Ludde och Anders ber om er uppmärksamhet en kort liten stund. För tre snabba intryck om brödrakärlek, leksaker och.. lite mer leksaker.

Brothers – A tale of two sons (Xbox One)

Det här med återutgivningar av spel är något som jag ofta inte kan se någon poäng med. Jag kan tycka att de mest är ett fult sätt för utgivare att tjäna lite mera pengar. Men ibland känner jag tvärtom och anser att återutgivningen är ett måste, då vissa spel ska ALLA spela. Brothers är ett sådant spel. Missade du det när det kom till förra generationen ska du omedelbart ladda hem denna pärla och uppleva en av 2013 års bästa spelupplevelser. Gameplay är simpelt men samtidigt genialt och historien kommer garanterat få dig att gråta.

/Ludde Lundblad

Toy Soldiers: War Chest (PS4)

”War Chest” är min andra riktiga kontakt med Toy Soldiers-serien. Där jag verkligen tog till mig ”Cold War” från 2011 så är det svårare med uppföljaren från i år. Inte för att det är ett så mycket sämre spel. Faktum är att War Chest rent spelmekaniskt tillför ganska få nyheter. I vissa spelmekaniska aspekter så innehåller det till och med färre valmöjligheter och alternativ än sin föregångare. Istället har fokus lagts på hjältarna, som kan vara allt från regnbågsbajsande ponnys, eldsprutande drakar, tyska mustaschsoldater och He-Man. Bara att Masters of the Universe-figurer finns med i spelet borde sälja in mig direkt. Men förutom att allt häftigt i spelet antingen behöver grindas fram eller köpas så känns hela spelet som en väldigt ofärdig upplevelse. Spelet är ganska fult, buggar och laggar väldigt ofta och lämnar sammantaget ett väldigt ofärdigt intryck. Det är fortfarande rätt kul att spela emellanåt och det mesta går säkerligen att patchas ihop. Men i detta fallet är potentialen så mycket större än själva spelet, tyvärr.

/Anders Brunlöf

Disney Infinity 3.0 (PS4)

Tredje gången gillt brukar en säga. I fallet med Disney Infinity stämmer det till punkt och pricka. Inte för att de två tidigare delarna har varit dåliga, men nu med den tredje versionen så har de hittat hem. Aldrig har det varit så kul att spela med figurer och en platta. Att det nu dessutom är fokus på Star Wars universum gör det hela ännu mera awesome. Men det är absolut inte enbart min kärlek till Star Wars som gör att jag imponeras av 3.0. Gameplay är roligare och mer varierat än de tidigare delarna. Äventyret för Inside Out är till exempel ett renodlat hederligt plattformsäventyr i Little Big Planet-anda. Jag har svårt att se att Skylanders och de nya Superchargers kan toppa det här. Däremot ska det bli spännande att se om LEGO Dimensions kan ta ner Disney från tronen, när det kommer till spel med ”leksaker-som-kommer-till-liv”.

/Ludde Lundblad