Spoilercast

Spoilercast: Mass Effect

Så är det då äntligen dags att avtäcka vårt hemliga podprojekt, något som vi nu jobbat med och hållit hemligt i över ett halvår. I samarbete med podcasten Play Before You Die så har Anders och Tobias från Svampriket gjort en Spoilercast på hela Mass Effect-trilogin. Alla fyra med olika karaktärer, teorier, val, konsekvenser och romanser.

Idag släpps det första avsnittet, som täcker hela det första spelet och klockar in på över 4 timmar och 45 minuter. Håll till godo, del 2 släpps om några veckor!

Länkar:


Hämta här

Kommentarer

 1. John Andersson skriver:

  Passar så bra, spelade genom första Mass Effect för bara några dagar sedan. Körde ett slags “femme fatale”-team med min femshep(soldier), Liara och Tali. Fortfarande fantastiskt storyberättande på sina ställen!

  Kul med ny pod! Kände igen reaper-ljudet i teasern men det ljudet har ju 97% av alla trailers nowadays 😉

  SKOJ! Will listen!

 2. Shotgun Facelift skriver:

  NICE. Detta ska bli gött att lyssna på. Kanske inspirerar detta mig att spela ettan! Yup, jag är en av freaksen som bara spelat 2 och 3. Älskade dem något vansinnigt ändå tho.

 3. Tobias Gustafsson skriver:

  Men vad härliga ni är! Mass effect är mitt favoritspel så jag hade inte kunnat önska mig ett bättre podprojekt än det här. Vilket galej!

 4. Linda skriver:

  EXALTERAD

 5. Marcus Larm /Mulker skriver:

  Härligt!

 6. Robin Gårdestedt skriver:

  Gött har man något riktigt bra att lyssna på nästa vecka förutom Retroreeesan!

 7. Lina skriver:

  JÄVLAR vilken inledning! Så bra så det blev lite blött i trosan.

 8. Axl_Rock skriver:

  Längtar till nästa del. Underbar underhållning

 9. Johan Hellström skriver:

  Så underbart episkt. Nästan som en sammanfattningsversion av sagostunden (som var det man såg fram emot) från retroresan.

  Riktigt skoj att ni gör varsin genomspelning och därför kan jämföra och diskutera diverse val/konsekvenser.

  ME är den spelserie som fängslat mig mest och har spelat igenom alla 3 flera gånger, med olika klasser, renegade/paragon etc. Dreglar därför lite efter nästa avsnitt.

 10. Jon Nordlander skriver:

  Gametrailers har en dokumentärserie i 3 delar om soundtracket i trilogin. BackTrack. http://www.gametrailers.com/full-episodes/bokf9s/backtrack-composing-mass-effect–episode-i.

 11. Peter G skriver:

  Grymt bra pod!
  Har aldrig ägt en X-box och är ärligt talat inte så intresserad av att köpa en heller. Därför har jag aldrig kikat närmare på denna serien. Kommer troligen aldrig att ta mig tiden att spela igenom det heller så att få lyssna på det i podcastform medans man grejar med huset är riktigt bra.

  //Peter

 12. Jeff Ödeen skriver:

  Har inte spelat spelet med uppskattar ändå podden, som fan! Längtar till nästa avsnitt!

  // grappen

 13. Baconbackwards skriver:

  Jättebra podavsnitt, ert bästa 2014 enlig mig. Fick lite sagostund vibbar ibland och der är ju aldrig fel. Jag har spelat 1an på pc för länge sen och fick många aha komma ihåg ögonblick. Kommer skaffa 3an till Wii U snart så det är ju helt perfekt att kunna ladda upp inför den med det här avsnittet och nästa.

  Tack för ett bra avsnitt och ser fram imot nästa ! 🙂

 14. Fobb skriver:

  Hej! Tack för en fantastiskt avsnitt! Jag gillade speciellt Tobias historia om då han var i Kina, då jag upplevt något liknande. Med ett mörkt och tryckande novemberväder utanför fönstret, på en ensam planet, i en övergiven bas, med den otroligt ensliga musiken i bakgrunden. En enormt stark känsla av melankoli, men samtidigt något väldigt vackert… Det känns fortfarande i hjärtat.

