Det är Gamescom-vecka och redan innan den stora mässan drar igång i Tyskland har nyheter börjat sippra ut. Microsoft höll en stream där man berättade att även vi i Sverige snart kan designa egna Xbox One-kontroller. Dessutom har rekord-kickstartade Shenmue 3 fått en utgivare, och Mass Effect: Andromedas single player-planer fått ett definitivt slut.

Shenmue 3 har fått en utgivare

Över 6 miljoner dollar samlades ihop till Shenmue 3 på Kickstarter.

6,3 miljoner dollar. Så mycket samlade spelskaparen Yu Suzuki och hans team ihop på Kickstarter för att utveckla den tredje delen av Shenmue-serien. Under veckan som gick blev det officiellt att spelet nu fått en riktig utgivare i form av Deep Silver.

”Jag är väldigt glad över det här globala partnerskapet med Deep Silver, som utgörs av fantastiska män och kvinnor som har en passion för att sprida japanska spel till resten av världen”, skriver Yu Suzuki i ett pressmeddelande.

Shenmue 3 skulle från början ha släppts i år, men släppet har skjutits fram till andra halvan av nästa år då spelet kommer till Playstation 4 och PC.

am very pleased to secure this global partnership with Deep Silver, which is comprised of incredible men and women who have a deep passion for bringing Japanese titles to the rest of the world.

Niklas tankar: Jag har så svårt att förstå Shenmues fans, på samma sätt som jag har svårt att förstå de som vid varje tillfälle försvara Sonic. Shenmue var spel med högtflygande idéer och på många sätt före sin tid. Ambitionsnivån gick inte att ta fel på, men bra spel, det var de verkligen inte… Säger jag utan att egentligen ha någon som helst koll på tvåan, utan bara första spelet. Hur som helst, om fans är villiga att kasta 6 miljoner dollar på Shenmue 3 så är jag villig att åtminstone ge det en chans. Bring it on!

Slut på Mass Effect: Andromedas kampanj

Snipp, snapp, snut, så var sagan slut.

Det blir inget mer Mass Effect: Andromeda – åtminstone inte för den som inte spelar multiplayer. Den senaste patchen, version 1.10, blir också spelets sista och det kommer inte att släppas något som helst DLC eller extramaterial till story-läget, skriver Bioware i ett inlägg på sin sajt. Multiplayer-teamet kommer inom kort att meddela vad som är i görningen för den delen av spelet, men annars är det slut på Mass Effect: Andromeda.

Niklas tankar: Något säger mig att det här kan vara det sista vi hör från Mass Effects universum om inte för alltid så åtminstone för en lång tid framöver. Det är nästan makalöst hur illa Bioware lyckats förvalta succén som var den inledande Mass Effect-trilogin. Jag har ännu inte hunnit med att spela Andromeda, men har absolut som avsikt att göra det. Nu när jag vet helt säkert att det dessutom inte kommer att släppas något mer material till det känner jag att det kanske är dags.

Xbox Design Lab till Sverige till slut

Du behöver inte designa någon egen, vi har redan fixat den ultimata kontrollen.

Sugen på en helt egendesignad Xbox One-kontroll? Nu blir det möjligt även i Sverige eftersom tjänsten Xbox Design Lab lanseras här från och med tisdag den 22 augusti. Med tjänsten blir det möjligt att välja färger och i vissa fall även material på vissa delar av handkontrollen. Design Lab har tidigare varit tillgänglig i Nordamerika samt några utvalda europeiska länder och lanseras alltså nu i 24 länder till, däribland Sverige, Danmark och Finland.

Niklas tankar: Jag har varit lite avundsjuk på jänkarna som kunnat designa sina egna kontroller ett tag, och lag om tills dess att jag nästan helt gått tillbaka till att spela med min Playstation 4-kontroll kommer alltså Design Lab till Sverige. Det känns lite väl sent, och kontrollerna verkar bli rätt saftigt dyra, men det är ändå en kul grej. Vem vet, kanske blir det till att frankensteina ihop något riktigt fult monster.