Svamppod

Avsnitt 59: Don’t Starve, Hotline Miami, The Stanley Parable

Efter alla möjliga bortfall förra veckan så är vi tillbaka med en full uppsättning denna vecka. Anders får sällskap av Tobias, Linus och Anna och tillsammans diskuterar de både gamla och nya spelupplevelser, utlandsresor och de första stapplande stegen in i tv-spelens värld. Det hela resulterar i ett avsnitt som sträcker sig på över 3 timmar. Mycket nöje!

(Vissa tekniska problem för Anna innebär att hennes ljudkvalité då och då brister. Vi hoppas att ni kan ha överseende med detta)

Länkar

Avsnitt 59: Don’t Starve, Hotline Miami, The Stanley Parable

Kommentarer

 1. Reless skriver:

  Äntligen är det Tiiiiisdag och jag har lyssnat på Svamppod och gjort en gastroskopi…
  Angående spel man spelat länge så tror jag att Unreal Tournament 2004 är det spel jag spelat längst med runt 300 timmar (UnrealED ej inräknat)…om man bortser från WoW. Finns det någon här som fortfarande spelar UT04 så säg gärna till, jag är sugen!

  Livestreams? Yes please. Turneringar låter ju kul, det hade jag följt i alla fall.

  Powerplay-live? Sex. Jag tycker fortfarande att Tobbe skall försöka ta sig igenom Jurassic Park 2: The Chaos Continues. Jag kan låna ut mitt exemplar om det skulle behövas!
  Jag jagar för övrigt tid i Probotector och planerar att försöka klara av utmaningen som Ni körde som säsongsavslutning!

  Ni påminde mig om Nintendoklubbens hjälplinje…good times. Jag tror även att det var därifrån jag beställde en guide till Mortal Kombat 3 för att få alla Fatalitys. Svartvit och halvtaskigt utskriven. Är det någon annan som beställt en sådan guide?

  Jag tackar för ännu ett skönt avsnitt av denna underbara Podcast. Ha det härligt!

  Mmmmm, Scully.

 2. BOOMST1CK skriver:

  Hejsan,

  Jag har inte spelat igenom ett enda Zelda-spel sedan ‘Ocarina of time’. Men håller ändå det samt ‘A Link to the past’ som mina bästa spelupplevelser i mitt 30-åriga liv. Har nu blivit pepp på att spela Zelda igen och nu finns både ‘Wind waker’ och ‘Z:ALBW’ som jag är sugen på.

  – Så dels undrar jag vilken konsol ni skulle rekommendera, då jag även vill spela fler spel än Zelda. Antingen 3DS-XL eller ett Wii U?

  – Och även då vilket av dessa två Zelda-spel ni tycker är bäst.

  – Om det blir en 3DS-XL, vilka fler spel bör jag inte missa? (Även sånna som funnits till DS).

  Vill avsluta med att tacka för en bra pod!

  Mvh,
  Jonas M.

 3. Per Danielsson skriver:

  Jag har lyssnat på era podcasts ett tag nu men har ett problem. Efter ungefär halva avsnitten bryts de och sen kan det vara svårt att få igång igen. Beror ju säkert på den app jag använt (Beyond pod podcast manager). Så nu till min fråga:
  Vilken podcast-app skulle ni rekommendera för mig som börjat köra Android? Vill ju kunna lyssna igenom allt utan idiotiska avbrott.

 4. ReDead skriver:

  Jag är född 94 och har ringt in till Bergsala-supporten för hjälp med ett spel då jag var liten! Det var när jag fastnat i vattentemplet i Ocarina of Time, kunde inte hitta en av nycklarna. En kompis ringde även in för att få reda på hur man tog sig förbi Sudowoodo i Pokémon Gold/Silver (något som hela skolan drog en lättnads suck över, då ingen råkat snubbla över vad man skulle göra förrän då :P).

  Angående längden på avsnitten så blir jag bara gladare ju längre de blir! Ju mer tråkig arbetstid ni kan förvandla till njutbara, desto bättre. Förstår dock ifall ni tycker att så långa avsnitt tar upp lite för stor tid av er vardag.

  Och på tal om Majora’s Mask så vore det ju ändå lite awesome om ni som inte spelat det spelade igenom det, och så kör ni en fet spoilercast på det sedan. Det spelet kan ju verkligen väcka väldigt intressanta diskussioner, än idag.

  //hoppfull zeldafanboy

 5. Kletet skriver:

  Bara jag som har problem att hämta avsnittet ifrån itunes?

  Denna tisdagen blir bara sämre och sämre.. 🙁

 6. IamPanda skriver:

  Grymt avsnitt som vanligt, trots avsaknad av Ludde, Sandra och Tommy.

  Men! Jag har förstått att ni inte lever för att underhålla mig, och 3 timmar Svamppod går väldigt fort, vad gör jag av resterande timmar i väntan på nästa avsnitt?

  Skulle ni kunna tipsa om andra spelpodcasts som ni själva lyssnar på.
  Den enda andra podcasten jag lyssnar på är Giant Bombcast, har inte fastnat för någon annan.

  Sen har jag en fråga som ni kanske redan tagit upp men jag med mitt guldfiskminne har glömt.

