:

  Ludde: Det du söker ang. Halo kontrollen så är det när du vill kasta granat så laddar du om istället (RB = Laddar om)
  Halo: Reach
  A: Hoppa
  X: Växla granat
  Y: Byta vapen
  B: Slår
  LT: Kastar granat
  RT: SKjuter
  LB: Använder Jetpack, sprint och hologram osv
  RB: Laddar om.

  Tror iof att ja har ställt om kontrollen. :S

  Sjukt bra avsnitt!!

 11. Tallkottar skriver:

  Är villig att hålla med om att detta är bland de bästa avsnitten ni gjort på länge. Tror det mycket beror på den personliga tonen samt att Linus och Ludde verkligen fick ta platsen de ville ha. Sen så var diskussionen väldigt intressant för mig, som är ett år yngre än Linus.

  Tror nog jag föredrar när ni diskuterar runt ett tema snarare än det sedvanliga “detta har vi spelat, nyheter osv”. Lyssnar gärna på mer sådant.

 12. Daniel skriver:

  Bra avsnitt! Det är verkligen olika. Jag är född 93 och jag har spelet NES och SNES i min barndom och även lite Mega drive. Ringde även till Nintendo Magasinet en angående en hemlig pokemon i ett Pokemonspel!

 13. kalle steamroller skriver:

  HEj!

  Jag undrade bara vilket avsnitt där ni tipsar om bortglömda pärlor till wii? eller om nån kan ge några bra tips på spel 🙂

  tack för ännu ett grymt avsnitt

 14. Bokbindar Anton skriver:

  Riktigt riktigt trevligt avsnitt! Blev lite sent i veckan som jag lyssnade på detta avsnitt. Oj vad många flashbacks man fick av det när ludde berättade minnen. Ni var en härlig duo och som vanligt när man lyssnar på svamppod så går tiden för snabbt. Jaja snart ett nytt avsnitt! Tack för denna vecka!

 15. Bokbindar Anton skriver:

  Just det! Glömde ju helt bort detta! Hade gärna hört svampriket spela klassiska rollspel!

Skriv en kommentar