De senaste åren är det inte enbart ett Call Of Duty som Activision spottar ur sig varje höst. De har även lyst upp höstmörkret med Skylanders-serien. Trogna läsare av Svampriket vet att  detta är en spelserie som jag gillar skarpt. Det är nu fjärde gången jag besöker Skylands och den här gången har spelet undertiteln Trap Team. Efter jättar, figurer som går att sära på och göra nya kombinationer av är det nu dags för fällor att göra entré, tillsammans med en rad nya karaktärer förstås. Med fällorna, givetvis en för varje element, kan du nu fånga in fiender du möter på din väg, för att sedan kunna spela som dem. Mycket av mera, med andra ord.

Min son, som faktiskt är ett ännu större Skylands-fan än mig anser att Trap Team är det bästa Skylanders-spelet hittills
När Giants (det andra i serien) släpptes blev jag lite orolig att serien skulle självdö, då just Giants inte var mer än okej. Det var absolut ett underhållande spel, men nyhetens behag hade lagt sig. Det var inte samma ”wow-känsla” när figurerna fick liv på min TV. Men sen kom Swap Force och introducerade mer än fler balla karaktärer – nämligen ett väldigt underhållande gameplay. I Swap Force kändes Skylands ibland lite som att det kunde vara en grannby till Marios Svamprike. Den känslan är inte lika påtaglig i Trap Team men den finns där.

Min son, som faktiskt är ett ännu större Skylands-fan än mig anser att Trap Team är det bästa spelet hittills. Han tycker att det här med fällorna gör att det blir mer roligt och spännande att spela. Själv tycker jag att fällorna inte tillför jättemycket, då jag hellre spelar som en Skylander än en skurk. Men jag tycker fortfarande att det lika fantastiskt att ställa en figur på min portal och se den få liv på min TV. Jag blir 7 år gammal igen, vilket är en skön känsla. Att gå i barndom behöver inte alltid vara något negativt.

Fällor! Det nya svart!

Nu har jag återigen öst beröm över ett Skylanders-spel. Vilket jag inte kan påstå att programmet REA på Barnkanalen gjorde förra veckan. Där pratade de om att en blir ”lurad” när en köper startpaketet av spelet då det krävs att en har alla figurer för att klara av det. Det stämmer inte riktigt. Visst blir det lite roligare om en har en figur från varje element, men det är inget måste och det krävs verkligen inte att en har alla figurer. Vidare påpekade de att det kunde bli en dyr historia med Skylanders om man ska inhandla alla olika figurer. Jag har ett helt annat synsätt. Jag anser personligen att Skylanders (även Disney Infinity för den delen) är ett smart och ekonomiskt sätt att få spelglädje. En ny figur kostar runt 150 kronor. Jämfört med vad ett nytt spel kostar är det inte mycket. Förstår ni vad jag är ute efter här? Istället för att köpa ett helt nytt spel räcker det med att köpa en ny figur för att få lite ny spelglädje i sitt liv. Detta gör även att spel som Skylanders får väldigt lång livslängd. Att köpa en ny figur då och då görs så att det känns lite som att hela tiden få ett nytt spel. eller i alla fall ett nytt sätt att spela spelet på. Nya figurer har inte bara annorlunda attacker utan den kan även göra så att du får åtkomst till nya ställen av världen i Skylands. I min värld är dessa figurer som otroligt prisvärda DLC.

Än en gång har Skylanders bevisat för mig att det fortfarande är ett spelserie att räkna med. Återstår att se om det kan överbevisa mig nästa höst igen.