1433411857-33-capture-d-ecran-pc-playstation-4-xbox-one

Gäsp.

Årets stora E3-presentationer är över, och under de senaste åren har det blivit allt tydligare att E3 inte är för mig. Jag har länge varit ointresserad av spelvärlden, och både PS4 och WiiU samlar damm under teven. Min 2DS har jag inte ens rört på flera månader nu. 2013 var mitt kanske bästa spelår någonsin, men sedan dess har det varit dött. Jag tittar på Microsofts presentation och ser nästan bara shooters och bilspel, Sony är inte mycket annorlunda, medan Nintendo bjuder på sin svagaste E3-presentation någonsin (VAR ÄR MARIO UNIVERSE?!). Det enda som intresserat mig är det som inte är speltitlar, som exempelvis Xbox Ones bakåtkompabilitet eller vad HoloLens kan innebära för bordsspel om tekniken faktiskt funkar så bra som presentationen vill få oss att tro. Förutom det har det bokstavligt talat bara varit två titlar som intresserat mig – Beyond Eyes och Unravel. Det är synd att indiespelen allt som oftast bara swishar förbi i ett hastigt montage, när jag nyss tittat på en otroligt tråkig och oinspirerad demonstration av Gears of War 4 där 80% av skärmen bestod av mörker hela tiden. Det finns ingenting kul och spännande med spel just nu!

A state-of-the-art technology demonstration video was created and shown at the Sony Computer Entertainment press conference on May 16, 2005, in Los Angeles, California in preparation for the development of next generation software.  The video recreated a scene from the opening sequence of FINAL FANTASY VII, the seminal 1997 hit on the PlayStation(R) game console, by utilizing the next-generation, high-performance processor Cell. (PRNewsFoto)

Världens mest mjölkade spel?

Jag tröttnade på vad spelvärlden erbjöd mig under GC/PS2/XB-generationen, och höll mig till Unreal Tournament från 2000 till 2005. Nu känner jag samma omotiverande tristess genomsyra spelvärlden, medan Unreal Tournament 4 väldigt snabbt börjar bli ett väldigt bra spel. Kommer historien upprepa sig? Jag vet inte, kanske kommer det spännande spel. Kanske är de bara inget som visas på E3. Kanske är E3 inte för mig. Kanske är det bara för pang pang och vroom vroom och actionfyllda rollspel i öppna världar som inte ser ut att erbjuda något nytt. Kanske har min spelsmak glidit för långt från den breda massan. År 2006 var det Wii och DS som drog mig tillbaka till konsolspelandet, med ny teknik och nya idéer som var roliga att se förverkligade. Men just nu ser jag ingenting sånt, alls. XBO och PS4 är lika konventionella som spelkonsoler alltid varit, och WiiU varken utnyttjar hårdvaran eller bjuder på intressanta speltitlar. Men just nu ser det ut som att spelmediet håller på att tappa mig igen, och det är inget som varken Fallout 4 eller Shenmue 3 kommer kunna ändra på.