Information

Svamprikets tacktal

Det var med stor glädje och stolthet vi igår mottog beskedet att vi på Svampriket vunnit Level7s omröstning, både i kategorin bästa spelblogg och kategorin bästa spelpodcast. Vi har jobbat hårt det senaste året för att varje dag leverera högklassigt material till våra läsare och lyssnare, och är så klart otroligt glada över att det här erkännandet.

Vi vill tacka våra lojala läsare och lyssnare. Utan er hade det här varit omöjligt. Vi vill tacka Level7 för att de såg vårt arbete för vad det är och gav oss högsta poäng i juryomröstningen. Vi vill tacka Samson och Malin, som må ha lämnat oss nu, men som var en del av redaktionen under större delen av förra året och är en stor anledning till varför vi var så bra som vi var. Samma sak gäller för Robert och Elin på Junioravdelningen, Viktor och Björn från Revansch och serietjejerna Nathalie och Amanda.

Vi vill även tacka våra motståndare. Ni kämpade väl och var alla värdiga vinnare. Bara inte riktigt lika värdiga som vi, förstås. I bloggkategorin var det en hård kamp mot GamingGrannar, som kom ynka en poäng bakom oss och faktiskt slog oss i allmänhetens ögon. Slutligen var det dock juryns bedömning av kvalitet, och inte hur många mostrar man kunde övertala att gå in och rösta, som avgjorde.

Tredjeplatsen kneps av Blog ’em up, som för första gången i Level7s historia inte knep högsta poäng i juryomröstningen. Vi har alltid varit djupt imponerade av ert arbete, men till sist höll de där fyra inläggen ni publicerade förra året inte hela vägen fram.

Silhuett-bild-cut

På podsidan gick silver och brons till Overkligt och P3-spel, respektive. Detta är två podcasts vi har den yttersta av respekt för. Eller, en podcast och ett professionellt, studioinspelat SR-program.

Overkligt, vi tycker det är fantastiskt vad ni lyckats uppnå, med enbart sponsring från ett enormt mediebolag i ryggen. P3-spel, imponerande att ni lyckades ta er till tredjeplats i allmänhetens omröstning, med tanke på att ni bara når ut till, ni vet, hela P3s lyssnarskara. Otroligt starkt jobbat, båda två.

Det var så klart många fler än så som var med och tävlade och tog väldigt välförtjänta poäng. Det smärtar oss djupt att vi inte hinner ta upp och tacka dem alla individuellt, men vi blev inte Sveriges bästa spelblogg/-podcast genom att lägga tid på oväsentligheter. Vi skickar helt enkelt ut ett allmänt tack till allihopa och återgår sedan till att göra det vi, bevisligen, gör bäst.

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Stort grattis och kul att beefen är igång igen! 😀

 2. Magnus skriver:

  Hahaha…game on!

 3. Tommy Håkansson skriver:

  Ingen kommer någonsin rösta eller ens heja på oss igen. :p

 4. Magnus skriver:

  jodå, fortsätt bara som tidigare 🙂

 5. Michel skriver:

  Grattis Svampriket! Lite mer ödmjukhet skulle vara fint om man tycker sig vara en värdig vinnare…;-) Det vore kul om det nu kunde bli en diskussion eller i alla fall en reflektion över vad ni har som de andra bloggarna inte har, och tvärtom förstås! En stor redaktion med många skribenter är ju bara det ett försprång före alla andra. Ni har bredden men har ni djupet? Jag tycker nog det saknas lite av det som är själva kärnan i sådana bloggar som Blog’ me Up och Discordia: djup och analys och kritik. Därför räcker det inte för mig med bara Svampriket och spelkulturen behöver djup om den inte ska behandlas som skit i tv-sofforna.

  Jag tycker om er och vill inte förstöra i er glada stund, men… 🙂

  • Linus Svensson skriver:

   Vi vill vara tydliga med att det här inlägget är skrivet väldigt mycket med glimten i ögat. Vi har faktiskt enorm respekt för våra “konkurrenter” och är goda vänner med många av dem. Men vi hade utlovat beefing ifall vi vann, och by god we are going to beef.

 6. Bob skriver:

  “Slutligen var det dock juryns bedömning av kvalitet, och inte hur många mostrar man kunde övertala att gå in och rösta, som avgjorde.”

  Hyckleri på stor skala.
  Stay classy Svampriket.

  8)

 7. Joel skriver:

  KRAAAAAAAIIIIIIIIID!!!!!!

  Just det…. Grattis! 🙂

 8. Robert skriver:

  Grattis, och tack! Ni hade aldrig klarat det utan junior. 😉

 9. Men grattis. Ni tjatade mest på folk att rösta tills ni vann, det krävs en del för att vara så på med det. Bra jobbat 😉 <3

  Vi på Videospelsklubben är så medvetna om vår överlägsenhet att vi varken behöver vara med i tramsiga omröstningar eller ha läsare/lyssnare/tittare nog att baka upp påståendet med.

 10. Rickard "Reless" W skriver:

  Grattis!
  Välförtjänt 🙂

 11. Simbo skriver:

  Grattis, mycket välförtjänt, Anders, när kommer Tintin? Ser mycket fram emot det!

 12. Nej fan jag orkar inte beefa ändå. Men det var värt ett försök. Grattis osv. Tintin ska bli kul 😉

 13. Fleshfight skriver:

  Grattis! Bra jobbat!
  Så…Tintin?

  • Anders Brunlöf skriver:

   Simbo och Fleshlight:
   På fredag :/
   (Långfredag = man ska må dåligt..)

   • Fleshfight skriver:

    Vackert! Lite spirituellt också.

   • Originalhater1 skriver:

    Fan om den här videon inte får ligga kvar! less på att missa de roligare av livestreams!

    • Anders Brunlöf skriver:

     De allra flesta av våra livestreams fångas ju och ska läggas upp så man kan titta på dem i efterhand (finns något undantag). Divekick-turneringen har jag helt enkelt inte hunnit med (det är mkt nu osv) men den, samt Tintin, borde dyka upp under nästa vecka.

 14. Chrishka skriver:

  Vi vet ju alla att Svampis bara vann för att de ätit upp Kraids finest och anställd vidriga kloner!

  Mvh
  Still on the loosing side!

 15. steamroller skriver:

  Stort grattis! jag måste säga som gammal retroresenär att jag röstade inte bara för att ni är bäst men även pga av Samsons medverkan i svamppod och det grymma power play som har varit borta alldeles för länge nu bannemej!

  Tillbaka med båda tack 🙂

 16. T4 was Here skriver:

  Grattis.
  Party at the dojo?

 17. Anders Wollner skriver:

  “Vi vill tacka Level7 för att de såg vårt arbete för vad det är och gav oss högsta poäng i juryomröstningen.”

  Vill bara förtydliga. Det är inte Level 7 i sig som är juryn, den består av flera skribenter runt om på tidningar och sajter i Spelsverige. Grattis hur som 🙂

 18. Bokbindar Anton skriver:

  Det här var ni väl värda.. Lite roligt är det dock allt att Loading inte alls har tagit upp vilka som vann det här året.

 19. Revansch! skriver:

  Vad kul att vi kunde hjälpa er att nå en första plats!
  Till vilken adress ska fakturan skickas? 😛

Skriv en kommentar