Svamppod

Avsnitt 89: The Evil Within & The Vanishing of Ethan Carter

Det är endast två spel på menyn i veckans avsnitt, men vi har så mycket att säga så avsnittet blir ändå det längsta för säsongen hittills. Anders och Tobias ljuger fiskehistorier med varandra (jämför Platina-troféer) medan Anna peppar (och surar) i Pepphörnan och Peter har raidat med Svampriket-klanen i Destiny. Mycket nöje!

Avsnitt 89: The Evil Within & The Vanishing of Ethan Carter

Kommentarer

 1. DS skriver:

  Tips!

  Det vore kul att höra vad alla i podden tycker om de spel som recenseras. Kanske efter att tummen delats ut så går ni laget runt och låter var och en berätta hur peppade/opeppade de själva är på att kolla in spelet.

 2. Kannibalkocken skriver:

  Hej!

  Jag kan nästan tycka att det var ”bättre förr”, utan betyg. Det första som hände när en tumme skulle delas ut var ”hmm nja, inte riktigt en tumme upp men nästan. Fast jo! Eller ne!”.
  Hör man inte på själva diskussionen om det är positivt eller negativt? Därför har nog sifferbetyget alltid funkat. Det tillåter en att vara både för och emot.

  Hur som så gör ni ett riktigt bra jobb och det blir faktiskt ganska skön variation på avsnitten när det är lite olika folk varje vecka. *tumme upp* 😉

 3. Grinde skriver:

  Tjenare!

  Först och främst vill jag tacka för en jättebra podcast!
  Det är alltid lika roligt att lyssna på er samtidigt som jag traskar omkring på jobbet.

  Undrar lite mer om ni har några fler tips på Twin Peaks liknande spel som ni tog upp idag, har själv kört Alan Wake, Deadly Premonition och Vanishing of Ethan Carter och tycker dom ger en väldig Twin Peaksande (?) känsla.

 4. Björn Rosenthal skriver:

  Jag har följt er och även retroresan i flera år nu. Det har pratats väldigt mycket gamla spel. Men jag hör nästan aldrig någon nämna megadrivens gamla klassiker phantasy star eller Shining force. Har ni alla missat dom? Phantasy star 4 väcker för mig precis samma känslor som final fantasy 6. Har ni inte spelat dessa spel så har ni några underbara spel att upptäcka.

  Tack för att ni gör mina dagar så bra!

 5. Rapparmannen skriver:

  Yoooooo! SUP???!

  Blev inspirerad av ert skräckspel snack så jag och några till skall köra en skräckhelg tillsammans. Vi alla spela samma spel och prata i skype tillsammans.
  blir bl.a indie spelet Among the sleep, förmodligen slender arrival och 7 days.

  Fick även låna hem Bayonetta till ps3. Efter så mycket snack om det så var jag tvungen att testa spela det.

  VILL NI HA RECENSION OM DESSA SPEL???

  Tänkte svara på frågan ni svarade/frågade på från förra veckan.
  Jag har tyckt sen i början av mina svampptid kommentarer och frågor har det känt som ett suck varje gång ni läser upp mina frågor. och förra avsnittet kändes det som ni la ner tid och energi på frågan och svarade väldigt fint. Hoppas ni fortsätter med det 🙂

  En väldig kul fråga här som jag hörde om er gamla avsnitt nr 53.
  Jag skulle vilja att alla, utom anders, ska formulera vad anders jobbar med och vad han gör. Det var så kul när jag hörde det idag så jag ville ta upp det igen ^^

  Live long and prosper ! o.o –w

 6. Joel skriver:

  Tjänna! Lång time lurker first time caller.. eller, ja ni fattar.
  Schysst pod som alltid, tycker som tidigare talare att det är väldigt roligt med ett rullande schema på poddarna. Detta utesluter i stortsett ett behov att gäster, dock förstör det lite den där familiära känslan i alla fall jag vill ha av en podd, att man tycker sig lär de man lyssnar på varje vecka.

  Detta avsnitt var speciellt bra på de där sakerna just jag vill ha av svamppod. Diskusioner, utsvävningar, lite mys, samt göttitgt snack om spel så klart. Tycker vissa avsnitt den senaste säsongen varit lite kalla! lite för mycket: NYHETER, BLIRE TUMME ELLE EJ? INGE SKITSNACK BARA SPEL! ja, ni förstår poängen..

  En fråga också, köpte tidigare i år min första PS3 .. sist på pucken som vanligt, dock skulle jag gärna vilja ha lite tips på de där riktigt bra tittlarna och då helst inte klassikera, som arkham serien, last of us, tomb raider osv, utan de där som kanske smugit lite under radarn men är riktigt bra!

  Jävlar i havet detta vart långt… jaja.. tack för en alltid hög lögsta nivå och en riktigt härlig podd!

 7. Quid skriver:

  Peter nämnde Warhammer 40000: Eternal Crusade i podden, ett spel som jag har hållt ögonen och tyvärr ser det riktigt dåligt ut. Finns en hel del gameplay på Twitch, men det känns bara stelt och slött 🙁

  • Peter Ahonen skriver:

   Ack. Inte förvånande dock. Jag snubblade över titeln och kände kort en pepp pga 40k. Men ja. Bleh

   • Quid skriver:

    Konstigt egentligen att finns så få bra spel från 40k-världen. Kan bara komma på Dawn of War och Space Marine, allt annat har varit mediokert 🙁

    Det gäller ju faktiskt för alla Games Workshops världar när jag tänker efter, dom är helt enkelt inte bra på att samarbeta med spelstudios…

 8. jonmlr skriver:

  Tja,

  Är sugen på Shadow of Mordor, men det som håller mig tillbaka är att jag tycker det känns repetitivt. Så Anders(du som håller det högst), vad är det som gör att man känner för att fortsätta spela? För det jag sett så känns det som att man bara springer runt från camp till camp och dödar orc-warlords på olika sätt. Och nån vidare story verkar inte finnas, mer än att hämnas.

 9. jonmlr skriver:

  En kort fråga till. Går det att hoppa in i Batman: Arkham City och skippa Asylum? Då Asylum tyvärr inte finns att köpa till någon konsol jag äger. Medans City finns för 150:- till Wii U.

Skriv en kommentar