Svamppod

Avsnitt 142: Digimon Story: Cyber Sleuth, XCOM 2 och Firewatch

Ludde, Niklas och Glenn! Där har vi trion som ger er Sveriges bästa spelpodcast denna vecka. Det pratas om digitala monster, utomjordingar som inte är gröna och hur livet som eldvakt kan vara. Vi får även höra om varför Glenns liv inte kan vara en musikal och så blir det lite fokus på word wide webb.

Linus har dessutom varit och pratat med indiestudion That Brain om deras spel “20,000 Leagues Above the Clouds” och om indieinkubatorn “Stugan”. Ni hör en intervju i avsnittet och kan läsa ett längre inlägg om spelet och projektet “Stugan” i ett inlägg via den här länken.

Trevlig lyssning!

Länkar:

Hämta här

Kommentarer

 1. BooliBoo skriver:

  Finns väldigt mycket intressanta spel som ryktas komma i år iaf. Ratchet and Clank, Dark souls 3, Fifa 17, Unravel, Zelda, Uncharted 4, no man sky, Elder scrolls, Xcom2,Quantum break, Dirt rally, Hitman, Mirrors edge 2, FF7, Mass Effect andromeda, mafia 3, Deus Ex. Sen har jag glömt ganska många så att välja 5 känns tufft men det slutar som vanligt att man köpt 40 spel.

  Semla är en semla annars är det en vaniljbulle med grädde eller en nutellabulle med grädde. Dont take my semla away. Äter ni en semla med torr bulle bör ni byta ställe. Det är samma sak när man åker hem till folk som har bakat torra jäkla bullar som man tvingas äta för att vara snäll. Lär er baka för fan eller köp riktiga bullar!

  Många superkrafter går ihop känns det som. Kan du flyga så vill man gärna inte flyga i 50 men gör man det i 2000km/h vill man gärna inte komma in i ett regn då det lär göra fantastiskt ont och kylan och g krafter och..

  Kul att lyssna på men för fan rör inte semlan….. fast jag har nog inte ätit någon i år ironiskt nog. Kanske får köpa 10 idag för att fylla kvoten. ?

 2. T4 Was Here skriver:

  *brakar genom väggen*
  VAR DET NÅN SOM SA DIGIMON?!

  Åh, synd att ni inte gillade det efter som det behövdes en namninsamling för att få det lokaliserat…
  Yea, det är anledning till att ni inte har hört nått från Digimon på ett tag.
  Ah well, dom har ju inte behövt sälja sej till pervos än till skillnad mot stakas Medabots.
  http://gematsu.com/2016/02/medabots-girls-mission-clothes-tearing-hyper-finish-attack
  Poor wee robots that turned out to be aliens…

  Gammal Anime Spoilers aside, så tro jag att du har rätt om att spelet är mer för Digimon fans som jag för det lilla jag sett av spelet har ser balt och dum anime roligt ut.
  Och när det kommer till Vita spel så litar jag mer på Liam från super best friends play än… Fan vad dålig på namn jag e! (Kommer inte ens ihåg vad dom i min DnD grupp heter, både i och utan för rollspelet!)
  Also hans video är ett jävla bra argument.
  https://www.youtube.com/watch?v=G8VGEHVdMvQ

  Anyway så har jag inte råd att köpa det just nu på grund av:
  https://www.kickstarter.com/projects/idwgames/teenage-mutant-ninja-turtles-shadows-of-the-past-b/description
  Jag vet att jag redan har posta länken förr men Brädspels Ludde(eller annat Turtles Fan) borde inte gå miste om chansen att vara med på det här.
  Om det är någon man kan tänka sej förlora Kickstarter oskulden till så är team-uppen mellan Kevin Eastman(behöver jag ens säg vem det är!) och Kevin Wilson (skapare av brädspelen DOOM, Descent journeys in the dark och Arkham Horror) ganska nice, right?
  Och tänk på hur mycket pengar man sparar tack vare alla stretch goals.
  För du har väl sett hur många dyr Expansions Paket det finns till Arkham Horror och Descent right?
  Nu får man vad som säkert hade kosta skjortan på köpet plus exlusive artwork Kevin Eastman.
  Fast även om du inte vill/kan köpa det Ludde så kan du väl var snäll och berätta för dom andra turtles fans som lyssnar att det finns.
  Om du inte redan gjorde det i nått avsnitt jag inte hunnit lyssna på än, then its egg on my face. HAHA!

