Jag gästade GAMEcore.se’s podcast Radio format och pratade om ett liv med spel.

Direktlänk till ljudfilen.

Jag saxar från deras hemsida.

Avsnitt 86: Ett liv med spel

Radio Format återvänder ut på nätet efter sitt julavbrott och årets första samtalsämne handlar om att växa upp med spel. Vi blickar bakåt men spekulerar även om en framtid med familj och att avsluta sin tid på jorden i värdig spelstil.

Var började allt? När övergick spelmagin till en mer utstuderad fascination för spelmediet? Hur uppfattar vi spel idag i förhållande till förr? Och framförallt, var det verkligen bättre förr?

Detta är bara några av de många diskussioner som vi tar upp i Radio Formats första 2011-program. I vanlig ordning sitter Fredrik och Alex bakom mikrofonen. Denna vecka har de dock sällskap av Samson Wiklund, redaktör på Gameplayer.se.
Det talas om spelsvackor och klimatändringar i samhället för den djupt insatte spelaren. Hur olika åldersgrupper uppfattar personlig spelhistoria. Det läggs även fram hypoteser om hur våra liv som spelfäder kommer att se ut där allt från nattligt smygspelande till raidande mödrar kommer på tal. När det sen är dags att avsluta talar vi om pensionsåldern, hur vi vill avnjuta den på bästa vis och sist ställs det en hypotetisk fråga som vi gärna ser så många av er svara på bland kommentarerna.
Gör er redo för ett spekulativt program som bara är början av ett aktivt och intressant Radio Format-år.

Information
Programtid: 01:44:35
Filstorlek: 95,7 MB

Musik i programmet
01: Mega Man 6 – Windman Stage (00:16:03)
02: Contra – Bill and Lance, Soldier Trance
(Lower Me Into the Steel) (00:40:30)
hämtad från bandet The OneUps nya EP Intergalactic Redux
03: Klonoa – Forlock Twist (01:00:57)
04: New Super Mario Bros. Wii – Overworld (01:22:14)
05: Yoshi’s Island – Ending (01:40:39)

Prenumerera: iTunes eller RSS.