Information

GOTY 2019 – nu slopar vi käbblet!

GOTY 2019

GOTY! GOTY! GOTY! Få saker får speltyckare att gå igång så mycket som kivandet om vilket som är det gångna årets allra bästa spel. En till syvende och sist helt meningslös diskussion eftersom vi alla gillar olika saker. Men ändå ska det bråkas. I år får ni dock söka er annorstädes om ni vill höra 13 jeppar käbbla om huruvida Norman Reedus rumpa är årets spel eller ej. Upplägget ser nämligen lite annorlunda ut än vad ni är vana vid. Så här:

Istället för en lång podd där vi stångar oss blodiga för att få fram en lista som ingen är nöjd med har vi beslutat oss för att i år istället hylla spel vi älskat under året. Det kommer att ske i form av tio kortare poddar som släpps under en tiodagarsperiod. Denna avslutas sedan med en sammanfattande podd där alla våra hyllningar klipps ihop till en. Alltså elva dagar årets spel-podd – rakt in i dina öronhål!

När drar det hela igång då? Jodu, det gör det redan imorgon, tisdagen den 14 januari! Varje dag en ny podd om ett spel från 2019 som gjort extra stort intryck, fram till sammanfattningen fredagen den 24 januari.

INTE NOG MED DET! På lördagen, den 25 januari, är det äntligen dags! Då samlas nämligen stora delar av redaktionen i Stockholm för att fira 300 avsnitt av Svamppod. Det blir podcast, streams och en massa annat skoj. Mer info om det hittar du HÄR.

Mycket nöje!

Kommentarer

 1. Tobbe skriver:

  Jag förstår verkligen beslutet. Men svamprikets käbbel brukar alltid vara årets höjdpunkt när det kommer till GOTY

  RIP

  /Tobbe

 2. Kletet skriver:

  Tråkigt, kul, och förståeligt.

 3. Starfighter skriver:

  Och sen, när ni sänt alla avsnitten, så kan ni sammanställa alla spel ni pratat om i en konkret lista! Och sortera efter hur pass bra ni tycker de står sig mot varandra! Och twittra det som vinner! Om det uppstår meningsskiljaktigheter löses dessa med fördel medelst handgemäng.

 4. Simon Johansson skriver:

  Förståeligt, men samtidigt känns det lite tråkigt att både Svampriket och Giant Bomb nu har valt att kastrera den gamla bråk-modellen. Pakterna, kohandeln, dolkarna i ryggen, I will miss you. Svamprikets GOTY-podd har i flera år varit min absoluta favorit bland årssammanfattningar.

  RIP.

  • Niklas Sintorn skriver:

   Giant Bomb körde väl i år i mångt och mycket samma modell som tidigare, fast med färre övriga kategorier? Att de inte bråkade så mycket handlade väl mer om att de höll med varandra om vilka spel som var bäst i större utsträckning än vanligt?

 5. Peter skriver:

  Nej, bara nej…

 6. Skoberget skriver:

  Tråkigt. Men men, man får ju iaf fler avsnitt att lyssna på.
  Förstår att det blir lättare för er som gör vidden men trist för oss som lyssnar.
  Förhoppningsvis så kanske det kommer en topplista så småningom iaf!

 7. Pär skriver:

  Tråkigt men nu kommer väl Fifa med på listan i alla fall……. eller hur Anders?

 8. Jonas skriver:

  Trååååkigt.

 9. Vaxvesslan skriver:

  Äntligen! Superbra!

 10. Gwyn skriver:

  Nej, vad tråkigt att höra. Detta har ju varit höjdpunkten innan. Absurditeten i att jämföra olika spel från olika genrer och som slår an olika strängar hos er svampar i redaktionen har ju bara vittnat om ert stora engagemang och också om kraften i det underbart differentierade spelmediet.
  Det faktum att det ibland leder till det ni kallar “käbbel” har ju bara förklarat varför det är svamppod man skall följa eftersom ni tar det ni talar om på allvar.
  Ett mycket tråkigt beslut tycker jag personligen.

Skriv en kommentar