  I’ll be back to tell varför Digimon anime är bättre än Pokémon anime later.
  God natt!
  -T4

  • T4 Was Here skriver:

   Okay jag har redan posta om detta till Retroresan så jag ska fatt mej kort.

   Pokémon har en bättre formula som har hållit den i liv ända tills i dag men Digimon är bättre overall för dess story, karaktärer och vilja att deala med lite tyngre kids grejor som skilsmässa och adoption.
   Och digimon dog. Lite bigger av en deal alltså.

   Nu antar jag att jag måste rekommendera nått ur serien men efter som jag vet att ni inte har tid för en hel anime serien så tipsar jag om en film i stället. Nej, inte Digimon the Movie, utan dess “avkomma” Summer Wars som är gjord av samma regissör på lite samma cyberspace tema och finns på SFBOK för en hundring.

   Fast om ni måste veta vilken av Digimon serierna som är bra så för trean TAMERS bäst följt av originalet Adventure som har fått en ny efterföljar serie förra året. the D is back kan man säja!

   Also har inte spelat klart Xcom:EU till ps3 än så jag bry inte så värst mycket om tvån.(och jag kan säja det samma om massa andra spel som kommer~)
   Förutom orm-brudarna då~
   Now thats something I’d love to &(/%( in the %/&¤%&¤ if you know what I “#¤%&!

   -T4, b4 getting Vaudeville Hooked out of the room like the dirty furry(sub-type bug) he is.

   • T4 Was Here skriver:

    *tittar in genom hålet i väggen*
    Vänta, en sista sak. Här är en länk till en Turtles Podcast som intervjuar Kevin Eastman om brädspelet och lite andra grejer.
    http://turtleflakes.podomatic.com/entry/2016-02-21T18_53_43-08_00
    För även om ni skiter i brädspelet så borde det var intressant att lyssna på än då, liksom.

    -T4 out

   • BG Pixlarn skriver:

    +1 på den! Digimon Tamers är fanimej en skitbra serie. Lite seg start, men jävlar när det kommer igång asså. Synd att vi inte fick en svenskdubb på den. 🙁

    Digimon var ju på många sätt motsatsen till Pokemon; En skitbra anime som tyvärr aldrig fick några solklara höjdarspel. Så vitt jag vet iaf, inte haft koll på spelen det senaste decenniet.

    Inte helt såld på Adventure Tri ännu. Skönt återbesök till Tai och gänget, men det märks att hela projektet har fått gå igenom lite development hell. Ska dock fortsätta kolla för att se vart det beger sig.

  • Olov L skriver:

   Har du sett att Escapade Gaming gör en storbeställning av TMNT-spelet? Förhoppningsvis går det att spara lite fraktpengar så.

   http://escapadegaminggear.com/product/kickstarter-preorder-tmnt-shadows-of-the-past

  • Olov L skriver:

   Äsch, nu insåg jag att tiden gått ut. Sorry.

 3. Linkan skriver:

  Bra program!

  Tänkte bara säga att Lindesbergs slogan kanska inte är som Glenn sa…
  Såg en skylt vid mellersta infarten imorse på väg till jobbet. På den stog det ” Lindesberg, Bergslagens själ.” Det låter ju bättre eller hur?!

  Hoppas detta blir ett år med massor av roliga spel!
  The Division, Uncharted 4, Doom, Dark Souls 3, Horizon Zero Dawn m.m
  Men det är dessa soel som SKA inhandlas av mig iaf.

 4. Olov L skriver:

  Jag har ofta röda tröjor på mig och mitt navelludd brukar vid dessa tillfällen vara rött, med inslag av vanlig navelluddsfärg. Trevligt att kunna bidra med viktig info.

Skriv en kommentar