Det var med stor glädje och stolthet vi igår mottog beskedet att vi på Svampriket vunnit Level7s omröstning, både i kategorin bästa spelblogg och kategorin bästa spelpodcast. Vi har jobbat hårt det senaste året för att varje dag leverera högklassigt material till våra läsare och lyssnare, och är så klart otroligt glada över att det här erkännandet.

Vi vill tacka våra lojala läsare och lyssnare. Utan er hade det här varit omöjligt. Vi vill tacka Level7 för att de såg vårt arbete för vad det är och gav oss högsta poäng i juryomröstningen. Vi vill tacka Samson och Malin, som må ha lämnat oss nu, men som var en del av redaktionen under större delen av förra året och är en stor anledning till varför vi var så bra som vi var. Samma sak gäller för Robert och Elin på Junioravdelningen, Viktor och Björn från Revansch och serietjejerna Nathalie och Amanda.

Vi vill även tacka våra motståndare. Ni kämpade väl och var alla värdiga vinnare. Bara inte riktigt lika värdiga som vi, förstås. I bloggkategorin var det en hård kamp mot GamingGrannar, som kom ynka en poäng bakom oss och faktiskt slog oss i allmänhetens ögon. Slutligen var det dock juryns bedömning av kvalitet, och inte hur många mostrar man kunde övertala att gå in och rösta, som avgjorde.

Tredjeplatsen kneps av Blog ’em up, som för första gången i Level7s historia inte knep högsta poäng i juryomröstningen. Vi har alltid varit djupt imponerade av ert arbete, men till sist höll de där fyra inläggen ni publicerade förra året inte hela vägen fram.

Silhuett-bild-cut

På podsidan gick silver och brons till Overkligt och P3-spel, respektive. Detta är två podcasts vi har den yttersta av respekt för. Eller, en podcast och ett professionellt, studioinspelat SR-program.

Overkligt, vi tycker det är fantastiskt vad ni lyckats uppnå, med enbart sponsring från ett enormt mediebolag i ryggen. P3-spel, imponerande att ni lyckades ta er till tredjeplats i allmänhetens omröstning, med tanke på att ni bara når ut till, ni vet, hela P3s lyssnarskara. Otroligt starkt jobbat, båda två.

Det var så klart många fler än så som var med och tävlade och tog väldigt välförtjänta poäng. Det smärtar oss djupt att vi inte hinner ta upp och tacka dem alla individuellt, men vi blev inte Sveriges bästa spelblogg/-podcast genom att lägga tid på oväsentligheter. Vi skickar helt enkelt ut ett allmänt tack till allihopa och återgår sedan till att göra det vi, bevisligen, gör bäst.