”MEEEJA KORT!”, skriker ju, som vi sett så många gånger, allas vår kronprinsessa till sin familj under en ovanligt hätskt omgång Hearthstone på Drottningholm. Och nya kort det thespianhar vi fått i det senaste äventyret, One Night in Karazhan.

Jag vet inte riktigt, jag är både besviken och nöjd med den senaste expansionen till Hearthstone. Jag är nöjd med det nya materialet, korten förändrar lagom mycket, och lägger nya vinklar på lekskapandet. Jag är samtidigt missnöjd då många av korten i ärlighetens namn är riktigt tråkiga. Pompous Thespian, exempelvis, känns mer än lovligt avskalad. Samtidigt kommer en hel drös portaler och gör massa skojigheter. Det är högt och lågt, men med en så pass liten expansion, bara 45 kort, hade jag hoppats på fler som är galna och utflippade.

Äventyret i sig är habilt. Första genomspelningen är lite väl enkel, men när svårighetsgraden höjs för den andra genomspelningen, då höjs den rejält. Jag uppskattade speciellt den schackspelsliknande delen av den första vingen. Underhuggarna har här bytts ut mot schackpjäser som efter varje runda attackerar automatiskt, målet blir alltså att placera dessa pjäser rätt för att åsamka så mycket skada som möjligt på motståndaren. Ett nytt, och välkommet, sätt att spela. Tyvärr återkommer inte denna typ av match senare i expansionen. Kanske kan vi få se något liknande i framtida ”Weekly Brawls”. Nåväl, en kan ju hoppas.

barnesKorten då? Korten är ju ändå det viktigaste i varje expansion. En av mina absoluta favoriter denna gång är Barnes, som trycker ut en slumpmässig underhuggare du har kvar i leken. Av någon anledning så prickar Barnes alltid in Ragnaros The Firelord för mina motståndare, medans när jag spelar honom får jag en slumpmässig 1/1:a med battlecry. För oinvigda är det alltså dåligt för mig, men bra för mina motståndare.

Som sagt, jag är kluven. För att vara en liten expansion tycker jag att korten är för slätstrukna, för tråkiga. Samtidigt så välkomnar jag, som alltid, nytt material till spelet. Det är ändå så att jag fortfarande lägger obscent mycket tid på Hearthstone, så nytt är ändå alltid nytt och nytt är kul… I alla fall när RNG-gudarna ler emot mig.