  En fråga också: Är det någon annan här som spelat på PC? Jag tycker det verkar vara lättare att kontrollera karaktärerna med mus och tangentbord, speciellt alla olika förmågor som man kan mappa ut på hotkeys. Jag spelar själv mest på PC dock, så kanske är en vanesak. Vore iaf intressant att höra om någon har testat både PC och konsol, om det är någon skillnad? Ser fram emot nästa avsnitt!

  Fobb

  • Tobias Andersson skriver:

   Tack för att du lyssnat 🙂 Melankoli är en märklig känsla, kall och hård men ändå så tilldragande. Mass Effect prickade verkligen något hos mig på det där hotellrummet i Kina, utanför fanns massor med folk men knappt någon som kunde förstå mig. Det är med blandade känslor jag tänker tillbaka på den månaden men just melankoli är nog det som lyser starkast.

   Ingen av oss spelar egentligen på PC förutom nåt indiespel då och då. Spelet utvecklades i första hand till Xbox360 så PC-kontrollen gjorde om i efterhand, jag har dock inte testat så jag kan inte uttala mig.

 15. Lovelime skriver:

  Sagostund blandat med uppslagsverk, lysande för mig som inte spelat Mass Effect alls, men har många vänner som är helt lyriska över allting med serien förutom treans slut då. Men nu kanske jag kommer förstå mera av spelen när de diskuteras.

  Har alltid tyckt att spelen ser så generiska ut designmässigt, lite “vi tar allt ifrån all annan sci-fi och slår ihop det” och får då ingen unik prägel. Så jag har aldrig blivit sugen på att spela.

  Får se om ni kan ändra på detta då kanske.

 16. Urmelkott skriver:

  Har väntat på den här sen ja fick smygande reda på det över en pizza efter rr-meetup. Riktigt bra underhållning och ser fram emot dom andra delarna! Keep up the working of keeping work to do better then good goodness of podcasts!

 17. Ruben skriver:

  Oj. Vilken upplevelse.
  Först att sänka ner 47 egna timmar under väldigt kort tid på min egen första genomspelning. Samtidigt som jag otåligt väntar på att bli klar innan jag tillåter mig själv att lyssna på podden. Sedan att faktiskt bli klar och vara helt fnittrig efter slutet (goody two-shoes hela vägen). För att sedan andäktigt kunna lyssna på era val och även sitta och muttra när ni till slut blev för trötta för att förstå vad ni egentligen sade till varandra.

  Som ni påpekar så finns det en radda gameplaymässiga brister (usch, spelet känns som ett spel!), men när det är som bäst så är det genuint engagerande och spännande. Slutspurten från Virmire till eftertexterna är magnifikt.

  Det jobbiga nu är att ni verkligen peppar till mer spelande. Men ska jag ta ett varv till i spel 1, eller fortsätta min Paragon-resa i spel 2? Borde jag istället lugna mig och koncentrera mig på att faktiskt vara en fungerande medlem av samhället eller isolera mig och maratonspela allting? Frågor, frågor…

  Och vad är det för påfund att inte kunna ragga upp Joker? Klart jag vill flörta med Oz från Buffy The Vampire Slayer (Seth Green)!

  Peter kanske skulle ha spelat PC-versionen: Då kan du nämligen trycka på VILKEN KNAPP DU VILL för att komma vidare på startskärmen.

  Ja… Nu ska jag lugna ner mig och inte spela någonting på ett tag. Måste smälta det här.

  Tack för bra podd, alla medverkande.

 18. Tobias Andersson skriver:

  Namnet på greppet jag sökte där något startar mitt i handlingen är “In medias res”, om någon nu satt och blev förbannad för att vi inte kom på det 🙂

Skriv en kommentar