Svamppod

Avsnitt 154: Overwatch (open beta)

Denna vecka bjuder Svamppod på en, vad vi inom redaktionen börjat kalla för duo-podcast. Den här gången är det Ludde och Peter som gör sitt bästa för att även denna vecka leverera ännu  ett helt fantastiskt avsnitt av Sveriges bästa spelpodcast. Det pratas en massa om den öppna betan av Overwatch som var i helgen och en hel del om de kommande Call Of Duty och Battlefield-spelen. Det är med andra ord ett fullspäckat program ni som lyssnar har framför er.

Trevlig lyssning.

Hämta här!

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Grejen med Overwatch är just att samarbetet måste funka. Att spela ensam med 5 andra slumpade spelare funkar oftast okej men ibland inte alls, fast är man 4-6 polare som spelar tillsammans med någon form av röstkommunikation så är det ett helt annat spel. När man kan koordinera hjältar och verkligen spela som ett lag, det är då Overwatch är som bäst.

  Bästa känslan är ju när man får Play of the Game trots att det finns en Bastion med i något av lagen 🙂

  Sen ser jag verkligen fram emot Overwatch som esport också, det är lätt att hänga med på vad som händer, men samtidigt finns där ett djup som gör att det såpass avancerat och taktiskt att det blir spännande.

  • Peter Ahonen skriver:

   Håller som du säkert redan vet med dig till 100%. Extremt taggad på spelet. Bara frustrerande att nivån är så låg i pick-up-groups. Men organisation krävs ju även här som i andra sporter för att det ska bli nått av alltihopa.

 2. Rymd-Olov skriver:

  Skönt avsnitt! Ert prat om healers och ankare i dragkamp fick mig att inse att Ludde har någon av dessa roller i podden – han får fram det bästa i andra. Jag blir ofta imponerad av Luddes förmåga att driva ett samtal vidare och ställa frågorna som får andra att komma med intressanta utläggningar. Jag hoppas bara att han inte blir för generad av komplimanger. 🙂

  Dragkamp är förresten inte bara en sport utan till och med en gammal OS-gren. Finns det någon som _inte_ räknar OS-guldet i Stockholm 1912 som den största svenska idrottsprestationen någonsin? 😉

  För mig är dragkamp minnen av sommar och barndom, eftersom det varje midsommar ordnades en dragkampstävling mellan de olika byarna i trakten där jag växte upp. Dock lades det inslaget i modsommarfirandet ner, eftersom det alltid var någon stackare som skadade sig. När jag läser om skaderisken på Wikipedia inser jag att det nog var rätt gjort.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Tug_of_war#1997_arm_severing_incident

 3. Rymd-Olov skriver:

  Jag tänkte på en sak när ni pratade om spel som utspelar sig under första världskriget. Vill vi egentligen ha ett realistiskt spel från den hemska tiden? Jo, det vill vi nog. Men en mer nyanserad och vettig fråga kanske är om ett sådant spel verkligen skulle funka som en actionshooter? Måste det inte vara ett drama eller en skräckhistoria för att funka? Det skulle vara intressant att höra era tankar kring detta.

 4. T4 Was Here skriver:

  Så det var ingen som ville spela BATTLEBORN?
  Aw…

 5. Tommy skriver:

  ÄLSKAR svamppod!

 6. Carlen skriver:

  Tbh sp tyckte ja BF1 trailern va grym, och musiken var ju awesome! Funka ju skitbra med Glitch Mobs remix på Seven Nation Army, och jag gillar normalt sett inte dubstep/house/eller va de heter.

Skriv en kommentar