  Tycker ni att moderna spel åldras fortare än äldre spel, t.ex. N64 spel och tidigare? Överlag, har t.ex. ett SNES spel längre livslängd än t.ex. ett PS2 spel?

  P.S
  Plocka med Sandra i nästa avsnitt, hon är helt fantastisk.

 7. Per Danielsson skriver:

  Jag testade Podcast addict och den har skött sig felfritt än så länge.
  Gällande backlogg har jag själv en rätt stor lista men jag håller med föregående talare om att det vore kul om ni som inte spelat Majoras Mask gör det. Gillar man Zelda (det gör väl alla?) är det ett måste. Det är så annorlunda och så mörkt. Håller tummarna för en remake till 3DS!

 8. zatoishwan skriver:

  Tobbe nämnde som hastigast platinajakten, vill bara plinga in en önskan att det bli en sådan 2014 också, om det nu är Tobbe eller Anders som ska/kan hålla i det. PLING!

  Och angående X-Com – Anders, rekommenderar att du släpper det och skaffar fortsättningen X-Com enemy within, den är så fantastiskt mycket bättre!
  På PC är det en expansion, på konsol köper man allt i ett en andra gång inklusive DLC till originalet, kostar inte riktigt som ett fullprisspel.

 9. Yoshi Yohto skriver:

  Hej!

  Skönt att ha nästan alla tillbaka. Kul att höra dig igen Tobbe och kul att du är med Anna. Anna, du måste armbåga dig in i samtalen mer bara. Grabbarna tar för mycket plats.

  PowerPlay

  Jag vet att jag tjatar men det skulle vara kul med ett live-avsnitt med Tobbe framför ett Time Crisis. Han är grym på det och det behöver alla få se.
  Även fler Co-op spel med både Tobbe o Anders skulle vara trevligt. Jag gissar att det är på gång.

  Något som jag skulle tycka vore kul är att få se “Hemma hos Brunlöf” eller Tobbe eller hos er alla. Det skulle vara kul att få se era spelsamlingar, spelhörnor mm. Gärna youtube-klipp på det.

  Jag vill bara passa på att tacka för allt ni gör. Det förgyller min dag.

  Mvh Yoshi Yohto

  RRMettup 2014!! Jeeeehaa!!

 10. Calaslab skriver:

  Hoj! Inte lyssnat på hela avsnittet än men kände att jag var tvungen att flika in och rätta Tobbe när han pratade om monsterfilmen med jättemyror från 50talet. Den heter bara “Them!” och inte “They Came From the Desert” eller vad han nu sa 🙁 Skit samma, schysst film ändå 😀 Hade en period (eller har väl smått fortfarande) när jag var jävligt inne på just monsterfilmer ^^ Lite roligt att den på svenska faktiskt blev översatt till “Spindlarna” när filmen handlar om myror..

  Jäjä, ha det göttis! Tack för en bra pödd

  • Tobias Andersson skriver:

   Jag kollade upp det där strax efter vi spelade in och du har helt rätt, filmen heter Them!, It came from the desert är ett Amiga-spel som bygger på den filmen i första hand men plockar även in lite fler skräckisar från 50-talet 🙂

 11. Jörgen skriver:

  Hej , tack för ett grymt bra program.

  Ni sa sist att AAA titlar är fördyra att göra. Det borde ju betyda att det kommer mer enklare spel i framtiden rent grafiskt, vilket inte kräver tung hårdvara.

  Så kommer vi verkligen behöva kraften i tex PS4 å nästa generation ?

  Själv tycker jag inte spel alls blir bättre med supergrafik, snarare tvärt om. Grafiken går oftast före upplevelsen tyvärr

  Vad tycker ni ?

  /Jörgen

 12. Bokbindar Anton skriver:

  Måste bara gå in och rätta nu. Jag förväntade mig faktiskt inte att ingen har gjort det sen avsnittet sändes. Linus uppgifter om Wii U stämmer inte. Wii U har sålt nästan dubbelt så mycket än det han nämner. Den har nu sålt ca 5.6 miljoner.

  Annars så var det ett bra avsnitt. Ni pratade om många spel den här veckan och även om många av dem var till PC vilket jag sällan spelar så var det roligt att lyssna på era upplevelser.

  Jag ogillar inte PC spel men det jag spelat mest förra och förförra året är Wii U, 3DS, 3DS nr 2 (har en amerikansk enhet också så jag slipper vänta på spel som tar tid på sig eller inte dyker upp alls i Europa. Regionslås är ett H-vete men vad gör man?) och PS Vita. Dom spelen tar nog med tid och då jag är väldigt konservativ av mig så vill jag även ha mina spel i fysiskt format. En dag kanske vi går helt digitalt men det är något jag verkligen inte hoppas på.

  Nu till mina frågor:
  Har ni några planer på att besöka E3 i år?
  Ni ska bygga upp spelvärldens version av The Avengers. En grupp TV spels karaktärer på fem personer som ska skydda världen. Vilka skulle ni välja till denna grupp? Den enda regeln är att ni får inte använda karaktärer från licens spel och max en av dom kan vara från den *onda* sidan. Tex: Sephiroth, Glados eller en Goomba.
  Har någon av er donerat pengar på Kickstarter någongång?

  Tack för mig.

Skriv en kommentar