Svamppod

Avsnitt 212: Spelet spelar dig

Veckans avsnitt av Svamppod ägnas till stor del av att recensera det mystiska spelet Doki Doki Litterature Club. Vid en första anblick ser det ut som en generisk dejtingsimulator med gulliga animetjejer, men något är fel… fruktansvärt fel.

Förutom det berättar Matilda om sitt livs första besök på LAN-partyt som är Dreamhack, Siri och Tommy pratar aaalldeles för länge om skräckfilm, musikaler och… ja film i allmänt. Lyckligtvis räddar Matilda spelpodden med ytterligare en recension, denna gång av det svenska skräckspelet Unforgiving – A Northern Hymn.

OBS! Doki Doki Litterature Club kan innehålla en del spoilers (även fast vi gjorde vårt bästa för att hålla det så spoilerfritt som möjligt). Om du vill undvika recensionen innan du själv spelat det, så pratas det om Doki Doki Litterature Club mellan 31 och 52,46 minuter in i podden.

Hämta här

Kommentarer

 1. Rymd-Olov skriver:

  Jag gillade verkligen det ni sa om Doki Doki Literature Club. När jag nämnde spelet i GOTY-sammanhang på Discord häromdagen (och det visade sig att ni redan spelat in ett avsnitt om det) var det ungefär det ni sa som jag tänkte på, alltså inte att det nödvändigtvis ska in på listan men att det vore oerhört intressant att höra en GOTY-diskussion om det, i synnerhet om det är ni svampar som diskuterar. Jämförelsen med Pokémon Go från förra GOTY-podden är klockren.

  Jag vill också lugna alla som eventuellt blev oroliga genom att bekräfta att DDLC _inte_ är ett virus. Möjligen är det en portal till helvetet som släpper in en demon i din dator och ditt liv, men sådant bygger bara karaktär. Jag utgår från att Tommy redan installerat det på förskoledatorerna.

  Tack för ännu ett bra avsnitt!

 2. Simon Johansson skriver:

  Tommys snack om hur han gillar Prometheus och hur Alien 3 är den bästa Alien-rullen gav mig lite herpes. Jag accepterar andras åsikter, men det suger ändå lite att jag tvingades få herpes av att lyssna på avsnittet ☹️

  Ha det gött!

 3. T4 Was Here skriver:

  Well god jul och gött nytt år på er!

  Ser fram emot att höra hur Monster Hunter suger för att kvino-rysningarna är gjorda för att vara sexiga medan killarnas ska se coola ut~
  (Kul att kunna se en skitstorm komma mil ifrån. ;3c )
  På tal om det, har ni kollat in Nier Automata DLC?
  Well, man får slåss mot ett par VD;ar och kan sätta på 2B, en Kaine kostym.
  Om ni inte vet vem det är: https://www.youtube.com/watch?v=UrkX-9zT9jU
  Hen är bäst och värst på samma gång~

 4. T4 Was Here skriver:

  Och våldtäkten var inget skämt i serietidnings versionen av Kickass 2…
  För Mark Miller ska alltid vara en sån jävla Egdelord.

Skriv en kommentar