Som ni kanske har märkt har vi streamat en hel del på sistone. Särskilt har Niklas kört en hel genomspelning av Dark Souls och Dark Souls 2. Men det har även streamats diverse spel från soffor i Borås, Gävle och Stockholm.

Vi älskar att spela spel live och att hänga med chatten. Detta har tydligen andra också märkt, nämligen gänget på Twitch. För att göra en lång historia kort så är Svampriket numera Twitch-partners! Vi är såklart överlyckliga och taggade på att streama mer, oftare och bättre.

Vad innebär det då för dig som tittare att vi är Twitch-partners? I ärlighetens namn vet många av er säkert mer om det än oss, men här kommer några punkter.

Vi har möjligheten att försöka oss på att sända ut med högre bildkvalitet.

• Custom emojis, dekaler och prenumerantchattar. Vi kan låta folk som prenumererar på kanalen få tillgång till egengjorda emojis och få dekaler framför sitt namn. Lite hur det här funkar måste vi dock sätta oss in i, men först ut kommer såklart att bli en raw claymore. Ni som fattar ni fattar.

• Cheering med bits. Cheering är Twitchs sätt att låta folk pytsa in mikrosummor till den som streamar med så kallade bits när de ser något fett. Inte heller det här har vi särskilt bra koll på, men lovar att lära oss inom en snar framtid.

• Oändligt arkiv. Våra videor sparas nu för alltid, och inte tidsbegränsat som tidigare. Nu kommer det alltså att bli möjligt att gå in och se en gammal stream i sin helhet, med chatt och allt inbakat. Smidigt, va?

Det här är bara några grejer vi kan göra som partners hos Twitch. Tanken är inte att vi ska tjäna pengar på våra streams, det har vi vår Patreon till (ni stöder väl oss på Patreon, förresten?). Vi vill göra så mycket som möjligt tillgängligt till så många som möjligt, men måste först lära oss hur det funkar. Vi kommer även att bli bättre på att lista kommande streams här på sajten och överallt annars.

Vi är övertygade om att ni läsare/tittare/lyssnare/polare har mycket bättre koll på hur en proffsig Twitch-kanal ska se ut och fungera, och tar väldigt gärna emot tips och förslag. Det går bra att kommentera här nedanför, att mejla Niklas på niklas[at]svampriket.se eller att skriva direkt till mig på vår nyligen upprättade Discord-server. Mer om den där Discord-servern senare i veckan för övrigt, men det kommer att bli riktigt fett!

Om du inte redan följer oss på Twitch, se till att göra det omedelbums!