Då var det dags igen att spela en portning till PS3 och Vita, konsolerna dit allt fler indie-spel letar sig. För även om Stealth Inc må vara ett nytt namn för oss så har spelet tidigare gått under namnet Stealth Bastard till PC. Jag verkligen älskar att se hur indiespelen hittar till de olika stationära konsolerna, även om vi får vänta ett tag. För de som vill ha tajt kontroll och en bra upplevelse för sina pengar så kan det vara värt väntan om man inte har en kontroll till datorn eller en telefon med Android-system.

Stealth Inc må ha ett av de mest avslöjande namnen i branschen. Du tar dig an att styra en liten androidenhet där det handlar om att smyga sig igenom stora industrikomplex fyllda till bredden av faror och frustrerat huvudkliande. Är det någonting som spelet gör bra, så är det verkligen pusselmomenten. Spelet har en oerhört välpolerad bandesign med en kontroll som man inte önskar sig något mer av. Kort sagt så är det nästan alltid ditt eget fel om du dör. Dör kommer du för övrigt att göra en hel del, och tankarna går snabbt till trial and error-spel som Limbo, med en touch av Metal Gear när det handlar om smygande.

Personligen så kan jag dock tycka att estetiken kan kännas uttjatad efter ett tag, och jag själv önskar att få svar på mycket fler frågor än som uppkommer under spelets gång. Det roliga är dock att det är som om jag skulle be om mer varierande miljöer toppat med ett matinéäventyr i Tetris. Visserligen får vi en del av svaren som man frågar efter om man lyckas klara sig till slutet. Men det är inte riktigt det spelet handlar om. Spelet sätter snabbt upp målen för och gör det aldrig otydligt att det hela tiden kommer att handla om pussellösning och att undvika de faror som finns med fingerfärdighet och reflexer. När spelet är slut så finns det sedan flera möjligheter att låsa upp fler banor eller helt enkelt försöka polera sina rekord i rankingen. För de som ändå inte är nöjda så kommer det finnas ett DLC-paket att dra hem med ännu fler banor. Spelet är helt klart spelvärt och introducerar genom spelets gång hela tiden nya förändringar och material i omgivningen för att du inte ska tröttna. Gillar du den här typen av spel så har du här ett oerhört välpolerat spel som än en gång utnyttjar cross-playfunktionen, vilket betyder att du får ett digitalt exemplar till både PS3 och PS Vita.