Som ni kanske minns bjöd Gamex-avsnittet av Svamppod på mer än bara svamligt spelsnack. På plats fanns nämligen också Svamprikets konstnär extraordinär, Anna, och under avsnittets gång fick vi (de av oss som var där live, i alla fall) följa bilden från skiss till (någorlunda) färdig bild. För de av er som inte kunde vara på plats finns det chans att få ta del av processen i efterhand här.

Som ni kanske också minns (nu får de små grå verkligen jobba!) utlovades chansen att ta hem ett alldeles eget exemplar av bilden ifall man besvarade några korta frågor. Igår tog den tävlingen slut och det har blivit dags att utannonsera vinnaren!

Snart, i alla fall. Först, låt oss ta en titt på frågorna och deras korrekta svar.

1. Vad heter den artificiella intelligensen i Valves succéspel Portal?

Jamen det är ju såklart GLaDOS, eller Genetic Lifeform and Disk Operating System.

2. Fortsätt meningen ”A man chooses, a slave ________”?

3292_96442788974_91537_nSom Ludde kan besvara bara genom att flasha sin Bioshock-inspirerade handledstatuering så är det ”A man chooses, a slave obeys” som Andrew Ryan säger till Jack där nere i Rapture.

3. Vilken sorts vanligt husdjur kan Mario och hans vänner förvandla sig till i kommande Super Mario 3D World?

Vandrande pinne? Leguan? Tam lama? Nej, nej och åter nej. Det är ju en katt!

Men inget av det hade ni väl några problem med? Nä, jag tänkte det. Därför slängde vi dessutom in en utslagsfråga. Och utslagsfrågan löd:

Om du fick designa en ny power-up till ett valfritt spel – vad skulle du då uppfinna för något och i vilket spel?

Vi fick flera bra svar här och det tog redaktionen flera veckors våldsamma överläggningar att komma fram till en vinnare. Men till sist kunde vi alla komma överens om en ensam segrare.

Drumroll please!

Christofer ”Chris X” Schenström!

MM10-MegaMan

Mega Man kirrar krok

Vinner gör han för att han, utöver att svara korrekt på alla frågor, bjöd oss på en sprillans ny förmåga till Mega Man: Hook-Power.

Förmågan beskrivs som en änterhake som kan avfyras i vilken riktning som helst och ger Mega Man förmågan att flyga fram över skärmen till där kroken fått fäste. Men användningsområdet tar inte slut där, utan Mega Man kan även dra skurkarna nära, antingen för en smärtsam knockout, eller för att slänga dem rakt i ansiktet på andra skurkar.

Redaktionen är överens om att Christofer bjöd på den mest genomtänkta och välmotiverade powerupen och allt vi kan säga är grattis till en alldeles egen, toksnygg illustration (som förhoppningsvis inte tar allt för lång tid att dyka upp).