Efter att ha tillbringat drygt tre timmar i Sunset City kände jag mig färdig. Jag kände att jag aldrig mer vill sätta min fot i den staden. Min vistelse hade varit rörig och tråkig. Var jag än vände mig så fanns där en uppsjö av monster som omedelbart krossade mig och min självkänsla. Jag som hade peppat så mycket på detta spel. Jag började mer och mer tro på vad min kollega Linus sagt om spelet, efter att han hade varit iväg och testkört en demo av det. Jag var besviken. Det var helt enkelt skittråkigt.

Att ständigt hålla sig i rörelse med hjälp av att grinda och hoppa på i stort sett allt som finns i staden är det enda sättet att överleva
Efter en natts sömn beslöt jag mig ändå för att återvända till Sunset City. Mitt andra besök blev inte alls som mitt första. Nu insåg jag plötsligt vad staden förväntade sig av mig och vad den ville att jag skulle göra. För att förstå dess storhet var jag tvungen att bli ett med den. Jag måste bli stadens bästa vän och anamma allt den har att erbjuda. När jag väl gjorde det så blev det omedelbart en fröjd att befinna sig där. Det var helt enkelt skitkul!

Sunset Overdrive är en förbannat underhållande tredjepersonare. Men om en tacklar det som en brukar göra med tredjepersonare så kan jag lova att en får en lika dålig upplevelse som jag hade mina första tre timmar tillsammans med spelet. Saken är den att om du tror att du kan hålla dig på marknivå och överleva så har du fel. Tänk dig en mix av Infamous-seriens gameplay och de en gång så underhållande Tony Hawk-spelen, så får du en ganska bra bild av vad som väntar dig på gatorna i Sunset City. Det är fullt ös som gäller. Att ständigt hålla sig i rörelse med hjälp av att grinda och hoppa på i stort sett allt som finns i staden är det enda sättet att överleva.

Du spelar som ”Player” en typsik loser-karaktär som jobbar som sopplockare. Det fina med ”Player” är att det är du själv som bestämmer vad hen skall ha för kön och hur en ska se ut. Men det är inte på det sätt en är van vid, att det finns en viss uppsättning med utstyrslar för män respektive kvinnor. Här får en mixa i stort sett precis hur en vill. Även när det kommer till sådana saker som frisyrer och ansiktshår, vilket känns helt rätt i tiden.

Player är som sagt en loser, men givetvis blir det upp till hen att rädda Sunset City från sitt öde. Ett öde som går ut på att ett elakt företag vid namn Frizzco har lanserat en energidryck som förvandlar stadens invånare till monster. Visst låter det lite fånigt? Det är det också, men det är fånigt på helt rätt sätt. Det var faktiskt länge sedan som jag fann en story i ett spel så här underhållande, men framförallt välskriven. All dialog i spelet är i stort sett helt fantastisk. Jag har skrattat högt fler gånger än vad jag kan komma ihåg. Insomniac visar att de har stenkoll på populärkultur och det är en fröjd att höra och se alla fyndiga referenser.

Sunset Overdrive kan mycket väl vara den titeln som gör att Microsoft kan få lite fler maskiner sålda. Med ett otroligt underhållande gameplay, när jag väl förstod mig på det och en extremt underhållande story har det gett mig en av mina bästa spelupplevleser under 2014. Jag kommer absolut inte skrika GOTY, men det är utan tvekan det mest underhållande spelet jag har spelat i år. Jag är fullt medveten om att jag bara för någon vecka sedan skrev typ exakt samma sak om en viss häxa och hennes spel, men Sunset Overdrive har petat ner henne från actiontronen.

I helgen ställde vi om klockan till vintertid. Dagarna blir kortare och mörkare. Det bästa botemedlet mot det är inte en resa till en söderhavsö. Nä, en tripp till Sunset City är det botemedel du behöver.