Vi älskar våra patrons, det kan inte sägas tillräckligt ofta. 125 stycken underbara tokstollar som vi hellre kallar för ”Svampadeln”. När svamparna ska betala en tågbiljett för att ta sig till en streamkväll – då finns ni där. När en mick börjar skorra och vi behöver köpa en ny – då finns ni där. Vi uppskattar er enormt. För er som inte är Svampriket-patrons och undrar vad det finns för fördelar med att bli en i Adeln, här kommer en summering:

AFK podcast – 27 avsnitt

AFK podcast

Även känd som Adelns film-klubb. Vår första Patreon-exklusiva podd och lite av vårt flaggskepp på den kanalen. I varje avsnitt sätter sig Ludde och Tommy för recensera och diskutera en film baserad på ett tv-spel. De vill komma fram till följande: finns det en enda scen i filmen som gör spelet rättvisa? Det är ett jäkla härke att ploga sig igenom den ena sopiga filmen efter den andra, men Ludde och Tommy gör det för Adeln – och här kan du fortfarande höra Tommy i poddformat även efter att han slutat på Riket!

En sittning i sänder – 7 avsnitt

En sittning i sänder

Myspodden där Glenn, Ludde och Rikets egna kompositör Anton Karlkvist (som gjort all vår musik) samlas för att prata om ett spel som man tar på en sittning. I vartannat avsnitt bjuder de in en gäst. Det spelas allt från 2019’s missade darling A Short Hike eller det sidscrollande plattformshelvete vi kallar Toy Story till SNES. Det som avgör är tiden, kan man ta spelet på under 4 timmar? Podden har haft sommarlov men nya avsnitt är inplanerade och på gång.

Landon lirar – 5 avsnitt

Landon lirar

Ludde Lundblad tar sig an sin son Landon Lundblad för att visa honom ”spel som var balla när pappa var ung”. Tonåringen får spela sig igenom diverse spelklassiker (Super Metroid! Första Bioshock! Den med Alan!) med pappa hängandes över axeln. I podden får vi veta vem som segrar, ungdom eller erfarenhet…?

Fördomsprofiler – 11 avsnitt

Fördomsprofiler

Med Anna i spetsen så fick redaktionen och Svampadeln skriva ner fördomar de har om redaktionsmedlemmarna som sammanställdes till 11 intervjuer. I varsin pod fick de konfronteras med det ena påståendet efter det andra. Var det det faktum att Glenn har två vänsterfötter som fällde – pun intended – hans begynnande musikalkarriär? Hur mycket fylleslagge har Siri varit i? Och har Anders alltid blåbär i fickan ifall han möter en björn?

Bonuspodden – 100 avsnitt

Bonuspoddar

Ja, du läste faktiskt rätt, 100 bonuspoddar. Som vi utlovade och faktiskt fullföljde när Svamppod startades upp. Och de ligger kvar i det poddflöde avsett för patrons så vill du vara med om en lång, lååång tidsresa, scrolla bakåt och ta del av dumheterna!

Utöver det så kommer det hela tiden nya förhandstittar på videor och quicktitts som ska släppas på Riket i Patreon-flödet.
Sist men inte minst: Den exklusiva Discord-kanalen ”Svampadeln”. Där får ni vara med och bestämma och rösta om Svampriket-angelägenheter, få exklusiva förhandstittar och såklart bara hänga runt och prata med alla fina människor.

Lite nyfiken? Ta en titt på vår Patreon HÄR.